Цистит - традиционно и алтернативно лечение. Тема 13

• 8 025
  • 190
  •   1
Отговори
# 105
Относно пробиотика. Първо почнах да си ги набавям един по един и напоръчах от lHERB сума неща, но после открих български, който ги съдържа и го има в аптеки Subra. По-горе съм го дала (Probioric 9 - vital). Но и Фем Дофилус- са вземам.  Освен това почнах да си заквасвам мляко с пробиотични капсули и чат пат ги приемам и в този вид. В млякото бактериите са активирани. Но тук има една тънкост -ако заквасваш с комбиниран пробиотик, не всички ще се развият, а приоритетно някои и се нарушава съотношението...Та заквасвам само с Л.плантарум. А то имало и такова мляко на ЕлБи..но аз предпочитам да си го направя.

# 106
Относно пробиотика. Първо почнах да си ги набавям един по един и напоръчах от lHERB сума неща, но после открих български, който ги съдържа и го има в аптеки Subra. По-горе съм го дала (Probioric 9 - vital). Но и Фем Дофилус- са вземам.  Освен това почнах да си заквасвам мляко с пробиотични капсули и чат пат ги приемам и в този вид. В млякото бактериите са активирани. Но тук има една тънкост -ако заквасваш с комбиниран пробиотик, не всички ще се развият, а приоритетно някои и се нарушава съотношението...Та заквасвам само с Л.плантарум. А то имало и такова мляко на ЕлБи..но аз предпочитам да си го направя.
Според теб може ли проблема с порсотвнното заразява е да бъде от анална фисура. Имам голяма след преждевременно раждане , която кърви на моменти зараства на моменти кърви и ме боли.
Откакто съм родила година е там и ми пречи и постоянно една след друга чревни бактерии във влагалище.  Ето сега Стрептококус ауреус. До онзи ден махнах клебсиела сега нова от семейството им. Не знам дали хемороида не прави цялата поразия и само да се тровя с АБ .

# 107
Здравейте,
Някоя от вас може ли да ме насочи към уролог или урогинеколог в София или Пловдив? Става дума за хронична задръжка на урина и чести уроинфекции.
Тези от вас, които ползват турския пиелосептил дълго време като превенция, по колко мг. Пиете? 50 или 100?
А Д-маноза след полов контакт помага ли?
Благодаря предварително
София, д-р Елена Маринова, аз бях направила задръжка покрай продължителните възпаления, д-р Маринова ме лекува с Калимин по схема и др. добавки, в момента е намаляла до 20-30мл., а януари беше 120мл. Хубаво е обаче да се знае на какво се дължи, при мен ми обясниха, че от продължителните възпаления стената на пик. мехур се е от пуснала и аз започнах и да спортувам отново. При мен е правена цистоскопия, която е без установени патологии и изменения.
Да и аз имам две цистоскопии направени без патологии. Следващата стъпка е уродинамично изследване, което тук в Пловдив няма кой да го направи. Калимин само няколко месеца ли се пие или цял живот?
Благодаря предварително
[/quote
Ооо не, аз го пих около месец и половина, въпреки, че ми беше изписан за 2 месеца. Значи, трябва да знаете, че това е лекарство, което само по лекарско предписание се изписва. Има възможност да не ви понесе, при мен към края на приема се получи сърцебиене и го спрях сама. Всичко останало като възстановяване сама го постигнах, с много четене и проучване, точно както   pandorina е написала. Аз не съм взимала обаче пробиотици и не съм спазвала хранителен режим, което знам, че е грешно. Всички добавки и чайове, с които си помогнах и помагам са изцяло билкови и органични.

# 108
Bella-dona, не мисля, че хемороид или фисура са причината освен ако не допринасят за задържане на замърсяване след дефекация, но едва ли. По- скоро нарушен микробиом на червата и лигавиците.  Трабва масирана атака с всичко възможно..забравих да спомена биорезонанс. Бях готова да ходя сега ако пак цъфна с бактерия. Когато не съм в активна криза не смея за да не провокирам. Ако искаш на лични мога да ти дам контакт на човекът при когото съм в готовност да ходя ако се наложи. Не го споделям тук защото нямам личен опит с него само препоръка. Ако си от София би могла да пробваш сега.

# 109
А как се справяте с диарията предизвикана от антибиотиците? Вече втора седмица съм с такава. Може би е клостридиум.. не знам. Не мога да изследвам нищо, понеже пия панцеф

# 110
Аз с Ентерол, Смекта и Пробиотици.

# 111
И аз с ентерол.
Бела ,имаш ли опашки след антибиотиците?

# 112
Към мамите, които сте имали задържане на урина.. как оправихте този проблем?
Докато сте в активна инфекция ли ви дадоха Калимин. А физиотерапията?
Чудя се как да подходя към проблема.
При последната криза бях 7 дена гентамицин и сега продължавам с панцеф, но тотално загубих апетит от тях и стомаха ми не е добре. Мисля да се ориентирам към някой софийски лекар за задръжката и да пробвам вкъщи физиотерапия докато ме диагностицират за причината, но се притеснявам да не се развие отново инфекцията докато се случи това.

