Модата на лято 2025: Нито минимализъм, нито "old money"

• 4 903
  • 30
  •   1
Отговори
Когато избирате тези летни тенденции, вие не се опитвате да прикриете своята оригиналност.

Да, стилът old money и вечните класики като бялата риза или свободните ленени панталони са актуални и това лято, както са били винаги.

Animal Shell Но тенденциите за 2025-а ни подканват да добавим в гардероба си повече бохемска пъстрота, повече закачливост, повече интересни детайли!

Морските обитатели са навсякъде – под формата на симпатични талисмани, принтове или бродерии върху дрехите и аксесоарите. Чантите служат и като бижу. Принтовете ни добавят дълбочина във визиите. А цялостното усещане е кокетно и подчертано безгрижно! Накратко, това са находки, които ще ви донесат изключително много настроение. Споделяме с вас 10 горещи акцентни тенденции за сезона, както и какво харесахме от световните модни марки:

Лято под открито небе: Да спрем времето!

1. Многоредови колиета с множество елементи и талисмани. Съчетанието на метал, перли, текстил прави подобни бижута интересен акцент във визията ни.

Многоредово колие Roxanne Assoulin

2. Рокли на точки. Моделите, дължините и силуетите са най-разнообразни – просто изберете тази, която отива на фигурата ви!

Миди рокля Zara

3. Бижута с морски мотиви. Мидички, морски звезди, рибки – тези очарователни детайли веднага ни превключват на ваканционна вълна.

Обици с морски звезди Rixo

4. Морски обитатели и върху чантите. И тук важи правилото за повече пъстрота и за заиграване с детайлите, а това носи допълнително настроение!

Клъч с бродирани сардини Olympia Le-Tan

5. ...да не забравяме и дрехите!

Бюстие и пола с принт на сардини Staud

6. Стил "бандана". Освен че са силно актуални това лято, тези специфични принтове моментално добавят в гардероба ни лежерно усещане и артистичност.

Свободен панталон с десен "бандана" Sandro

7. Големи пъстри чанти.  Моделите от рафия или от текстил тази година са ярки, с детайли като ресни, бродерии или различни принтове. Носим ги на плажа, но вече и в града!

Червена чанта с ресни Mint Velvet

8. С ефект плетени на една кука. Летните рокли, поли, панталони и топове от леко памучно плетиво с прозрачност са номер 1 в плажната мода. А ако ви дойде настроението да сте екстра дръзки, носете ги под обемна бяла риза в парка през уикенда!

Дълга пола Zara

9. Пъстри шалове.  Носим ги небрежно наметнати на раменете, завързани в косите, вместо колан на дънките, като аксесоар върху чантата или върху банския.

Шал с коралов принт Free People

10. Каре "Виши". Този очарователен принт ще виждаме често през цялото лято, вдъхновявайки ни за дълги разходки, градински партита и слънчеви уикенди.

Рокля с тънки презрамки DÔEN

Кои са модните акценти във вашия гардероб това лято? Споделете любимите си находки и как ги комбинирате!

Последвайте ни за още:
BG-Mamma във Фейсбук
BG-Mamma в Instagram

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 12:42 от Пeтя

# 1
Като изключим точките, останалото е доста спорен вкус.

# 2
  • там където има винаги вятър
Когато човек е млад и слаб, всичко му подхожда Wink
 Жена на средна възраст и слаба - пак е добре.
 Но, на средна възраст + .....кг -вече не е добре Rolling Eyes Та модата остава на заден план.

# 3
Тоест нито си "беден", нито незабележим.  Харесва ми Smiley

# 4
Old money ми е абсолютно безинтересен. Новата униформа, не мерси, 5 цвята и всичко еднакво. Минимализмът е моето нещо, но в цветове и раздвижени силуети. Тенденциите като цяло не ме впечатляват.

# 5
  • София
Цяло лято изкарвам д 2 чифта бански, 2 рокли в бохо стил, 1 чифт кросове и 1 пантофки. Нямам нужда от друго. Не се водя по моди.

# 6
Обожавам такъв тип бохо чанти, имам ги във всевъзможни размери. Аз нося много семпли дрехи по принцип и ми харесва да разнообразявам с подобни акценти. В момента съм си харесала тази в Zara, супер намалена е, освен че е доста симпатична Simple Smile

Плетените сетове и рокли също ми допадат, но бих ги носила само на плажа. Такава плетена рокля си купих преди 2 седмици от Sinsay и качеството е повече от прилично за цената!

# 7
Това лято се влюбих в този десен .Но не намирам блузки и панталонки в него.Ще съм благодарна, ако някой е виждал и сподели.

# 8
Бяло, синьо, лято  - идеално е.
Но това е на светлинни години от рибки, морски звезди и всякакви други морски обитатели.

# 9
Не обичам шарено и лъскаво. Тия точки и щампи искат фигура без забежки, защото придават обем и подчертават несъвършенствата. Елегантността е точно обратното.

# 10
Не мога да се съглася с вас. Точно заради тези особености се научих да се обличам стилно и се чувствам по-добре от всякога с начина по който изглеждам.
Научих какви кройки отиват на моето тяло. Научих с кои цветове получавам най-много комплименти. Смених дори цвета на косата си. Научих се да съчетава м аксесоарите. И вече излъчвам стил и елегантност, с която много млади и слаби жени не могат да се похвалят, просто защото нямат чувство за естетика и копират каквото са видели, но това не означава,  че е окей за тях.
За справка - тежа 115 кг и съм по-близо до 50те от всякога. Но грея както никога до сега.

Когато човек е млад и слаб, всичко му подхожда Wink
 Жена на средна възраст и слаба - пак е добре.
 Но, на средна възраст + .....кг -вече не е добре Rolling Eyes Та модата остава на заден план.

# 11
на мен една "лятна" тенденция ми прави впечатление  - момиченца с някакви спортни топове (сутиени) и прилепнали клинчета. все едно излизат от фитнес - но така ходят по центъра, в моловете,  и на училище...

# 12
В неделя бях на юбилей на ресторант - кораб край морето.
Прекрасен залез, морски бриз, ленени материи , лежерна музика и смях  .... и девойка по потник-сутиен и гащи и младеж с шорти-боксери , може би са тичали в Морската градина и са се отбили за вечеря .
Шарен свят - пъстър цвят !

# 13
Това лято се влюбих в този десен .Но не намирам блузки и панталонки в него.Ще съм благодарна, ако някой е виждал и сподели.
В HM има този десен

# 14
  • в света на неограничените измерения

Имам бански с  такъв десен. Стои изключително свежо и морско. Много го харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт