Цистит - традиционно и алтернативно лечение. Тема 13

• 8 072
  • 190
  •   1
Отговори
# 75
pandorina, заради темата за левофлоксацина ли не ти се пиеше от хинолоните или имаш странични реакции?
ИИ-то понякога бърка. И като дадеш повече инфо или поправиш и то се поправя 😁
И други споделиха същото.

# 76
Здравейте отново. След лечение на ентерокок и е коли сега 13 дни по късно отново имам изтичане и се оказа , че имам Клебсиела Пневмоние. Този порочен кръг не спира при мен. Лекувала се само с колистин. На това е чувствителна
Някой имал ли е такава и как се справихте.
Пак ли трябва да влизам за венозно лечение. За едно влиза човек друго му увреждат.
И също така имам ниско долу под корема на линията за секцио много силна болка пареща и режеща. Аг казва не е гинекологичен проблем Нефролога казва не е и от нас проблема. Всеки прехвърля топката. Сякаш долу мехура лигавицата всилко ми е възпалено.  Не знам вече какво да правя
Пия червена боровинка концентрат
Д маноза мечо грозде. Неоренал СР
Постоянно нещо се пие
Моля за съвет какво вече да направя
ЯМР ли да си пусна този ад не спира …..
Завинаги ли ще е така …..

# 77
Merelenda, да от страх не исках да пия хинолони, но и странични ефекти съм имала. Преди доста време от цепрофлоксацин ме бояха стави и нещо с очите не беше ок. Миналата година след Таваник месеци наред ме боля рамото. Сега от Нолицин нямам нещо поне до момента.
Bella-dona, просто не знам какво да ти кажа освен да включиш всичко възможно което има анти биофилм ефект заедно с антибиотика- NAC, Лактоферин, пробиотици, които имат антагонистичен ефект спрямо бактерията, диета без захар и бързи въглехидрати, билкови препарати...всичко каквото се сетиш и да пробваш медитация, да спреш сексуалните контакти..Потърси инфо за фагово лечение в Грузия...

# 78
И аз преди над 25 г от Ципрото имах реакции с подут лимфен възел на гушата, след време и други неща се случиха, но не може със сигурност да кажа, че е от него. И Офлоксин съм пила без реакция. Цитерал също. Тия всички заради Цистит. Последните 2 г пих Левокса и Адифлокс, но за други заболявания и за сметка на други АБ не усетих нищо, докато ги пих. 20 дни след Левокса се наложи да пия и от друга група- Зинат и да капя от хинолоните в носа паралелно. Отначало ми беше лошо от Зинат и имах слаби реакции и изведнъж всичко изчезна. За по-нататък вече не знам дали бих направила връзка ако нещо се зададе.
Дано помогне и нямаш реакция.
Макар и от една група химиотерапевтици, явно различно влияят.

# 79
Здравейте отново. След лечение на ентерокок и е коли сега 13 дни по късно отново имам изтичане и се оказа , че имам Клебсиела Пневмоние. Този порочен кръг не спира при мен. Лекувала се само с колистин. На това е чувствителна
Някой имал ли е такава и как се справихте.
Пак ли трябва да влизам за венозно лечение. За едно влиза човек друго му увреждат.
И също така имам ниско долу под корема на линията за секцио много силна болка пареща и режеща. Аг казва не е гинекологичен проблем Нефролога казва не е и от нас проблема. Всеки прехвърля топката. Сякаш долу мехура лигавицата всилко ми е възпалено.  Не знам вече какво да правя
Пия червена боровинка концентрат
Д маноза мечо грозде. Неоренал СР
Постоянно нещо се пие
Моля за съвет какво вече да направя
ЯМР ли да си пусна този ад не спира …..
Завинаги ли ще е така …..
Заедно с антибиотика, противогъбично и антибактериални свещички, след това няколко дни се слага млечна киселина, след което лактажин или гинофилус, без интимни контакти и всички възстановяващи препарати, за които говори pandorina. Това е пътят към възстановяване на защитната функция и баланс на тракта. Трябва да минат няколко месеца така и да полагаш грижи за себе си, само с антибиотици няма да стане, ще пораства нова и нова бактерия. След това внимателно започнете с инт. Контакти, докторите казват, не всеки ден и по-леко, като може след контакт да ползвате локален пробиотик и през устата цистостопрапид. В момента цялата ти микрофлора е нарушена от антибиотиците, лигавиците са раздразнени, трябва да възстановиш баланса. Млечната киселина се слага за да има основа за заселване на последващите лактобацили, вземете си и лактоферин през устата и хубав пробиотик.

