Цистит - традиционно и алтернативно лечение. Тема 13

• 8 062
  • 190
  •   1
Отговори
# 60
Pandorina, аз си поръчах пробиотика с фаги, обаче не намерих никъде да пише, че е насочен и към ешерихия коли.
Аз пуснах фаговия комплекс на търсачка и така разбрах.
Моля, пиши отзиви като го ползваш. На хладно трябва фагиге по принцип дано жегите сега нещо не се отразят.

# 61
Здравейте, моля за съвет
Правя хронични инфекции вече 7 месеца

Всичко започна, след лечение с Д@ксиц@кл@н 3 курса и направих дисбиоза на червата. От тогава постоянно имам или Ешерихи коли във влагалищен секрет, лекувам нея появява се Ентеробактер, после се появи Клебсиела бяхме семейно в болница и на венозен АБ 7 дни бяхме добре след него  и отново се започна с парене, болка ниско долу  и тежест в мехура.
Неоренал, Бисептол,всякакви неща сме пили в големи дози за опашка и все пак , като ги спрем се започва отначало.
Левокса , Аугументин, Уназин, Ампиплюс, Селемицин хиляди неща пихме нищо и нищо…. Все по зле
Знам, че е по хубаво без АБ само с пробиотици и възстановяване, но как да стане като инфекцията е активна силна болезнена и нетърпима. А ако се пие АБ става ощеееее по страшно.  Бактерия все изскача, а червата вече и тялото нямат ресурс и капацитет да понасят удар след удар от АБ.
Много изморително , изнервящо и безкрайно ми се струва всичко и някак…… безнадеждно вече……
Ще се оправим ли някога не искам постоянно да пия АБ защото така никога няма да възстановя червата и вагиналната флора. Пия пробиотици х 100 билиона, интестинал мукоза и какво ли още известно и все пак този коловоз на зарази не спира……..
Бебето ни също се роди преждевременно и почина по тази причина от неуспешно овладяване …….
Моля за съвети и как наистина да се спасим 🙏
Благодаря ви

# 62
Bella-dona, аз бях така от май до октомври, ноември 2019г. -  бактерия след бактерия, АБ след АБ. Накрая се оправих с нитроксолин и монурал, предписани от уролог. Наскоро си прерових старите коментари, за да видя какво съм пила тогава. Вероятно ми натресоха коктейла в АГ кабинет. ЛЛ ми каза да спра да ходя там. Тук съм писала: https://bg-mam.ma/p/1622768/49926349
Сега пих таваник и микомакс 2 капсули. Нямам симптоми, ще изчакам още и ще пусна стерилна урина да видим.

# 63
Bella-dona, аз бях така от май до октомври, ноември 2019г. -  бактерия след бактерия, АБ след АБ. Накрая се оправих с нитроксолин и монурал, предписани от уролог. Наскоро си прерових старите коментари, за да видя какво съм пила тогава. Вероятно ми натресоха коктейла в АГ кабинет. ЛЛ ми каза да спра да ходя там. Тук съм писала: https://bg-mam.ma/p/1622768/49926349
Сега пих таваник и микомакс 2 капсули. Нямам симптоми, ще изчакам още и ще пусна стерилна урина да видим.
Монурал пих и нищо не ми подейства. Това другото не съм го пила до сега, но постоянно имам течение след толкова АБ и БВ направих
Не знам вече какво да пия и да слагам цялата аптека е вкъщи , а нищо не действа ….

# 64
Bella-dona, изследвали ли сте се за уреаплазма? Доста често тя е причината за хроничния цистит, а рядко някой лекар назначава изследване за нея.

# 65
Bella-dona, изследвали ли сте се за уреаплазма? Доста често тя е причината за хроничния цистит, а рядко някой лекар назначава изследване за нея.
Всичко съм изследвала
Геника, Бодимед, Синево, София и Хасково известните лекари сме обиколили. Навсякъде сме правили посявки и ПСР тестове всеки месец се пускат и контроли от всяко нещо , почти целия ценоразпис на Геника сме направили последните 3 месеца
Фемофлор, фертили , пср всичко
Микопалзма имахме миналата година и след 3 Курса Доксициклин стигнах до тука и вече няма спасение.
Мъжа ми също се лекува. След венозния АБ горе долу бяхме добре , но след полов контакт веднага ме върна в изходно полужение. Съмнявам се , че той не е излекуван напълно защото стигам до етап на оправяне и той пак ме връща в играта. Изглежда той е по -  големия носител и посява разни неща, макар , че се лекува 12 дни Аугиментин и 14 дни Левокса.
3 дни беше и той на венозен АБ аз 7
Постоянно нещо се пие и спасение няма
Но, ако нямаме полов контакт съм добре започвам да заселвам и лактофлора
След контакт с него нещата стават много страшни …….
Така си обяснявам , че може би той не е излекувам. Не знам вече и аз
Давайте съвети и вие 🙏🙏🙏🙏🙏

# 66
За втори път ви казвам, в болница Надежда София, имат клинична аптека- правят свещички по антибиограма, т. е. от антибиотика който действа на е. коли. Антибиотиците трудно се концентрират до всички тъкани и за това не можете да се излекуване. Трябва паралелно с антибиотика и свещички. При мен също се беше получило от продължителните цистити и антибиотици. Отидете на преглед там и изрично си кажете, че искате такива свещички, а не стандартните в търговската мрежа. Препоръчван д-р Войнова, тя е в час със циститите. Няма да станат нещата само с антибиотик.

# 67
Не ви заразява мъжът ви, просто самият сексуален контакт провокира бактериите тъй като още не е стабилна лигавицата, микробиома, имунитета...след епизод на инфекция и лечение трябва да си дадете време нещата са стабилизират преди да почвате сексуални контакти. Също така преди или след секс да се взима нещо бактерицидно по лекарско предписание.

# 68
Не ви заразява мъжът ви, просто самият сексуален контакт провокира бактериите тъй като още не е стабилна лигавицата, микробиома, имунитета...след епизод на инфекция и лечение трябва да си дадете време нещата са стабилизират преди да почвате сексуални контакти. Също така преди или след секс да се взима нещо бактерицидно по лекарско предписание.
Възможно е да е така, а как се провокират след полов контакт ако след лечение наистина напълно ги няма или няма такъв случай , просто са подтиснати и при добри условия се активират.  Моля да обясните
След полов контакт казаха Неоренал СР да се пие и все пак се появиха пак проблемите. Как да разбера кога тялото е готово и оправено и може да има нормални контакти или от тук нататък няма да има такова нещо и винаги нещо за бактерия трябва да се пие.
Ще се радвам да споделите

# 69
При хроничните цистити няма такова нещо като "напълно да ги няма". Има ги но имунната система, локалният имунитет на лигавиците, както и някои профилактични антибактериални средства ги държат под контрол. Но кагото всичко е разбалансирано, епителът на лигавиците е още нестабилен, чревният микробиом невъзстановен...тогава и най-малкото нещо може да е провокация. След антибиотичното лечение трябва да се вземат някакви средства за укрепване на лигавиците, пробиотици за червата, нещо профилактично антибактериално + Д маноза...поне месец, но може би и повече не знам, просто знам, че трябва време. Лично при мен този фактор не съществува затова не мога да говоря от личен опит, но знам, че трябва време за възстановяване.

# 70
Bella-dona, в предишната тема споделих какво съм започнала да пия. Ще ти го копирам тук, може да ти е от полза:

✅Сутрин след хранене 1 капсула пробиотик на Natural Factors Women's Multi Probiotic
✅Сутрин и вечер х 1 капсула червена боровинка с витамин Ц на марката ДМ (общо 36 mg PACs - проантоцианидини)
✅ Вечер преди сън на празен мехур - 1 саше Феманоза
✅ Всяка неделя за три месеца х 5 гранули под езика Colibacillinum 15CH
✅ 3 месеца подред по 15 дена в месеца УТИПРО ПЛЮС АФ
✅ Веднага  след полов акт - 5 гранули Staphysagria 9CH + на следващия ден още 5 гранули сутрин и вечер.

За интимна хигиена използвам Себамед.

П.С Colibacillinum 15CH НЕ се използва когато имаме активна инфекция. Използва се само за профилактика след отрицателен тест на ешерихия коли.

П.С 2 Скоро ми свършва пробиотика, феманозата и боровинката и мисля да си купя УРОБИОТИК да пия.

# 71
Здравейте, може ли да се намерят някъде в България бактериофаги, например Секстафаг, поради постоянни инфекции и резистентност към всички антибиотици.

# 72
Здравейте, може ли да се намерят някъде в България бактериофаги, например Секстафаг, поради постоянни инфекции и резистентност към всички антибиотици.

Не

# 73
Здравейте,
Ако съм приемала чай от мечо грозде седмица колко дълга пауза тряба да направя ако искам да повторя приема?

# 74
ИИ казва седмица -две.

Общи условия

Активация на акаунт