Цистит - традиционно и алтернативно лечение. Тема 13

• 8 062
  • 190
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, бременна съм в 4-тият месец и вчера получих остър цистит (придружен и с кръв в урината), от болницата ми изписаха Монурал, Уринал Акут и на своя глава си взех сок от боровинки.
Лошото е, че снощи след като изпих Монурала, ставах да уринирам после 3-4 пъти (а знам, че не е препоръчително) но просто не можех да стискам. Тази сутрин съм по-добре от вчера, но все пак усещам напрежение при уриниране и лека болка. Пих Уринал-а, сок от боровинка, може ли да ми препоръчате нещо?
Пуснала съм стерилна урина, за да видим каква е бактерията и дали Монурал е подходящият антибиотик. Аз имам хроничен цистит, но сега когато съм болна страшно много се тревожа да не стане нещо на бебчо. 😕

# 46
Здравейте, бременна съм в 4-тият месец и вчера получих остър цистит (придружен и с кръв в урината), от болницата ми изписаха Монурал, Уринал Акут и на своя глава си взех сок от боровинки.
Лошото е, че снощи след като изпих Монурала, ставах да уринирам после 3-4 пъти (а знам, че не е препоръчително) но просто не можех да стискам. Тази сутрин съм по-добре от вчера, но все пак усещам напрежение при уриниране и лека болка. Пих Уринал-а, сок от боровинка, може ли да ми препоръчате нещо?
Пуснала съм стерилна урина, за да видим каква е бактерията и дали Монурал е подходящият антибиотик. Аз имам хроничен цистит, но сега когато съм болна страшно много се тревожа да не стане нещо на бебчо. 😕
Направете си сериозна консултация с уролог и гинелог, предвид хроничният цистит и бременността. Монурал лично на мен не ми действа, само облекчава ситуацията временно.

# 47
Надявам се стерилната я дадохте преди да изпиете Монурала. По принцип когато Манурала е подходящ много бързо премахва симптомите. Щом още имате такива на другия ден след прием вероятно бактерията не е Ешерихия. На антибиограмата ще се види какъв друг антибиотик може да пиете.

# 48
Надявам се стерилната я дадохте преди да изпиете Монурала. По принцип когато Манурала е подходящ много бързо премахва симптомите. Щом още имате такива на другия ден след прием вероятно бактерията не е Ешерихия. На антибиограмата ще се види какъв друг антибиотик може да пиете.

Да, от стерилната ми излезна, че няма бактерии. Вероятно са били песъчинки. Имала съм и преди и като се замисля, болката беше сходна, но не се сетих за това, а за цистита. Ще продължа само с червената боровинка и повече вода.

# 49
Здравейте момичета,и моята история с цистита край няма,но сега наистина се нуждая от вашата помощ.От години страдам от цистит все съм се оправяла с ципрофлоксацин имам и един пиелонефрит по време на бременността,само тогава бях на венозен антибиотик.След това имаше няколко години затишие,до тази пролет, получих пневмония лекувах се в болница и от многото АБ и спад в имунитета,пак цистит,изолираха ми Ешерихия 10)4 пих Бисептол по антибиограма, веднага след него ми откриха в червата бактерия клостридиум дефициале,която се получава след прием на много АБ и почнах да лекувам нея с Ванкомицин,но кошмара не свърши,цистита се появи отново след две седмици и сега особено преди и след цикъл е ужасно,парене,болки.Непрекъснато взимам цистостоп рапид 3 * 2, пия хисарска вода и взимам и уросилвър ,пих за кратко и цистон и уроваксом,но от него май стана по-зле .От няколко дни пак се изолира Ешерихия 10/5 и някакъв ентерокок 10/4 това е от Геника резултат , уроложката не знае какво да ме прави защото не мога да пия АБ през устата за да не се върне бактерията в червата,защото там пък става страшно. За мен всичко е от срив в имунитета,имам постоянните симптоми парене,болка иначе не уринирам често и количеството не е много малко,влагалищен секрет уж чист,микоплазма и уреаплазма отрицателни. Но аз не вярвам и на лаборатории защото един път изолират бактерия, след 3 дни пускам пак урина е друга лаборатория,там пък стерилна,а аз не мога да седя от болки. Забравих да кажа,че уроложката ми изписа макмирор крем да се мажа външно 3 на ден и малко облекчи болката,но сега пък започна сърбеж и не зн.дали е от него.Не знам вече в коя лаборатория да пускам урина имам чувството,че резултатите не са верни и моля ви ако някой знае как ударно да сваля тая Ешерихия под 10/5 за да не взимам Аб защото проблема с червата ми е страшен Sad не мога и билките да пия мечото грозде ми дразни много защото тая бактерия в червата ми е докарала страшен колит,почти не мога да се върна към нормалното хранене ям само варени ориз,картофи,пилешко и моркови.

# 50
И аз съм в битка в момента, затова нещата, които ще напиша още не са изпробвани, просто сега активно рових и ги намерих.  В другата тема едно момиче ми препоръча този билков продукт, който се продава в Германия и там го наричат билков антибиотик.
Аз го купих и смятам да го пия като приключа антибиотика за предотвратяване на рецидив. Много хора твърдят, че са избегнали антибиотик с него.
Това пък е пробиотик с два клинично доказани щама Лактобацили за които се твърди, могат да изместват патогенните бактерии в уро вагиналния тракт. Пия го, ще видим след антибиотика дали ще ме предпази.

