Сто и шеста плетаческа тема

• 24 264
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
Мятам се без да ви дочета. Ще наваксвам по-късно.
Попаднах на това крайче за одеало и много ми хареса. Остава да разбера каква да е средата у как се свързва.
https://www.passionforum.ru/posts/153961-nuzhna-shema.html

Simple Smile

Много нежен шал е това. Тук има повече снимки. Като се замисля и за одеалце може да стане.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=381001582063025&set=pb.1000 … 72011.-2207520000

# 91
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
настигнах ви. разплитали сте Sad Sad неприятно е, но ако го оставите все ще ви боде очите.

аз не мога да се свържа със склада за прежди и не знам има ли още от моята розова или не. Sad половинката обеща да провери на място. ако имат - продължавам лалетата с пълна пара. ако нямат - разплитам ги и ги започвам на по-малка ширина. Simple Smile голямо разплитане ще падне.
тия дни тичаме по задачи и институции и нямах никакво време за плетене, но като си замине ехее... всичкото време ще си е за мен.

# 92
Алиска,  и аз подкрепям Мимоза за цвета. Джинс Сплаш номер 961, не мисля, че ще пасне на маслено зелено. На повечето снимки е в синьозелено, гугъл ми покзва снимки и в съвсем друго зелено. Ако не си го виждала на живо, много рискуваш какъв е точния цвят.
И според мен, светло бежево едноцветно ще пасне най-добре като цвят на интериора и ще го " отвори". Светло бежево и маслено зелено е доста хармонична комбинация.  Ако стаята е в много светъл маслено зелен цвят, тогава може по-тъмно бежево, до кафяво.

# 93
Благодаря за съветите момичета . Няма да бързам още . Поне докато не свърша одеалцето , че междувременно плета и онзи син меланж , а имам и хартиена прежда пресукана искам да си изплета някое кепе и чанта , докато не е свършило лятото .

# 94
Предполагам това има предвид Мимоза

Благодаря за инструкциите за плетката жасмин Simple Smile Аз я бях видяла при една японка May life, тя прави различни декоративни неща с тази плетка, ако ви е интересно да видите:
https://m.youtube.com/@May-life/videos

# 95
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря за инструкциите за плетката жасмин Simple Smile Аз я бях видяла при една японка May life, тя прави различни декоративни неща с тази плетка, ако ви е интересно да видите:

Еха, мерси, има страхотно интересни неща!
Аз на шега, на майтап, реших да опитам да оплета чанта, естествено сега не мога да намеря как да я сглобя Sweat Smile Опитах три начина, не ми хареса, ших, разшивах, захващах, заплитах, не ми харесва и това е. Оставих я така да ми дойде вдъхновението Kissing Face Ако имате някоя идея, ще съм ви благодарна Heart

Скрит текст:

# 96
Гея . Ако захващаш едновременно като плетеш последния ред на страничните квадрати няма ли да се получи . Май в ляво така си направила ?! Вариант с игла или обръщаш гръб и плетеш само вътрешните бримки , с игла също може . Или отгоре , но се получава ръб .

# 97
  • Балчик

Еха, мерси, има страхотно интересни неща!
Аз на шега, на майтап, реших да опитам да оплета чанта, естествено сега не мога да намеря как да я сглобя Sweat Smile Опитах три начина, не ми хареса, ших, разшивах, захващах, заплитах, не ми харесва и това е. Оставих я така да ми дойде вдъхновението Kissing Face Ако имате някоя идея, ще съм ви благодарна Heart

Скрит текст:
Чантата е хубава и добре сглобена, но дружката не е добре така да остане. Естетически не стои добре, няма да издържи дори телефон и ще висне много. Плетката - тунизийска мисля, че е най-подходяща и по-къса за този тип чанти е по-добре, ако комбинирате с кожа или с плат, също би станало чудесно.

# 98
Да споделя нещо, което е почти на финала. Остава девойката да го премери и да решим дали да намаля още отвора за главата.

Това са онези квадрати, които изплетох в началото на темата, за да покажа свързването.
Чудих се какво да ги правя и това измислих.
Окантих ги с това мотивче.

Свързването под мишниците и на раменете направих отново с високи пълнежи, но през една бримка - с една въздушна.

Голям експеримент излезе Grinning
Преждата е Барселона от плета.бг, цвят 671
Кука 4,5

# 99
Гея . Ако захващаш едновременно като плетеш последния ред на страничните квадрати няма ли да се получи . Май в ляво така си направила ?! Вариант с игла или обръщаш гръб и плетеш само вътрешните бримки , с игла също може . Или отгоре , но се получава ръб .

