Цистит - традиционно и алтернативно лечение. Тема 13

• 5 644
  • 170
  •   1
Отговори
# 105
Относно пробиотика. Първо почнах да си ги набавям един по един и напоръчах от lHERB сума неща, но после открих български, който ги съдържа и го има в аптеки Subra. По-горе съм го дала (Probioric 9 - vital). Но и Фем Дофилус- са вземам.  Освен това почнах да си заквасвам мляко с пробиотични капсули и чат пат ги приемам и в този вид. В млякото бактериите са активирани. Но тук има една тънкост -ако заквасваш с комбиниран пробиотик, не всички ще се развият, а приоритетно някои и се нарушава съотношението...Та заквасвам само с Л.плантарум. А то имало и такова мляко на ЕлБи..но аз предпочитам да си го направя.

# 106
Относно пробиотика. Първо почнах да си ги набавям един по един и напоръчах от lHERB сума неща, но после открих български, който ги съдържа и го има в аптеки Subra. По-горе съм го дала (Probioric 9 - vital). Но и Фем Дофилус- са вземам.  Освен това почнах да си заквасвам мляко с пробиотични капсули и чат пат ги приемам и в този вид. В млякото бактериите са активирани. Но тук има една тънкост -ако заквасваш с комбиниран пробиотик, не всички ще се развият, а приоритетно някои и се нарушава съотношението...Та заквасвам само с Л.плантарум. А то имало и такова мляко на ЕлБи..но аз предпочитам да си го направя.
Според теб може ли проблема с порсотвнното заразява е да бъде от анална фисура. Имам голяма след преждевременно раждане , която кърви на моменти зараства на моменти кърви и ме боли.
Откакто съм родила година е там и ми пречи и постоянно една след друга чревни бактерии във влагалище.  Ето сега Стрептококус ауреус. До онзи ден махнах клебсиела сега нова от семейството им. Не знам дали хемороида не прави цялата поразия и само да се тровя с АБ .

# 107
Здравейте,
Някоя от вас може ли да ме насочи към уролог или урогинеколог в София или Пловдив? Става дума за хронична задръжка на урина и чести уроинфекции.
Тези от вас, които ползват турския пиелосептил дълго време като превенция, по колко мг. Пиете? 50 или 100?
А Д-маноза след полов контакт помага ли?
Благодаря предварително
София, д-р Елена Маринова, аз бях направила задръжка покрай продължителните възпаления, д-р Маринова ме лекува с Калимин по схема и др. добавки, в момента е намаляла до 20-30мл., а януари беше 120мл. Хубаво е обаче да се знае на какво се дължи, при мен ми обясниха, че от продължителните възпаления стената на пик. мехур се е от пуснала и аз започнах и да спортувам отново. При мен е правена цистоскопия, която е без установени патологии и изменения.
Да и аз имам две цистоскопии направени без патологии. Следващата стъпка е уродинамично изследване, което тук в Пловдив няма кой да го направи. Калимин само няколко месеца ли се пие или цял живот?
Благодаря предварително
[/quote
Ооо не, аз го пих около месец и половина, въпреки, че ми беше изписан за 2 месеца. Значи, трябва да знаете, че това е лекарство, което само по лекарско предписание се изписва. Има възможност да не ви понесе, при мен към края на приема се получи сърцебиене и го спрях сама. Всичко останало като възстановяване сама го постигнах, с много четене и проучване, точно както   pandorina е написала. Аз не съм взимала обаче пробиотици и не съм спазвала хранителен режим, което знам, че е грешно. Всички добавки и чайове, с които си помогнах и помагам са изцяло билкови и органични.

# 108
Bella-dona, не мисля, че хемороид или фисура са причината освен ако не допринасят за задържане на замърсяване след дефекация, но едва ли. По- скоро нарушен микробиом на червата и лигавиците.  Трабва масирана атака с всичко възможно..забравих да спомена биорезонанс. Бях готова да ходя сега ако пак цъфна с бактерия. Когато не съм в активна криза не смея за да не провокирам. Ако искаш на лични мога да ти дам контакт на човекът при когото съм в готовност да ходя ако се наложи. Не го споделям тук защото нямам личен опит с него само препоръка. Ако си от София би могла да пробваш сега.