# 80
Мен нещо ме е страх да слагам вагинални глобули. Имам чувството, че ми раздразват лигавиците е на другия ден сякаш имам циститни симптоми. И само ги купувам и после не ги слагам. Имам силвержин, гинофлор, цикатридина...оня ден сложих гинофлор после цял ден имах някакъв сърбеж..и чувството че съм се протъркала..зарязах и нищо не слагам..

# 81
Оооо те се слагат само ако има проблем и в интимната област, вие нямате, момичето до колкото разбрах има. Иначе изобщо не се слагат, само може за всеки случай по време на антибиотика пробиотични или след него, но в никакъв случай ако няма проблем там. При мен по едно време е. коли се беше получила там, не знам как стана, но ме оправиха в Надежда веднага, Маринова после ми обясни, че е нормално да се случи в един момент от неизлекуваното възпаление и многото антибиотици.

# 82
Предполагам, че има ли цистит има и вагинален проблем по простата причина, че урината с бактерии се стича надолу и те проникват и там. И обратното разбира се. На мен просто досега не са ми взимали вагинална проба защото не ходя на гинеколог.

# 83
По време на цистита ходех аз постоянно. Проблем нямах. Поне с уреаплазма, микоплазма и изследване за хламидия. Не съм и ползвала нищо.
Само за цистит. При мен казваха, че червата са проблем, че корема, но и те не бяха. Просто се обостриха проблемите от много АБ, но и тези неща се оправиха, когато се справих с цистита. При всеки различно.
И пробиотици от години съм спряла. По време на циститите пиех. Пренасищането води до същите симптоми. Само на билки, фитопрепарати карах и ваксини 3 месеца. И за червата след основното лечение карах на алтернативни.

# 84
Merelenda с какво възстановяваше червата? Кои пробиотици работеха при теб и какви други алтернативи ползваше?

# 85
Не помня всички пробиотици, но Пробиен саше и българския Ентеросан основен най-много съм взимала по мое усещане, защото съм имала подобрение и явно съм го отдавала на тях. Изписвани са ми всякакви аптечни- буквално. Отделно по препоръки съм купувала. Имаше едно Флат Бели на Пауър оф нейчър, което успокояваше веднага. Пробиотиците замених с храносмилателни ензими, Мастиха от хиос, Гастритол при нужда, като Мастиха най-много съм пила. След това няколко месеца ензими и сега при нужда само, инцидентно, ако се наложи след някоя храна пия или ензим, или мастиха или 20 капки гастритол.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 13:09 от Merelenda

# 86
И при мен с гастрит откакто се помня мастикс и храносмилателни ензими ми действат най-добре.

# 87
Здравейте! На кой ден мога да имам подобрение от прием на антибиотик.  Изписаха ми по антибиограма антибиотика и вече 4 ден имам леко облекчаване на симптомите, но след всяко пишкане пари. Също така цяла седмица пих цистостоп рапид по схема и го спрях и продължих да цистостоп ср, но сякаш Рапида ми помагаше повече. Колко време може да се продължи с Рапид ?

# 88
Merelenda, да от страх не исках да пия хинолони, но и странични ефекти съм имала. Преди доста време от цепрофлоксацин ме бояха стави и нещо с очите не беше ок. Миналата година след Таваник месеци наред ме боля рамото. Сега от Нолицин нямам нещо поне до момента.
Bella-dona, просто не знам какво да ти кажа освен да включиш всичко възможно което има анти биофилм ефект заедно с антибиотика- NAC, Лактоферин, пробиотици, които имат антагонистичен ефект спрямо бактерията, диета без захар и бързи въглехидрати, билкови препарати...всичко каквото се сетиш и да пробваш медитация, да спреш сексуалните контакти..Потърси инфо за фагово лечение в Грузия...
Всичко изброено пия освен NAC може ли да ми пратите линк кой точно и това с бактерииофагите не го намирам никъде в Бг
Пия микробиом баланс сега съм на кето диета за нисък инсулин и захар. И без полов контакт. Дано се спасим…..

# 89
Всичко изброено пия освен NAC може ли да ми пратите линк кой точно и това с бактерииофагите не го намирам никъде в Бг
Пия микробиом баланс сега съм на кето диета за нисък инсулин и захар. И без полов контакт. Дано се спасим…..

Това с фагите го няма в Бг, в IHERB го видях.

Общи условия

Активация на акаунт