Пазаруване от Емаг тема 4

• 9 991
  • 232
  •   1
Отговори
# 225
Аз разбирам въпросите на Чревоугодник като желание да помогне.
Потребителката можеше докато обяснява схемата с практиката да постави и линк за по-голяма яснота, за да ни предпази и нас като потребители.
Аз съм споделяла и положителен и негативен опит с Емаг и нека продължим да си бъдем полезни.

# 226
Няма лошо да се споделя негативен опит, но подобни измислици с конфискувани стоки и ментета не са полезни на никого..

# 227
Внимание преглеждайте си пратките! Много сме разочаровани! Оказва се, че Emag са нелоялни! Продават и стоки, които са повредени по време на митнически контрол (конфискувани), което след освобождаване не е незаконно, но е обвързанo със строго специфични правила за освобождаване и информиране на купувача, което те крият. Дъщеря ми вече два пъти поръчва една и съща дреха, повредена по един и същи начин на едно и също място, и съседа ни които е в системата ни "отвори очите".  Hе преглеждамe пратките, защото cмe клиенти от 12 години и имамe доверие, което се оказа грешка. Върна им стоката, а парите изобщо не върнаха. 190 лв на вятъра, защото никой орган не контролира online търговията в България.
Това не е вярно - КЗП е държавният контролиращ орган, вече колко адекватно си върши работата е друг въпрос, но задължително трябва да се подаде сигнал, ако има такова нарушение. Наистина щеше да бъде много по-полезно да дадете линк към продукта, за да се знае за какво става въпрос и да се избягва, а така само с предположения от рода на ЕЖК отзивът няма голяма стойност. От моя опит еМаг винаги са били много коректни и са ми връщали парите за всеки върнат продукт, купен от тях и неодобрен по някаква причина. А ЧревоУгодник винаги се е включвал с много полезни мнения и не разбирам защо го обвинявате в пристрасност. Винаги може да се появи проблем при онлайн пазаруване и всички сме наясно, че еМаг си имат недостатъци, но невръщане на пари за върната стока не е от тях.

# 228
eMAG е удобна платформа, но обслужването при проблеми разочарова. Поръчката ми беше отбелязана като доставена, без реално да е получена. Процедурата по възстановяване отне седмици и изискваше многократни напомняния.
Парите не са най-важното — доверието и репутацията са. За съжаление, тук eMAG не се справи.

# 229
И аз съм в сходна ситуация. Бях писала тук, че направих поръчка за коледен подарък, защото ми даваше доставка до 22-ри Декември. Докато чакам, изведнъж срокът за доставка се промени до 5-ти Януари. Писах си с оператор - първоначалният срок бил ориентировъчен (никъде не е е посочено такова нещо). Ок, разбрахме се, че отказвам поръчката и ще ми възстановят средствата, аз си поръчах от Озон каквото ми трябваше и всичко точно. Но не, 20 дни по-късно парите ми не са върнати и трябвало да платя 2 доставки (от външен доставчик беше поръчано). Вчера пак си писах с оператор да питам как така трябва да поемам транспортни разходи като са били некоректни и променят срокове за доставки, които са определящи по празниците. Еми, трябвало да се запозная с условията на доставчика Simple Smile
Ами не, аз пазарувам от Емаг и нямам намерение да ставам половин адвокат, да изчитам стотици страници условия, пък да ставам врачка да провиждам ще си сменят ли сроковете на доставка.
Като обикновен потребител очаквам каквото е написано да се спази и Емаг да има грижата за това като платформа, която ползвам.

И вероятно няма да ми уважат претенцията, но ще намеря време да им пиша още няколко пъти, защото въпросът е принципен и не трябва да толерираме подобни практики.

# 230
Последното за мен е много тъпо,да платя две доставки,при положение,че пратката дори не е тръгнала ,съответно не е доставена ,не виждам защо се изисква заплащане.

# 231
А вие ЧревоУгодник, откъде знаете че не са поръчани наведнъж?!
Дъщеря ми вече два пъти поръчва една и съща дреха, повредена по един и същи начин на едно и също място, и съседа ни които е в системата ни "отвори очите". 
От теб знам.

Предвид, че започваш с някакви повредени от митницата стоки, което не е вярно, и не искаш да дадеш повече информация и не отговаряш на резонни въпроси, за мен целта на поста ми е ясен.

Често се случва някой да мисли, че е X, а в хода на дискусията се разбира, че е Y. Затова се задават въпроси и се дава информация.

# 232
Здравейте, има ли някаква йерархия в офертите на Емаг, например "WOW оферта" е нормално намаление, "Smart Deals" намаля цената повече от WOW и "Genius Deals" е най-голямото възможно намаление ? Изобщо има ли начин по който да се прецени дали даден продукт е стигнал своят пик на намаление ?

Общи условия

Активация на акаунт