Лиги при двегодишно дете

• 443
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте. Синът ми е на 2.1г. и все още използваме лигавници, защото е като фонтан. Постоянно е мокър и често оставя капки навсякъде около себе си. Като се наведе направо потича вода и става локвичка. 😁
Нито едно дете на неговата възраст не съм видяла да носи вече и започнах да се притеснявам. Последните кътници излизат отдолу в момента, а отгоре още не са се показали. Но от бебе не е спирал изобщо да лигави, дори за дни.

# 1
Амк от зъбките е ,предполагам като избият ще спре

# 2
Отидете на лекар и споделете, нека проверят слюнчените жлези....и на мен ми звучи странно да текат лиги чак...

# 3
Може тонусът на мускулите на устата да му е слаб. Синът ми беше така на тази възраст, но той до 6-годишен работеше с ерготерапевт заради други неща и междувременно правеха упражнения и за това. Беше ни препоръчала у дома да прави сапунени балони, да се опитва да надува балони - изобщо всякакви неща, изискващи стягане на мускулите на устата.

# 4
  • Бургас
На детенцето ВИ, според мен, нищо му няма. Нашето, също момченце е на 2.5 г , и до 2.2 месеца беше с лигавници. Дори в яслата ми казаха, че виждат за първи път подобно дете. Предположиха зъбки, а така и (явно) се оказа. Изведнъж спря и вече няма лиги. Но, зъбките излязоха, вече не го боли нощем,  така че, не се притеснявайте излишно.

Общи условия

Активация на акаунт