Закриване на телефонен номер

• 772
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,можете ли да ме посъветвате какво да правя с телефона си.Договора ми изтича скоро,не плащам или ползвам нищо специално освен минути и мобилен интернет.За телефон звъня само на мъжа си и баща ми.Към момента и не работя и за това искам и да прекратя .Имам малко дете и ако пък тръгне на детска не е варянт пък да не могат да ми се обадят .Всеки месец имам някакво натрупване на сметката с някой лев отгоре .Дали да не мина на ваучер? Оператора е А1.Продавач -консултанта ми каза ,е щяло да ми излиза много скъпо .Но аз просто не искам да съм вързана с договор.Освен това ми казаха,че май ми отпадат така Вайбър,уотсап и други като този номер може да ми бъде взет от друг човек.Ще съм благодарна за някой акъл .

# 1
аз съм с две карти - и двете на ваучер - на A1 (от 25 год. MTEL) и от над 20 год. YETTEL (Globul). Бях на абонамент към Globul, но преди 7-8 год. минах на ваучер (запазваш си номера, първо лъжат че не може да се мине от абонамент на ваучер, но става). За моите нужди(а виждам и Вашите нужди) е по-  изгодно.
Разгледайте допълнителните пакети и кое Ви е изгодно според употребата. Зависи и колко интернет ползвате - аз не ползвам мобилен интернет.

https://www.a1.bg/prepaid-dopalnitelni-paketi]ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАКЕТИ

има и оферти при презареждане, но то там изисква повече смятане, кое е по - изгодно, понеже са с различни срокове.

оферти презареждане

Ако не зареждаш никаква сума, до три месеца и да има някаква сума баланс, се губи кредита. Дори да не зареждаш нищо 395 дни (повече от година) картата си е активна. Аз така не зареждам едната карта, но си ми е активен номерът - на 396 ден заеждам 9 лв.. Зареждам веднъж на година 9 лв. и реално ми излиза едната карта по под 1 лв./мес. Другата я ползвам и зареждам по 10 лв. на мес. Така реално имам два номера активни за 11 лв. / мес. Няма такъв абонаментен план Simple Smile за два номера.

Валидност А1  (цъкнете на условия и валидност)

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 14:43 от Seiko7075

# 2
Ти всъщност искаш да минеш на предплатена карта с ваучери?
Няма как да знаем дали ще ти е по-скъпо от сега или не, защото не знаем какво ползваш сега и какво ще ползваш тогава.
Виж си разходите в последните фактури и сравни с това, което планираш с предплатените ваучери.
Мисля, че ако си с предплатена карта, номерът ти се запазва. Нали все пак трябва да бъдеш избирана от други. Ако вкъщи си имате домашен интернет, тогава уотсап и вайбър ще са ти на твоя си номер, но ще ползваш домашния интернет, а ако си на работа, когато тръгнеш на работа - ще ползваш служебния интернет. Само извън къщи ще си на тези предплатени услуги.

Така че пак провери дали номерът ти се запазва, ако ползваш предплатените ваучери. И си направи калкулация за разходите в двата варианта. Но ако си закриеш телефонния номер, много ясно, че някой друг ще го вземе.

# 3
  • Melmak
Трябва да сметнеш сама дали ще е ти е по-изгодно. Мисля, че кредитът на ваучера се губи на 3 месеца. Тоест ти ако внесеш 10 лв кредит, но в рамките на 3 месеца не ги изразходиш, ще изгорят.

# 4
Много зависи какво и колко ползваш интернет и разговори. Разгледай внимателно предплатените пакети на трите оператора и си избери това, което ти е най-изгодно на теб. Вайбър е свързан с контактите в телефона, прехвърли ги в Гугъл. Като смениш картата отново ще ги имаш. Няма да загубиш вайбър и дори ще можеш , ако искаш само да смениш номера, който се излиза. Детето така си запази Вайбър с номер, който не ползваме, че преди година изтече договора и минахме на предплатена карта. При смяна на предплатена карта от един оператор с друг пак се запази приложението. За уотсап нямам наблюдения.

# 5
е..все пак мисля че ще ги ползвам,но при спешни случаи.В момента сметката ми е 30-40 лв минимум.
Трябва да сметнеш сама дали ще е ти е по-изгодно. Мисля, че кредитът на ваучера се губи на 3 месеца. Тоест ти ако внесеш 10 лв кредит, но в рамките на 3 месеца не ги изразходиш, ще изгорят.
[/quote]

# 6
Това, което плащаш е убийствено, за човек, който е по майчинство и няма голямо потребление. Разгледай предплатените карти, може да се окаже че за половината на тази сума ще получиш два пъти повече. Или ще си избереш опция, която ти е най-изгодно.

# 7
  • Melmak
Това е висока такса, аз съм с план за 24 лв в Йетел, ползвам много интернет, постоянно ползвам телефон и съм power user. Намери си някъде по-евтин план.

# 8
Ами избери си най евтиния пакет на оператора и ще си окей. Майка ми е пенсионер и ползва само определен брой минути за разговори и плаща около 12 лева на най ниския пакет.

# 9
Ами избери си най евтиния пакет на оператора и ще си окей. Майка ми е пенсионер и ползва само определен брой минути за разговори и плаща около 12 лева на най ниския пакет.

На кой оператор е това?

# 10

На кой оператор е това?
йетел

Общи условия

Активация на акаунт