# 109
А как се справяте с диарията предизвикана от антибиотиците? Вече втора седмица съм с такава. Може би е клостридиум.. не знам. Не мога да изследвам нищо, понеже пия панцеф

# 110
Аз с Ентерол, Смекта и Пробиотици.

# 111
И аз с ентерол.
Бела ,имаш ли опашки след антибиотиците?

# 112
Към мамите, които сте имали задържане на урина.. как оправихте този проблем?
Докато сте в активна инфекция ли ви дадоха Калимин. А физиотерапията?
Чудя се как да подходя към проблема.
При последната криза бях 7 дена гентамицин и сега продължавам с панцеф, но тотално загубих апетит от тях и стомаха ми не е добре. Мисля да се ориентирам към някой софийски лекар за задръжката и да пробвам вкъщи физиотерапия докато ме диагностицират за причината, но се притеснявам да не се развие отново инфекцията докато се случи това.

# 113
И аз с ентерол.
Бела ,имаш ли опашки след антибиотиците?
Имам да Нитроксолин на МИП
15 дни 3 х 1
15 дни 2 х 1
15 х 1
Още не го бях започвала Това е след клебсиела та. След нея дойде цикъл и след цикъла веднага се появи стрептокок ауреус. Обаче се ослушвах и не исках да пия АБ повече да си пощадя червата , но днес цял ден имам болка ниско долу и миризма изтичане и взех решение да започна 2 х 2 нитроксолина 1000 за деня той не вредял на червата действал само на бъбреците
Пих червена боровинка концентрат пробиотиците и сложих вагинално бетадин
Ами след бетадина съм нов човек
Той е широкоспектърен антисептик за грам + и грам - и чесно казано го сложих следобед защото не издържах вече от 14:00 до 22:00 бях с него и сега нямам миризма нямам дискомфорт изпих и двата нитроксолина и мога да кажа  че към момента съм …. Добре
От един бетадин явно си върши работата
Смятам 10 да сложа от него
Нитроксолина ще го пия и него така х 1000
После ще намаля като превенция да бъде
Но , болката ми изчезна поне за момента. Ако нещата вървят така по план 10 дни и после минавам на гинофилус , флораджин и Уростим ако намеря. Него ще го пия 6 месеца
Така ми е изписан

# 114
Бетадин ми е убивал вагинално Е.коли.
Златният стафилокок е доста упорит и резистентен към доста аб.Година се мъчих с него и ванкомицин венозно само помогна.Дано при теб не е така.

# 115
Бетадин ми е убивал вагинално Е.коли.
Златният стафилокок е доста упорит и резистентен към доста аб.Година се мъчих с него и ванкомицин венозно само помогна.Дано при теб не е така.
И аз имам златен стафилокок в момента, но съм и с бактерия клостридиум в червата и не мога да пия антибиотик,за клостридиума приемах ванкомицин през устата , как ви понесе венозния,знам че има тежки странични ефекти?

# 116
Доста тежко.На бавна капка в 1 л разтвор.На бърза капка само дето не умрях...

# 117
При последната криза бях 7 дена гентамицин и сега продължавам с панцеф, но тотално загубих апетит от тях и стомаха ми не е добре. Мисля да се ориентирам към някой софийски лекар за задръжката и да пробвам вкъщи физиотерапия докато ме диагностицират за причината, но се притеснявам да не се развие отново инфекцията докато се случи това.

Аз бях със силен дискомфорт и на цистостопрапид и буконокс, изследванията ми излезнаха чисти и тогава Маринова видя задръжката от 120 мл. и ми изписа Калимин по схема паралелно с билкови добавки и дманоза. Физиотерапия не съм правила, но много искам, не знам просто към кой да се обърна. Трябва да знаете, че Калимина само доктор трябва да го изпише, сериозно лекарство е. Друго много важно нещо, което ми помогна е, че започнах да сядам като пишкам в работата! Направих си едно пръскало с 95% спирт, пръскам хубаво тоалетн. седалка, избърсвам с тоалетна хартия и така.

