Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 25 271
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Ако беше толкова прекрасен служител, нямаше да сменя работа през година и половина. Хич не съм убедена, че точно такива хора са най-доброто на работа.

# 511
Монетата има две страни.
Има ли тук собственици на фирми да изкажат мнение? Има и много готини шефове, ама са рядкост.
И викам да прекратим тази тема, че е безсмислена вече : )

# 512
Е колко две страни да има? Същият неопределен потребител беше безработен и говореше, че не иска да работи стандартно работно време. Не може да си намери работа в чужда компания. Сега изведнъж започва да разбира трудовия пазар на половин ЕС и да го сравнява с българския. Постовете изобщо не звучат като да е излизал/а дори от родния си квартал.
Имам известни подозрения за проблемите на потребителя/ката, понеже съм виждала такива хора - краткото и културно описание е, че имат големи затруднения със самоопределянето. Ама не мисля, че тук и сега е моментът да се изясняват със себе си дали са лале, или зюмбюл.

# 513
А защо това, че не може да си намериш работа се определя като отказ от компаниите да наемат лицето и едва ли не проблема е в кандидата? Ние също си избираме работодателя. Аз лично останах с впечатлението, че човекът е с опит и квалификации и има изисквания към фирмите и заеманата позиция. Точно такива имат свободата да избират работодател, а не обратното.

# 514
Не, във време, което фирмената култура, тотеми и т.н. са изключителна важна част от всяка развиваща корпорация, когато се цели максимална гъвкавост и стопиране на микромениджмънта, със сигурност служители, които гледат в паницата на другия не са желани служители.

И преди съм го казвала, по документи много хора са подходящи, но рядко най-квалифицираният е най-добрият за екипа.

# 515
Не съм активна в форума като цяло и не познавам Nonamemusic, но ме кефят мненията му. Ей такива ми трябват в екипа.

Ето, намерихте се! Дано всички са доволни вече.

# 516
Ако беше толкова прекрасен служител, нямаше да сменя работа през година и половина. Хич не съм убедена, че точно такива хора са най-доброто на работа.
Абсолютно невярно! Около мен всички сменят на около 2 години, разберете че ние не сме вас и поколенията са менят. Още повече че аз си тръгвал и не съжалявам. Да, не казвам, че моята стратегия е най-правилна, имам високи изисквания и понякога нереалистични очаквания, но достатъчно трудности съм имал в живота за да позволя да бъда мачкан на работното място. Никъде не съм казвал, че съм прекрасен служител, такива няма. За да намирам поредната работа, явно все още ставам за нещо. Имам ясни изисквания и в замяна съм добър и изпълнителен в работата си. Да, човек на правилата съм и не смятам да се променям.

Това което се вижда по форумите е огледално на това което се случва в компаниите. Ако не се вписваш в общото мнение, автоматично си черна овца и много бързо започват да те нападат като стадо. По-меките характери лесно се пречупват, не и аз. Да имаш собствено мнение и критично мислене в българска работна среда си е тежка борба.

В една от компаниите ни правиха психологически тестове(експерименти)(, без да разберем и ни питаха за разни казуси, какво бихме направили...Моят резултат беше, че не се поддавам на общия натиск по никакъв начин. Те бяха около 20 човека на едно мнение, само аз и още едно момиче до последно защитавахме позицията си и не се дадохме на натиска който беше сериозен.

# 517
Абе, ще има да учиш житейски уроци, ама май ще е по трудния начин.....
Кат си толкова готин и търсен, защо се оплакваш постоянно?

# 518
Как да го кажа по-ясно, че да ме разбереш...
Имай си и мисленето и изпълнението и каквото там те прави това, което си, НО си избирай битките правилно.
Наистина за твое добро го казвам.

# 519
Не съм активна в форума като цяло и не познавам Nonamemusic, но ме кефят мненията му. Ей такива ми трябват в екипа. Тук винаги се е действало общонападателно към някой член на форума, за да го накарат да се разкара. Явно всички се припознават в това, което той описва като народопсихология, черта на българина и очевидно не им харесва и се почва с отбранителната атака. И пак казвам, проблемите идват от мениджмънта, а не от колегите. Като има кой да ги оставя да си правят каквото, както си решат и ето се създава вътрешно напрежение. Все пак всички сме различни и трябва да има правила, за да е ок всичко.

Вие да не мислите, че шефовете не знаят, че служителите им не работят във всяка една секунда? Естествено, че знаят, просто на много места не е рентабилно да наемаш хора на час, вместо на пълно работно време. Всяка фирма е наясно колко са продуктивни служителите й.
А този потребител като цяло не спира да мрънка, хем няма да позволи да го мачкат на работното му място, хем все на такива места попада. Мисля, че всички знаем приказката за кривата ракета.

# 520
Щом е толкова принципен и кадърен, да си направи фирма и реда и условията ще са каквито той харесва.

# 521
Е, Nonamemusic, ти просто си за друга тема. Ти се чудиш как да се изнесеш - търси си начини, какво си седнал да ни убеждаваш колко са мързеливи и безхаберни българите. И аз съм българка, не се имам за такава. Дъщеря ми живее в Германия, роман мога да напиша. И как се работи с германци, направо са ужасни, та навсякъде кусури има. Но има и хубаво - свят шарен, случаи всякакви.

Много си наперен, няма лошо, живота ще те научи и теб, както всички останали.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 20:41 от Iseis

# 522
Как да го кажа по-ясно, че да ме разбереш...
Имай си и мисленето и изпълнението и каквото там те прави това, което си, НО си избирай битките правилно.
Наистина за твое добро го казвам.

Това е много вярно. Все повече си избирам битките и не се занимавам. С времето човек се променя. Коментирам тези теми защото това е целта на темата, без някой да ме пита не говоря на колегите кой, какво да прави. Пълни перде съм напоследък. С времето оценяваш, че работата далеч не е най-важното.

# 523
Що не работиш от вкъщи? Така няма да се налага да се сблъскваш с разни тютюнясали клюкарки и примати?

# 524
  • Somewhere far away
То ако можеше, всеки щеше да работи от вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт