Любители на котки - Тема 207

• 23 994
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
Чи лу, 🤣🤣🤣🤣🤣🤣.
Много смешно ми става като напишеш и пристигат пред столовата 😂😂😂.

Сиви,  търпение! Лека полека ще се отпуснат още е минало много малко време още повече, че до сега не са били в контакт с хора и са живяли затворени. Може и месец да мине докато ви се доверят, те са големи котета вече и ще трябва време докато свикнат. С леки лакомства или малки колбасчета ги лъжи като знаеш къде са и не скрити. А може да ходиш и да им оставяш пред тях някъде малко нещо за хапване. Леко да ги погалваш от време на време, след време да ги вземеш в ръце за кратко. Може да те ръмжат и хъскат, но не се отказвай и отчайвай, като свикнат с хубавото бързо ще се отпуснат. Вземи една въдичка и я размахвай около тях, бързо ще се заиграят и ще се покажат от скривалището.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 00:44 от Morkovelka99

# 676
А отворено ли е това чекмедже през деня?
СКО да - любопитството ще надделее!

# 677
Давам им на ситно нарязани кашкавалче или салам. Галя ги за кратко за да свикнат с допир и да видят, че няма нищо страшно. Ще взема и въдичка с играчка за са ги прилъгвам. Днес метнах едно топче и мъжкото се показа за малко да види какво се случва. Явно търпение ще трябва, а ми св искаше по-бързо да се отпуснат.
Marieta чекмеджето стои затворено, но печката е издърпана напред и те съвсем спокойно си влизат и излизат от зад. Ще взема да я бутна плътно и да го отворя отпред, че да могат да надничат към нас докато сме там.

# 678
Добре дошла при котешките мами, Sivi.
Ще се отпуснат мъничетата, дай им малко време.

# 679
Аз моя 2 месеца може и повече го опитомявах и привиквах към хора. Хем през това време беше неотлъчно и с майка си и тя му даваше знаци и насоки, че не съм зло, но той не искаше да идва при мен.
Така с игра с въдичка, нещо малко за хапване и през това време леко докосване/галене, взимане и гушкане въпреки ръмженето и хъскането и станаха работите, но трябваше търпение.
В момента, в който ми се довери се влюби в мен и беше все до мен залепен.
И с твоите ще стане така някои котки са по страхливи и недоверчиви. Стоенето сами по цял ден в тая баня и липсвата на внимание също си оказва влияние. Изведнъж попадат на ново място, звуци всякакви, шумно е, има хора и те са в шок горките.  Единствено сигурно място им е в този шкаф, вечер като всичко отихне излизат да играят и разучават.

# 680
  • Между гори и планини
Горките! Живот в баня... Все едно да намерят дете отгледано от вълчица и да се чудят защо е диво. Сещам се за един филм с Джоди Фостър, която откриват дълбоко в гората, до тялото на покойната ѝ майка. Цял живот не виждала хора. Ори котките има един възрастов праг до който свикнат ли с хората са социални, минат ли го е много трудно. Но не и невъзможно. С много любов и време може да свикнат. Успех и браво, че си ги осиновила 🥰

# 681
Много смешно ми става като напишеш и пристигат пред столовата 😂😂😂.
И на мен така. Уж го знам лафчето, ама всеки път ме засмива.

Sivi, запаси се с търпение. Може да е нужно много време. Но ще стане. Успяваш ли да ги хванеш с ръка, да ги гушнеш? Или драскат?

# 682
  • София
Ох, че хубавооо! Как се напълни темата с бебета! 😻

# 683
  • Враца
И аз имам напредък с Кая, втора вечер идва и ляга и при мен за по час време. От 5 седмици е вкъщи, още на втора трета вечер легна при децата и все там спи. Те я мачкотят и разнасят по цял ден, аз все им се карам ама на нея и харесва. Постоянно ги търси. Като излезем от вкъщи ни чака пред вратата. Аз и давам пространство, гледам да не и досаждам. Сутрин ме чака да изляза от банята и ми се умилква, мърка, та успявам да направя тоалет и да я погушкам преди ядене. Играе си и с мен, ама си търси децата, особено за спане. Вчера гледаха заедно детско и така се беше заникнала като дете.
Кака учи, а тя сама се качва в количката и чака да я бута.