# 118

Аз бях със силен дискомфорт и на цистостопрапид и буконокс, изследванията ми излезнаха чисти и тогава Маринова видя задръжката от 120 мл. и ми изписа Калимин по схема паралелно с билкови добавки и дманоза. Физиотерапия не съм правила, но много искам, не знам просто към кой да се обърна. Трябва да знаете, че Калимина само доктор трябва да го изпише, сериозно лекарство е. Друго много важно нещо, което ми помогна е, че започнах да сядам като пишкам в работата! Направих си едно пръскало с 95% спирт, пръскам хубаво тоалетн. седалка, избърсвам с тоалетна хартия и така.

Аз съм резистентна на всичко при Стрептококус Ауреус, така бях и с Клебсиелага само на колистин реагираше и венозно ме умориха как не умрях след този колистин и сега веднага изскочи тази гад. Ама то само АБ не може така да се продължава. Една махаме друга се настанява. Говорих с лекар д-р Боянова от НЦПЗБ каза че тея неща не се лекуват орални или венозно , а само локално.  Колко неща изслагах и все си седят. И в активна инфекция и много бактериална маса и болки и течение не знам как да не пия АБ
Хем е права хем не е права защото ако много се пие става порочен кръг и въртележка ако пък не пиеш течеш миришеш и те боли. Нито така нито иначе. Но , тя ми каза Ела да направим нова Микробиология и посявка
Пратих и мое стъкло на което имам само епителни клетки малко бактерия и липса на лактобацили  и каза че не вижда нищо сложно освен тотална дисбиоза. Между другото аз съм лаборант сама си правя стъклата и ги гледсм под микроскоп затова и пращам. И реално сега нейния извод е че при такива неща да не пием АБ само вагинални глобули имало си какво да се смоци дали бе Дарин дали Флуомизин дали полижинакс , но така пазим червата и не идва нова и нова чревна във влагалище. Склонна съм да го повярвам 50 на 50 и ми се налага защото и да искам то няма какво да пия ………
Черния ми дроб е по зле от на алкохлик от толкова лечения косата ми капе след колистина и сега нитоксолин. Но, да ви кажа спирам да пия всякакви боклуци.
Тя каза че само и единствено ако се завъдят бацили те ще нарушат баланса на лошите и ще се оправим.  А аз не заселвам и не успявам може би и много от вас защото тотално сме се изгорили от пиене на АБ
Каза че нямаме влагалищна мукоза.
Това се постигало с хубав естроген във влагаливщто и храна за бактерията.
Имало го в глобули те Гинофлор
И хубави пробиотици. Феми флора и за червата вече който си изберем и гинофилус или лактаджин.
Та смятам да мина на тях и д а редувам
Бетадин , Флуомизин да избия ауреус
После да подкиселя малко и да слагам бацили и дано успея.  Каза също че докъто не се оправи влагалищната мукоза нищо не се захваща и се отмива и пада и само се мъчим така, а тая мукоза зависи от нашия естроген и пролактин. На мен пролактина ми е висок след тая Въртележка и стрес и подтиска естрогена пада и така нищо не заселвам и бактерията ме побарва…….. та да
Хормоните да са в норма имунитета и баланса да се изравни и работата тръгва
Аз преди време за тоя естеоген си правих ПРП терапия и беше висок и бях захванала над 50 бацила ама бяха малко и пак на влезна бактерия , но изглежда е важен много. Затова го пиша и казвам.
От един естроген до върха на бактерии заразяване и цистити. Но има логика
Ще оправя Хормоните локално ще полекувам и вкарам ли бацили вече няма какво нито да влезе в мехура нито никъде и няма да има и цистит
Лактобацилите е най сложната и важна мисия , която трябва да се оправи а зад тях хубав естроген.
За е. Коли Уростим ваксината 1 на ден поне за 6 месеца
Иначе не само ешерихи , а всяка гад може да направи цистит. Защото сега с този ауреус имам пак болка ниско долу и пориви на уриниране и болка ниско долу.  За нея ми казаха че лигавицата на пикочния мехур била увредена тънка и затова боли. Пак има логика защото тонове химия мина през тоя бъбрек  и вече страда и той.
За тая лигавица билки, мечо грозде , царевична коса, лайка най вече и вечер топли вани със смрадлика. Бактерията дали грам + или - не обичат смрадлика
Затова и като ни извадят зъб и имаме ауреус или джоб или гной или гранулом винаги смрадлика казват лекарите.
Та така хубави хормони, хубава лигавица , хубава среда в лигавицата , лактобацили и край на проблема.
Успех от мен дано съм била полезна 🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

