Сто и шеста плетаческа тема

• 24 610
  • 770
  •   1
Отговори
# 765
Малко свежи летни красоти от мен 😍
* Бамбука е на Хоби и е 1,400кг общо.
* От пайетите на Yarnart исках нещо светло, но не намерих и взех евкалипт, който също много ми допада.
* Японския памук на Isager беше любов от пръв поглед и го взех в два цвята, понеже не можах за реша кой искам повече. Предвидила съм го самостоятелно в една нишка. Ще ми е интересно да споделите, ако сте го плели.
За сега пробвах бамбука на мостра - харесва ми, пайетите също пробвах и се плетат леко и приятно. Не смятам да правя сложни мотиви, а по- скоро нещо гладко, леко и минималистично като визия /за всички/.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 20:12 от •mimoza•

# 766

Никога повече!!
Жилетка на шестоъгълници. Син меланж, плела съм с кука 2 и може би тук ми е грешката защото стана стегнато. Първо плетох ръкавите на равно с предница и задница, но станаха много широки, разплитах. После плетох докато ми уйдисат ръкавите, после само предница, дължина и задница после само предница и т.н. Сега покрай мишниците като я облека стои много набрано. Не знам дали трябва да е така. За пръв път плета такова чудо. Сега плета ластик/бордюр и съм готова. Отидоха ми около 10 гранки.. Преждата е акрил и малко си тежи. Ще видим как ще стане след като я изпера ако не отиде в кофата... Ръкавите ще са реглан около 20 см. Имам копчета, но си мисля дали да не е с връви.. Ще го мисля..

# 767
•mimoza•,
На твоята снимка евкалипта с пайетите изглежда по-красиво от сайта.
Плете ли се лесно? Тез пайети не драскат ли?

# 768
Много е красива преждата, плете се много леко и пада тежко, но е лека. Тези дни като я довърша ще мога да знам дали боцкат.
Търсех да видя дали имат от същата без пайети, но май няма такава.
 Ще си купя още.

# 769
Много е красива преждата, плете се много леко и пада тежко, но е лека. Тези дни като я довърша ще мога да знам дали боцкат.
Търсех да видя дали имат от същата без пайети, но май няма такава.
 Ще си купя още.
Щом на ръцете не те дращят, няма страшно.
През почивните дне ще съм в Пловдив и ще потърся за щерката.
Трябва да посетя и магазина на бул."Васил Априлов". Не съм влизала там.

# 770
На Априлов не са ли само Стенли/pleta.bg/? Не видях да имат такава на сайта им.
Ето да видиш колко е тънка и как пада. Плета я на н.3,5, че не искам да прозира и искам да държи форма. Не ми боцка на ръцете, но пайетите са много и не са микро.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 10:45 от •mimoza•

Общи условия

Активация на акаунт