# 684
Джасте и всички с бебета, вземете им кошара:https://dkshop.bg/sgavaema-koshara-za-domashni-lyubimtsi
Ние се "родихме" с нея.  Достатъчно голяма е, за да се сложи в нея и малка тоалетна и купички.  Сгъваема е и може да се мести. Когато Буда и Марс бяха на месец-два, това ми беше единственото спасение да свърша нещо, да влезна в банята на спокойствие и да не ги мисля къде са се навряли.  Постепенно им разширявах периметъра за действие, но под мое наблюдение, за да видя какво може да е потенциално опасно и да го премахна.  Даже ги извеждах в двора с нея:

# 685
  • Швейцария
Айде и аз при вас като горда майка на спасена умирающа на улицата Мия. Сега дойдох в БГ да си я взема, ще става швейцарка. След 2 седмици пътуваме. Влюбена съм в това дребничко, изящно и добричко същество. Почваме вече да се сприятеляваме. С такова нетърпение чаках да си я видя, сега съм на седмото небе Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 11:50 от JennyBG

# 686
О, разкошна Мия. Heart Eyes
Честита ти радост, Джени. Много обич да си давате и да сте много щастливи.

Наша Джулси започна да проучва апартамента и да се заиграва. Много е сладка и забавна. Реши да опита как е на вкус пластмасовата и тоалетна, ръфа, хапа и после почна да я дебне. Joy Образ безподобен и гласовит. Наигра се и сега кротува. Grinning

Ну Заяц, благодаря за добрата и практична идея. Hug

# 687
Привет котешка банда. Записвам се в темата с въпрос. В неделя осинових две котета (братче и сестриче). Прибрани са от улицата с майка им и общо 6 котета. Гледали са ги затворени в баня. Съответно хора не са виждали, освен за сипване на храна и вода и почистване на тоалетната. Очаквах, че ще са малко страхливи, както ми казаха, ама те се оказаха, че са крайно недоверчиви. Едно е да са стресирани от смяната на обстановката, а те се плашат от нас хората. Намериха си скривалище в чекмеджето на печката (която е за тавите) и денем стоят там и щом се стъмни и ние легнем излизат, хапват, пият вода, ползват си тоалетната и присори пак се покриват там. Вече 5 дни е така. Отворих и останалото пространство, което лека по лека да опознават. Имат достъп и до нас докато спим. Въпроса ми е има ли нещо, което да направим че да успеем да ги социализирами тез котета. Не са и много малки, на около 3 месеца някъде. Днес им спрях и достъпа до печката, защото фурната ми трябваше, а отдолу става горещо. Мъжкия сам се слри в един ъгъл. Женската я изларах аз на ръце, постоя малко и като я пуснах отиде в другата стая под гардероба.
Ей ги изловени в скривалището им:

Сиви, поне седмица ще се крият. Дай им време да свикнат на миризми, гласове, шумове... Важното е че през нощта излизат да се хранят и опознават и ползват тоалетната по предназначение.
Идеята за кошара е много добра!

# 688
  • Враца
Момичета, доста търсих ама не намирам таблица за хранене на котки. Само на Роял Канин ми излиза ама спрямо тяхната храна. Както писах сега давам ДМската храна на Кая, на техните храни пише таблица само за гранулите и само за паучовете,а аз давам и двете. Някой има ли подобна таблица спрямо месеците колко гранули и колко пауч да давам. На 14 седмици е и тежи 1.350кг (британска късокосместа, ако има значение) дали е малко за нея? За сега давам по 1 пауч на ден от 100гр и около 50-55гр гранули, като някой път и остават в купичката и за другия ден, та не знам точно колко гр гранули яде.

# 689
Матилдичкаааа, оле нахилила съм се като ряпа 😃😁😂

Общи условия

Активация на акаунт