Сто и шеста плетаческа тема

• 24 086
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Според мен, те имат предвид малък шал, а ти - голям и дълъг. Освен това, на 1 кука ще гълта повече прежда, отколкото лицева плетка на 2 игли. А те най-вероятно така са преценявали - 10х10 см   15 бримки / 20 реда. Предполагам, че е на най-дебелите - №6
Представи си размера на шала, наложен върху пуловер, ще бъдат поне няколко ширини (предполагам 3 или 4), върху дължината на пуловера.
Преждата е дебеличка - 100гр./210 метра. Изчисли си по твоята мостра колко ти трябват за тази ширина и дължината, която искаш, като не забравяш и за джобовете.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 23:03 от Diorela

# 106
Трънка,
не знам какво имаш предвид под равна плетка, но ако са стълбчета, те идяждат много прежда от наметките. Ако ти харесва в този си вид, шала трябва да е поне 2м и 600-700г и ще стане много тежък.
И пак ще кажа, че акрила иска въздух. Пробвай с кука 6 или повече и избери мотив с по- малко стълбчета като този
Скрит текст:
Или изплети на две игли с ажурен мотив.

Аз пак съм в изходна позиция след оплетена половин жилетка. Малкия син каза, че десена /на сплаша/ е бабешки, а той е творец и му вярвам. Започнах нещо съвсем различно и тотално смених усещането за този цвят. Още няма да показвам 😜

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 07:29 от •mimoza•

# 107
Благодаря ви момичета! В магазина имаше само 3 гранки, но ми обещаха другата седмица да докарат.
Плетката е най- глупавата и лесна, ма нали съм специалист Simple Smile  разчитах повече на цветовете, а не на нея.
Може на джобовете да туря нещо по- така. Нещо такова е:
  https://tr.pinterest.com/pin/3096293489616351/
Мятам копита на миндерчето под климатика и съм щастлива с плетка в ръце.

# 108
Имай предвид, че ако преждата е от друга партида, най-вероятно ще има разлика в цветовете. Сравнявай номера на партидите от етикетите.
С 5 гранки можеш да направиш нещо по-ажурно, както ти е предложила Мимоза.

Тази прежда ще е по-подходяща за шал на  2 игли, ако можеш да плетеш. Много е дебела за 1 кука и ще глътне много прежда.

Предполагам, имаш предвид някакъв такъв шал.
https://www.google.com/search?sca_esv=013a126006dccf46&rlz=1C1CH … PGzM&vssid=mosaic

# 109
Плетката която си избрала е много много плътна. Пори докато е време 😃 Аз разпорих 1/2 жилетка или цяла до кръста, ти сега за 30санта 😁😂
Ето ти едно по- рехавко, поне ще спорú 😜

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 14:48 от •mimoza•

# 110
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Страдам много Head Band свършили са розовата прежда и ще трябва да разплитам лалетата.
Cry

За да не утеши, любимият образ ми е купил светло синя. 20 кълбенца, да стигнела.
Обичам го тоя човек!

Та да си дойдем на думата.
Ако някой някъде е виждал такава прежда, свиркайте силно.

И още един въпрос.
Има ли мераклии за сбирка за плетене?
В Пловдив са го правили в парка, ние имаме голям избор от паркове и градини, остава само да изберем дата и място.

# 111
Аз бих дошла с удоволствие, но ще мога чак някога есента, даже още не знам кога точно Confused

# 112
  • Sofia
Цитат на: st. Dobri
И още един въпрос.
Има ли мераклии за сбирка за плетене?
В Пловдив са го правили в парка, ние имаме голям избор от паркове и градини, остава само да изберем дата и място.

За кой град иде реч?

Да ви покажа какво дрешле по мотиви от бански сътворих

# 113
  • Бургас
Много симпатично и практично!

# 114
Hug ама и аз съм една организаторка!

За София иде реч.
В  Заимовата градинка има ресторанти, пейки и сенчести местенца.
В докторската градинка има беседки с пейки, често са заети с някакви религиозни мероприятия, но мисля, че са на принципа "който пръв дойде".
До парка гео милев е по-сложно да се стигне с обществен транспорт.
Другите са ми по-малко познати.

# 115
В Заимов, от Креатива бяха организирали, носеха покривала за сядане в тревата.

# 116
Аз продължавам с летните кроп-топчета - този път в слънчево жълто (още недовършено, ама нямах търпение да ви го представя):

# 117
Точно моят цвят Simple Smile
И обрамчването много ми харесва.

# 118
Точно моят цвят Simple Smile
И обрамчването много ми харесва.
Много благодаря!

# 119
  • в сърцето на един мъж...
Много е хубаво и това жълто е супер свежо!
Аз завърших чантата, като за първи опит, бива

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт