Сто и шеста плетаческа тема

• 24 731
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
Добри, честито Simple Smile много да ви радва Simple Smile

# 571
  • Sofia
Добри, честито! С такава сръчна баба отсега и предричам каква модна икона ще стане!

# 572
На този черен петък реших да подкрепя българската икономика:
Чуждата има кой. Бялата прежда я дават ластична и
 съм я взела за започването на чорапки. Да видим.

# 573
Сума и клипчета изгледах , отне ми доста време и всички ги въртят . Никой не прекъсва конеца , а не ми се иска защото сега наддавам на предница , дължина и гръб за да не ми станат много широки ръкавите и после като пробвам ако ми теснее може да разплитам , а не ми се иска да е на парчета + това края остава и много ще си личи като ги прибирам . Снощи подкарах ред и обърнах пък каквото стане . Дано Господ е с мен и да не разплитам , че да си я нося . Някой ако каже как се плете качулка много ще го обичам .

Няма да се наложи да разплиташ. Плети смело и ще видиш, че не се различава опаково и лицево! За качулката: в Тубата има клипче на Симона, която плете такава шестоъгълна жилетка с качулка. Изцяло от нея съм гледала за моята. В момента обаче не мога да дам линк. Ако до довечера не си открила, ще го пусна тук!

# 574
Скрит текст:
Сума и клипчета изгледах , отне ми доста време и всички ги въртят . Никой не прекъсва конеца , а не ми се иска защото сега наддавам на предница , дължина и гръб за да не ми станат много широки ръкавите и после като пробвам ако ми теснее може да разплитам , а не ми се иска да е на парчета + това края остава и много ще си личи като ги прибирам . Снощи подкарах ред и обърнах пък каквото стане . Дано Господ е с мен и да не разплитам , че да си я нося . Някой ако каже как се плете качулка много ще го обичам .
Няма да се наложи да разплиташ. Плети смело и ще видиш, че не се различава опаково и лицево! За качулката: в Тубата има клипче на Симона, която плете такава шестоъгълна жилетка с качулка. Изцяло от нея съм гледала за моята. В момента обаче не мога да дам линк. Ако до довечера не си открила, ще го пусна тук!
[/quote]

Сърдечно благодаря . Напредвам . Плета предница, задница и дължина .

# 575
Честита тиквичка, Добри !
Да те отмени в плетките като порасне !
Аз приключих с бебешката серия - одеало, жилетка и шапка и започвам нова шарения - памучна възглавничка :

по тази схема :

# 576
Скрит текст:

Сърдечно благодаря . Напредвам . Плета предница, задница и дължина .
[/quote]

Eто клипче на цялата жилетка с качулка, по което аз плетох. И ми се получи мнооого добре, така мисля аз поне:
https://www.youtube.com/watch?v=Vfnd7Dd3ZQQ

# 577
Нинаа знам го и аз го гледах , обаче заради прежнеата и не мога да се ориентирам . Гледам ама нищо не виждам .

# 578
Нинаа знам го и аз го гледах , обаче заради прежнеата и не мога да се ориентирам . Гледам ама нищо не виждам .
[/quote

Expressionless Намали си малко скоростта на клипчето и  дано се получи. Аз изключително по този клип успях да направя качулката.

# 579
Благодаря . Бързам да я оплета , че да почвам шалове и шапки .

# 580
DROPS Alpaca 9036 Wheat - 100% Алпака

Скрит текст:

Вдъхновението - променила съм ажура, защото този не ме кефи 🙂
Скрит текст:

Извинявам се за фона, нямам време за обработка на снимките. Ще помоля да НЕ цитирате поста. Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 07:24 от •mimoza•

# 581
Ехааа, че хубава е станала!!! Много добре ти стои.
Кога успя да я изплетеш!

ПС Колко грама отидоха?

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 23:58 от Diorela

# 582
  • Бургас
Браво, Мимоза! Много е хубава! 
И на мен ми е интересно какво количество прежда отива за такова изделие.

# 583
Прекрасна жилетка, Мимоза! И на мен ми е интересно за количеството прежда.

# 584
Хайде, започваме да те разпъваме, казвай на кой номер игли я плете, по колко бримки в 10 см., дай схемата, моля. Качулката как  я изплете, много добре се е получила формата?  Струва ми се, че си свивала в двете страни, не е централно. Може ли да помоля за по-едра снимка на качулката?
Обяснявай всичко, докато ти е прясно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт