Сто и шеста плетаческа тема

• 17 772
  • 571
  •   1
Отговори
# 420
  • в сърцето на един мъж...
Ех, много неприятно, че тук е трито Sad Не е ясно защо, все пак за плетки говорим, учтиви сме, не сме на политическа тематика... Най-много някой да прекали с преждите, които е купил...
Аз пътувах февруари, като куките ми бяха забодени в кълбото и бяха най-отдолу в ръчния багаж. Никой нищо не ми каза, ама не се знае кога може нещо да им хрумне на митничарите Sad
Аз плета едновременно два шала, нищо особено, но единия детето си го поиска, другия е изненада за приятелка за коледен календар.

# 421
Бамбуковите игли, обръчи и куки са идеални за плетене по летища и самолети, минават всякакви проверки, здрави и евтини са. Има комплекти за смешни пари от китайски сайтове и търговци.

# 422
А бамбукови обръчи с метална корда минават ли?

# 423
Лично аз не съм пробвала да минавам с такива.

# 424
Diorela,

Започвам чорапа от горе, защото ми е наприятен завършека.
Ето ви модели:
https://www.garnstudio.com/search.php?c=women-socks&lang=en

Ей тва долу, сърцето ми пръска.
Скрит текст:

# 425
Питаш, отговарям ти. С диагонална пета могат да се плетат и отгоре. На мен ми е по-удобно да ги започвам от пръстите, защото плета на 5 игли и е досадно започването отгоре. А завършването на пръстите бих правила с ушит ред, за да не личи, ако ги започна отгоре и за да изглеждат по същия начин. Става по-голяма играчка.  Но без значение от къде е започнат, горния край на чорапа е добре да бъде еластичен.

# 426
Взех и този цвят 7240 Petrol. На снимката излиза по- син, отколкото е в действителност. Май нямам други желания за момента 🙂

The progress

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 19:02 от •mimoza•

# 427
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Много си бърза! Гръбчето е готово, ръкавът наполовина ... Другата седмица ще си с нова жилетка

# 428
Предница е, Добри ☺️
Няма да се ангажирам със срок, но истината е, че се плете като масло и спорù. Истинско удоволствие!

# 429
Имам тази прежда 300 гр.

Искам да изплета бебешко одеало на 2 куки за Коледа.
Препоръки за модел и размер ?

Това подходящо ли е ?

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 19:56 от donatellla

# 430
donatellla,
Ако имаш схемата, вземаш куките и пробваш  10 бримки, 10 реда.
Ти решаваш.
Като гледам пише куки 4 - 5  номер.
Пробвай и с двата номера.

# 431
Плетката ми харесва, но към превдата съм малко скептична, не обичам 100% акрил.
Тази плетка е добре да е на по-голям размер игли, да е по-пухкава.

# 432
С прежда с подобен състав и метраж съм плела точно такава плетка за пелена. Но мисля че на № 4. Получи се много добре.

# 433
А има ли схема на тази плетка ?

# 434

Общи условия

Активация на акаунт