Сто и шеста плетаческа тема

• 23 900
  • 756
  •   2
Отговори
# 750
  • Варна
Да, изглеждат хубави, добре заострени, отзивите също са добри. Но при тази цена, не си заслужава да си правя комплект от такива. По-добре е да се инвестира повече и да се вземе комплекта на ChiaoGoo. Аз нямам нужда от още обръчи и игли. Ако купя още, ще е от любопитство и просто ей така, за удоволствие.
Но за хора, които имат нужда, информацията е много полезна.

Manzhelka, може ли линк към тефтерчето, сега се оглеждам за такова, но попадам предимно на джобове, или комбинирани тефтерчета с джобове за монети и банкноти.
С колко джоба е твоето?

Заповядай, и то ми е от Тему:
 https://share.temu.com/kFC6bKhO8iB
С 10 джобчета е.

# 751
Ох жилетката е страхотна . Самото плетиво изглежда красиво , а и преждата си личи , че е хубава .

Питах за двата конеца защото за шапко шала няма да ми стигне преждата и добавих малко синьо , но се получи . Имам много малко още и ще ви покажа .

# 752
Чудесна жилетка!

Скрит текст:
Да, изглеждат хубави, добре заострени, отзивите също са добри. Но при тази цена, не си заслужава да си правя комплект от такива. По-добре е да се инвестира повече и да се вземе комплекта на ChiaoGoo. Аз нямам нужда от още обръчи и игли. Ако купя още, ще е от любопитство и просто ей така, за удоволствие.
Но за хора, които имат нужда, информацията е много полезна.

Manzhelka, може ли линк към тефтерчето, сега се оглеждам за такова, но попадам предимно на джобове, или комбинирани тефтерчета с джобове за монети и банкноти.
С колко джоба е твоето?
Заповядай, и то ми е от Тему:
 https://share.temu.com/kFC6bKhO8iB
С 10 джобчета е.

Благодаря! По-различен стандарт на джобовете е. Пак зарових в Тему. Laughing
Опитвам да намеря такива допълнителни джобове, че са ми малко 10, но не попадам.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 15:14 от Diorela

# 753
  • Варна
Да споделя и част от текущият ми процес на куките. Отдавна не бях плела отдолу нагоре (поради мързел предпочитам безшевните модели отгоре надолу), но този пуловер толкова ме плени и купих описанието. Оказа се, че описанието ще се предоставя на части, защото е част от съместна инициатива по плетене. До сега не бях участвала в такова нещо, струваше ми се много сложно да се съобразявам с бързината на плетене на другите, но истината е, че имах късмета да опитам и да открия, че нито е сложно, нито бързо, а всъщност много полезно. Първата седмица се избираше прежда и се плетяха образци, за да се попадне в правилната плътност. Аз лично плетох образец 2 пъти докато нацеля плътността   Simple Smile,  но хубавото е, че виждах как много други като мен имат същия проблем и задават въпроси. Втората седмица се плете от ластика до под ръкава. Ами научих се на най-лесния начин на фабрично започване (още наричано италианско) без да набирам бримките по сложен начин. Вижте само как се получава:

И от преждата съм много доволна. За пръв път плета от кардирана вълна и толкова леко плетиво до сега не съм държала в ръката си. А и след ВТО пухчетата бухнаха по образеца:

# 754
Много интересни неща споделяш, Manzhelka, чудесно ти се получава. Предполагам, че е приятно да плетеш и да споделяш заедно с други хора. Нещо, като някогашните седянки. Simple Smile Къде е това съвместно плетене, на какъв език?
Аз съм гледала различни начини за фабрично заплитане. това, което наричат италиански не ми допада  много. Когато плета първия ред, след заплитането, ако бримките ми са много, се завъртат на места и е малко трудно да се определи правилното им положение, особено с по-тънка, или специфична прежда. А с бобинна си е приключение.
Говоря за този метод:

Преди време Мимоза показа интересен начин на заплитане, където се получава същия ефект, но не зная дали се нарича италианско заплитане. За такова ли говориш?
Ето го за сравнение:
https://www.pinterest.com/pin/743445851026218648/sent/?invite_co … 88395648876&sfo=1

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 10:23 от Diorela

# 755
Няколко пъти съм участвала в съвместно плетене на една кука - CAL (Crochet Along). За две куки съвместното плетене е KAL (Knit Along) и за ръчно правени проекти - MAL (Make Along) . Наистина е много полезно, приятно и интересно и само веднъж съм оставала разочарована. Вече нямам време за това.
Обикновено се обявяват CAL / KAL дати за конкретен модел на страниците на дизайнера на модела или в общи или специализирани плетачески групи. Понякога CAL / KAL са безплатни и целта е да се популяризира дизайнера, но по-често се плаща някаква такса, срещу която получаваш модела на части и достъп до затворена група, в която се обсъждат етапите на плетене и получаваш помощ и насоки при нужда. Понякога се организира малък конкурс накрая с готовите изделия, понякога не. Да си показваш работата поетапно не е задължително, но е полезно, обикновено критиките са градивни и много полезни.

Manzhelka , добре се получава.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 11:35 от Mößbauer-Effekt

# 756

И аз съм почти на края . Трябват ми още може би 10 тина 15 реда и край , но голям риск е да не ми стигне преждата . Една гранка и малко ми замина само за шала . Т.е по моите изчисления за такова плетиво ви трябват 2 гранки и половина най - много 3 пак зависи от ширината . Защото изплитането на такъв шапко - шал е индивидуално .

Някой плел ли е нещо с Май Ярн и какво . Имам 7 - 8 гранки , но не знам какво да изплета с тях .

Общи условия

Активация на акаунт