Любители на котки - Тема 207

• 24 398
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Стейси, съболезнования💔!

# 61
Ако не се извадят зъбите, се поддържа бактериална инфекция, която уврежда общото състояние, в частност - бъбреци и сърце. Ако не се лекува гингивитът причинява  изравняване на гърлото, а в следваща фаза се отварят рани и по тялото.
А как се разбира, че може да има бактериална инфекция или гингивит?
ПиратЯ е твърде страхлив за водене по доктори. Затова ако има някакви признаци за които да следя сама...

# 62
Подуване на венците, обилно слюнкоотделяне, затруднения при храненето.

# 63

А как се разбира, че може да има бактериална инфекция или гингивит?
ПиратЯ е твърде страхлив за водене по доктори. Затова ако има някакви признаци за които да следя сама...
[/quote]
Лош дъх в устата. В началото не беше постоянен и го отдавах на недобро храносмилане. Ветеринар, с когото консултирах, потвърди и дори не отвори устата. Лошият дъх стана постоянен и отидох при друг ветеринар. Три зъба  (на млада котка) вече бяха разрушени. Извадиха ги на следващия ден. Сега състоянието се проследява. При влошаване (описано от Мила) се минава на кортикостероиди.

# 64
Трябва да му я отворя за да я усетя или как? Извинявам се за глупавите въпроси, но да знам как се установява. Дали трябва да навра нов съвсем в устичката му или се усеща и при гушкане.
Някак изведнъж ми стана страшно.

# 65
Ахх-ха! Не знам. Ние имаме ритуално сутрешно гушкане. Усети ли, че съм будна, "каца" върху гърдите ми. Аз й чеша гушката, а тя обтрива бузки в лицето ми. При тази близост се усеща. Имаше препоръка да мажа възпаление на венците около болните зъби с грано(у)лин. Много трудна работа - отказах се. Не позволяваше да й бъркам в устата. Не с хапане решаваше проблема си, а с бягство и укриване на труднодостъпни места.

# 66
Когато го видиш, че ще прави прозявка, заставаш пред него и правиш бърз оглед 🤣 хахаха Не се притеснявай излишно. А и лошия дъх се усеща, няма как да го объркаш.

# 67
  • Между гори и планини
Лято! Сутринта поливах зарзавата и Лео се търкаля на сянка 😊

# 68
Здравейте,
имам питане относно космените топки, които понякога повръщат. Мая е на 2г, до тази година един два пъти съм я виждала да прави някакви опити да върне храна, все едно има косми в стомаха, но от два месеца вече за четвърти път го прави. Редовно я реша, давам и малцова паста, котешка трева на таблетки, посадената не я поглежда.
Нормално ли е за 4 дена два пъти да повърне косми?

# 69
  • София
Кити си има нов плик:

Само не знам в тази жега как издържа вътре. Охлаждащата постелка пристигна, наистина е хладна на допир, но Кити я наби и повече не я погледна.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 14:08 от milenaka

# 70
  • Варна
Благодаря за съпричастността, мили момичета!
Да, Милчето почина в прегръдките ни.
Трябваше да вземем решение за приспиване. Бъбреците тотално отказаха, черният дроб също. Интоксикацията беше вече напреднала. Преди това направихме видео връзка с дъщеря ни, тя също да ѝ каже колко я обича. После заспа за секунди.
За инфекцията в устата. Случвало ми се е и с Мила, и с Женя през годините. Вадят засегнатите зъби, после следва лечение.
И да, усеща се лош дъх от устичката.

# 71
Моето Бубе, изабелчето, е болно. Започна да повръща през нощта и досега е повърнал 4 пъти, накрая само бяла пяна. Не знам дали се е задръстила от косми, или е някоя бактерия. Доктора можел да я види чак утре следобед. Как мога да й даммалко вода поне, защото се е скрила под бюрото и не яде, нито пие. Страх ме е за нея.

# 72
  • Варна
Ън, най-вероятно просто си почива след повръщането на косми. Те се виждат в повръщаното. Ако е това, Изабелчето ще излезе само да пие вода.
Ако причината е друга, утре ветът ще каже и ще предпише лечение. Дотогава отбелязвай какво те притеснява. На колко години е Изабела?
Нашият вет препоръча скоро да заведем Мага и Женя за профилактични кръвни, че са на 12 и 13 години.
Ако нещо много те притеснява, предполагам ще я заведеш веднага на друго място.
Стискам палци за Изабелчето!

# 73
Ън, най-вероятно просто си почива след повръщането на косми. Те се виждат в повръщаното. Ако е това, Изабелчето ще излезе само да пие вода.
Ако причината е друга, утре ветът ще каже и ще предпише лечение. Дотогава отбелязвай какво те притеснява. На колко години е Изабела?
Нашият вет препоръча скоро да заведем Мага и Женя за профилактични кръвни, че са на 12 и 13 години.
Ако нещо много те притеснява, предполагам ще я заведеш веднага на друго място.
Стискам палци за Изабелчето!

На 10г е е изито. Няма косми, само вода повръща, може да е бактериално нещо. Тревожа се да не се обезводни.

# 74
  • Варна
Тъкмо щях да добавям, че след като моите повърнат фитил косми, след това са жизнени, все едно нищо не е било. Освен ако не повърнат още няколко пъти.
Ън, доктор. Някой ако знае как да накараш котка да пие или яде, да пише.
Утре, ако има дехидрстиране, ще сложат система на Изабела.
Между другото се сетих за един начин за проверка. Повдигаш кожата на котката с пръсти. Ако повдигнатото стърчи, значи има нужда от хидратация.

Общи условия

Активация на акаунт