Тя е от три квадрата, като двата са сини, а третия по средата е бял. Това, което се вижда е преминаването на синия конец след белия. Опитах двата варианта, които си описала, обаче не ми хареса как става.
AVA ROSE, мерси, дъщерята си я хареса с тази дръжка, иначе и аз се чудех за тунизийска. А иначе дръжката още не е закрепена, та ще видя дали няма да я сменя

# 100

Тя е от три квадрата, като двата са сини, а третия по средата е бял. Това, което се вижда е преминаването на синия конец след белия. Опитах двата варианта, които си описала, обаче не ми хареса как става.
AVA ROSE, мерси, дъщерята си я хареса с тази дръжка, иначе и аз се чудех за тунизийска. А иначе дръжката още не е закрепена, та ще видя дали няма да я сменя

Не се сещам други варианти . Дано намериш правилния Heart

Всекидневно следя плетачките във Фейсбук и се чудя : защо не всички споделят каква е преждата за определеното плетиво , а само състава . Противоречиво мнение е , че не искат да споделят защото на някои проектите са си били техни и не желаят да споделят коя е преждата . Изделията им били уникални т.н . За мен е интересно защото , виждам резултата от изплитането на дадена прежда  ... Не мисля , че има нещо уникално освен съчетанията на плетките и цветове ,  особено на една кука . Та така де възмущавам се .

# 101
Благодаря ти! Намерих клип на една рускиня, тя обяснява подробно, заставя двата края, ще опитам така, може да стане, знае ли човек Simple Smile
И за мен е странно това, че не винаги се споделя. Да, авторски модел и т.н., но като си решил да пускаш нещо, или пускаш само изделието или обясняваш. Ама и аз така, възмущавам си се Simple Smile

# 102
Благодаря ти! Намерих клип на една рускиня, тя обяснява подробно, заставя двата края, ще опитам така, може да стане, знае ли човек Simple Smile
И за мен е странно това, че не винаги се споделя. Да, авторски модел и т.н., но като си решил да пускаш нещо, или пускаш само изделието или обясняваш. Ама и аз така, възмущавам си се Simple Smile

Така е . За мен е редно след като споделяш дадено изделие да има описание според , което купувачите да се ориентират . Разни хора , разни идеали .

Аз за сега се отказах от Джин Сплаша , хвърлих око на Котън Куин Мулти - меланжирана . В Добруджа е жега , а предполагам и при Вас . Не знам дали ще успея днес , а може би утре да отскоча до магазина за прежди да видя дали я има за да не поръчвам . Нетърпелива съм .
Ето тази е за покривало за легло . Не че ще го почна веднага ама да има ..
Едно време трупах книги , а сега трупам прежди .
Розовия меланж от тази набелязах за бебешко одеалце .

https://hobiyarn.com/cotton-queen-multi-performance-pamuchna-sharena-prejda

Напредвам . Бавно , но славно . Всеки ден го мъкна от работа , вкъщи . Мисля си кога най - сетне ще си изплета и аз една чанта за път . Само 25 см е сега , до 90 има доста . На ред се увеличава с 3 см .

# 103
Ако на Котън Куин Мулти си хвърлила око за одеало, имай прдвид, че е 100% памук, а той тежи. Мисли и как ще го переш.

# 104
Момичета Heart моля за разяснение.  Дано разберете какво питам Simple Smile
Реших да оплета на 1 кука шал с джобове Simple Smile
Харесах си прежда в  есенен нюанс- Ализе Бурджум батик и по описание в сайта,  купих 2 гранки.
"КОНСУМАЦИЯ ПЛЕТИВО
ЕДНА КУКА   2 - 4
шал - 2 гранки (0.200 кг)
шапка - 1 гранка (0.100 кг)
пуловер (размер М) - 5 гранки (0.500 кг)"
До момента оплетох една челостяга за загрявка -6см широка и започнах шалчето.
Сигурно много бързо плета Simple Smile  та преждата няма да ми стигне.
Оплетох 26 см ширина на 30 см от шалчето от 1 гранка, на кука 4, равна плетка.
Реално и за шапка няма да ми стигнат 2 гранки. Ни е да продължавам, ни е да разплитам.
Утре паля подметките и дано има в магазина още, че онлайн нямат цвят.
Аз ли нещо обърках?

Общи условия

Активация на акаунт