И последното което открих и ми звучи много добре е продукт от   IHerb , който съдържа пробиотик + фаги срещу Ешерихия. Струва си да се опита. Аз засега не съм поръчала защото моята бактерия не е Ешерихия.
От българските продукти пия Bucconox.   Но както казах все още не съм приключила курса антибиотици и тепърва ще се види работят ли тези неща.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 09:07 от pandorina

# 51
Здравейте, дали приемът на чай от мечо грозде влияе на резултатите от стерилна урина и влагалищна микробиология?

# 52
# 53
Здравейте момичета,и моята история с цистита край няма,но сега наистина се нуждая от вашата помощ.От години страдам от цистит все съм се оправяла с ципрофлоксацин имам и един пиелонефрит по време на бременността,само тогава бях на венозен антибиотик.След това имаше няколко години затишие,до тази пролет, получих пневмония лекувах се в болница и от многото АБ и спад в имунитета,пак цистит,изолираха ми Ешерихия 10)4 пих Бисептол по антибиограма, веднага след него ми откриха в червата бактерия клостридиум дефициале,която се получава след прием на много АБ и почнах да лекувам нея с Ванкомицин,но кошмара не свърши,цистита се появи отново след две седмици и сега особено преди и след цикъл е ужасно,парене,болки.Непрекъснато взимам цистостоп рапид 3 * 2, пия хисарска вода и взимам и уросилвър ,пих за кратко и цистон и уроваксом,но от него май стана по-зле .От няколко дни пак се изолира Ешерихия 10/5 и някакъв ентерокок 10/4 това е от Геника резултат , уроложката не знае какво да ме прави защото не мога да пия АБ през устата за да не се върне бактерията в червата,защото там пък става страшно. За мен всичко е от срив в имунитета,имам постоянните симптоми парене,болка иначе не уринирам често и количеството не е много малко,влагалищен секрет уж чист,микоплазма и уреаплазма отрицателни. Но аз не вярвам и на лаборатории защото един път изолират бактерия, след 3 дни пускам пак урина е друга лаборатория,там пък стерилна,а аз не мога да седя от болки. Забравих да кажа,че уроложката ми изписа макмирор крем да се мажа външно 3 на ден и малко облекчи болката,но сега пък започна сърбеж и не зн.дали е от него.Не знам вече в коя лаборатория да пускам урина имам чувството,че резултатите не са верни и моля ви ако някой знае как ударно да сваля тая Ешерихия под 10/5 за да не взимам Аб защото проблема с червата ми е страшен Sad не мога и билките да пия мечото грозде ми дразни много защото тая бактерия в червата ми е докарала страшен колит,почти не мога да се върна към нормалното хранене ям само варени ориз,картофи,пилешко и моркови.
Аз го препоръчах, https://www.arzneiprivat.de/
От тук го поръчах Ангоцина и наистина пресича нещата, но да зноете, че дразни стомаха, пие се след храна. Пристига за седмица.
Аз тъкмо се бях подобрила и тези дни от климатиците в работата, пак получих симптоми и го пих ударно 2 дни и затихнаха.
Но при мен си има един дискомфорт, който не могат да разберат от какво е, чиста урина и чиста вл. микробиология и пак си имам парне и дискомфорт..
Ако някой от вас знае..

# 54
Предполагам невъзстановена лигавица от предишни инфекции.
За Ангоцина пише,  че не трябва да се пие повече от 14 дни. Аз пробвах по 1 т да видя нещо дразни ли ме, но не. Обаче ако пия по повече не знам. За предотвратяване на рецидив мисля да го пия 3х2, а не по 4 както го дават.

# 55
Предполагам невъзстановена лигавица от предишни инфекции.
За Ангоцина пише,  че не трябва да се пие повече от 14 дни. Аз пробвах по 1 т да видя нещо дразни ли ме, но не. Обаче ако пия по повече не знам. За предотвратяване на рецидив мисля да го пия 3х2, а не по 4 както го дават.
Ооо изобщо не се притеснявай, по 2 ще е малко, мен ме дразни когато го взимам 3×5т., значи за него пише, че може да се взима неограничено време, но не и при бременност. Пробвай по 3 пъти по 4т., но след храна, задължително, гарантирам нищо няма да ти стане, изпробвано Simple Smile Извинявам се ако имам грешки в писането, с нов телефон съм и има ужасен редактор.
В Европа жените много ползват този гел за предпазване от нова инфекция https://www.gepan.de/mannose/gel
Аз го поръчах, но доставката вече се бави 1 месец,  dhl вероятно са го предали на БГ пощи и направих нова поръчка от Amazon.
 С немският сайт се разправяхме доста по мейла, но те си твърдят че е изпратен по  dhl  и проблема не е техен.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 18:52 от Десислава431

# 56
Звънни на DHL. Може нещо адрес да е непълен. Аз с тия немски сайтове трудно се оправям защото не знам бъкел немски.

# 57
Pandorina, аз си поръчах пробиотика с фаги, обаче не намерих никъде да пише, че е насочен и към ешерихия коли.

# 58
Здравейте,
Нова съм в групата. Скоро получих цистит за първи път и не съм сигурна дали антибиотика успя да се пребори.Искам да продължа с боровинка и д-маноза и въпросът ми е дали те биха се отразили на резултата от стерилната урина? Или трябва да ги спра ( евентуално колко време )преди да си пусна стерилната урина?

# 59
На резултата от стерилната няма да се отразят.Ако има бактерий ,няма да го замажат.Не е необходимо спиране.

Общи условия

Активация на акаунт