# 119

Аз съм резистентна на всичко при Стрептококус Ауреус, така бях и с Клебсиелага само на колистин реагираше и венозно ме умориха как не умрях след този колистин и сега веднага изскочи тази гад. Ама то само АБ не може така да се продължава. Една махаме друга се настанява. Говорих с лекар д-р Боянова от НЦПЗБ каза че тея неща не се лекуват орални или венозно , а само локално.  Колко неща изслагах и все си седят. И в активна инфекция и много бактериална маса и болки и течение не знам как да не пия АБ
Хем е права хем не е права защото ако много се пие става порочен кръг и въртележка ако пък не пиеш течеш миришеш и те боли. Нито така нито иначе. Но , тя ми каза Ела да направим нова Микробиология и посявка
Пратих и мое стъкло на което имам само епителни клетки малко бактерия и липса на лактобацили  и каза че не вижда нищо сложно освен тотална дисбиоза. Между другото аз съм лаборант сама си правя стъклата и ги гледсм под микроскоп затова и пращам. И реално сега нейния извод е че при такива неща да не пием АБ само вагинални глобули имало си какво да се смоци дали бе Дарин дали Флуомизин дали полижинакс , но така пазим червата и не идва нова и нова чревна във влагалище. Склонна съм да го повярвам 50 на 50 и ми се налага защото и да искам то няма какво да пия ………
Черния ми дроб е по зле от на алкохлик от толкова лечения косата ми капе след колистина и сега нитоксолин. Но, да ви кажа спирам да пия всякакви боклуци.
Тя каза че само и единствено ако се завъдят бацили те ще нарушат баланса на лошите и ще се оправим.  А аз не заселвам и не успявам може би и много от вас защото тотално сме се изгорили от пиене на АБ
Каза че нямаме влагалищна мукоза.
Това се постигало с хубав естроген във влагаливщто и храна за бактерията.
Имало го в глобули те Гинофлор
И хубави пробиотици. Феми флора и за червата вече който си изберем и гинофилус или лактаджин.
Та смятам да мина на тях и д а редувам
Бетадин , Флуомизин да избия ауреус
После да подкиселя малко и да слагам бацили и дано успея.  Каза също че докъто не се оправи влагалищната мукоза нищо не се захваща и се отмива и пада и само се мъчим така, а тая мукоза зависи от нашия естроген и пролактин. На мен пролактина ми е висок след тая Въртележка и стрес и подтиска естрогена пада и така нищо не заселвам и бактерията ме побарва…….. та да
Хормоните да са в норма имунитета и баланса да се изравни и работата тръгва
Аз преди време за тоя естеоген си правих ПРП терапия и беше висок и бях захванала над 50 бацила ама бяха малко и пак на влезна бактерия , но изглежда е важен много. Затова го пиша и казвам.
От един естроген до върха на бактерии заразяване и цистити. Но има логика
Ще оправя Хормоните локално ще полекувам и вкарам ли бацили вече няма какво нито да влезе в мехура нито никъде и няма да има и цистит
Лактобацилите е най сложната и важна мисия , която трябва да се оправи а зад тях хубав естроген.
За е. Коли Уростим ваксината 1 на ден поне за 6 месеца
Иначе не само ешерихи , а всяка гад може да направи цистит. Защото сега с този ауреус имам пак болка ниско долу и пориви на уриниране и болка ниско долу.  За нея ми казаха че лигавицата на пикочния мехур била увредена тънка и затова боли. Пак има логика защото тонове химия мина през тоя бъбрек  и вече страда и той.
За тая лигавица билки, мечо грозде , царевична коса, лайка най вече и вечер топли вани със смрадлика. Бактерията дали грам + или - не обичат смрадлика
Затова и като ни извадят зъб и имаме ауреус или джоб или гной или гранулом винаги смрадлика казват лекарите.
Та така хубави хормони, хубава лигавица , хубава среда в лигавицата , лактобацили и край на проблема.
Успех от мен дано съм била полезна 🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Колко време се слага Гинофлорът
И как по друг начин може да се вдигне естрогенът

Общи условия

Активация на акаунт