# 113
И аз с ентерол.
Бела ,имаш ли опашки след антибиотиците?
Имам да Нитроксолин на МИП
15 дни 3 х 1
15 дни 2 х 1
15 х 1
Още не го бях започвала Това е след клебсиела та. След нея дойде цикъл и след цикъла веднага се появи стрептокок ауреус. Обаче се ослушвах и не исках да пия АБ повече да си пощадя червата , но днес цял ден имам болка ниско долу и миризма изтичане и взех решение да започна 2 х 2 нитроксолина 1000 за деня той не вредял на червата действал само на бъбреците
Пих червена боровинка концентрат пробиотиците и сложих вагинално бетадин
Ами след бетадина съм нов човек
Той е широкоспектърен антисептик за грам + и грам - и чесно казано го сложих следобед защото не издържах вече от 14:00 до 22:00 бях с него и сега нямам миризма нямам дискомфорт изпих и двата нитроксолина и мога да кажа  че към момента съм …. Добре
От един бетадин явно си върши работата
Смятам 10 да сложа от него
Нитроксолина ще го пия и него така х 1000
После ще намаля като превенция да бъде
Но , болката ми изчезна поне за момента. Ако нещата вървят така по план 10 дни и после минавам на гинофилус , флораджин и Уростим ако намеря. Него ще го пия 6 месеца
Така ми е изписан

# 114
Бетадин ми е убивал вагинално Е.коли.
Златният стафилокок е доста упорит и резистентен към доста аб.Година се мъчих с него и ванкомицин венозно само помогна.Дано при теб не е така.

# 115
Бетадин ми е убивал вагинално Е.коли.
Златният стафилокок е доста упорит и резистентен към доста аб.Година се мъчих с него и ванкомицин венозно само помогна.Дано при теб не е така.
И аз имам златен стафилокок в момента, но съм и с бактерия клостридиум в червата и не мога да пия антибиотик,за клостридиума приемах ванкомицин през устата , как ви понесе венозния,знам че има тежки странични ефекти?

# 116
Хирурзите ми казаха.Шият ,къса се...
Но нормално да е такава -20год възпалена с бактерии.
Д-р Джинович ми беше дал 3 мес до операцията ,в които да засиля протеин,колаген ,хиалурона к-на..Много дефицити ми лъснаха по изследвания ,за които тук се набеждаваха бъбреците ,а реално се оказа неправилен начин на хранене,лоша ф-ция на щитовидната ( гледан а само по ТСХ).С оптимизирането й,изобщо не правя онези тежки пиелонефрити с 40град,но и имам оперативно решение на рефлукса.Влачих остатъчна урина в мехура ,сега не засичам такава ,но с бактериите нямам крайно решение.Разчитах на 1-2 г курс с пиелосептил...

# 117
Хирурзите ми казаха.Шият ,къса се...
Но нормално да е такава -20год възпалена с бактерии.
Д-р Джинович ми беше дал 3 мес до операцията ,в които да засиля протеин,колаген ,хиалурона к-на..Много дефицити ми лъснаха по изследвания ,за които тук се набеждаваха бъбреците ,а реално се оказа неправилен начин на хранене,лоша ф-ция на щитовидната ( гледан а само по ТСХ).С оптимизирането й,изобщо не правя онези тежки пиелонефрити с 40град,но и имам оперативно решение на рефлукса.Влачих остатъчна урина в мехура ,сега не засичам такава ,но с бактериите нямам крайно решение.Разчитах на 1-2 г курс с пиелосептил...
Как да разбера дали задържам урина. Преди години нямах проблеми. След усложнено ранно раждане и починало бебе започнаха проблемите. Мен ме боли ниско долу по време на пълнене на мехура след уриниране съм си добре до следващото ходене. Не съм усетила да задържам урина поне по усещания. Но дали е така нз. На ехографа в болницата казаха има едни 15 мл ама не са притеснителни. И толкова. Но болката си седи. Къде да ходя и какво да изследвам вече не знам

# 118
Да,с ехограф -пълен мехур ,уринираш и пак на ехограф се замерва ,ако имаш.Може и рефлукс при добро гледане ,да се види.
Аз меря в къщи с катетър.

# 119
Аз като съм отдавна в менопауза сигурно нямам никакви полови хормони. Дали изобщо да ги изследвам. Трябва нещо да изследвам защото правя ужасно ниско кръвно с близки граници. Четох, че и при проблеми с надбъбречните може да има такова нещо. Щитовидната миналата година я изследваха, има възли, но хормоните бяха ок.

Общи условия

Активация на акаунт