Любители на котки - Тема 207

• 23 966
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Сивото те влече. Simple Smile

# 691
Благодаря за съветите. Аз уж знам какво трябва, но отдавна не съм гледала котки и то такива недоверчиви. Можем да ги галим, без да драскат и съскат. Мъжкия в началото съскаше но вече поспря. Женската пък въобще не е съскала, нея дори можем да я вземею на ръце. Стяга се, ама не драска и не бяга. Ще се получат нещата, но явно ще трябва повече търпение, а аз и малката нямаме търпение да ги гушкаме вече.

# 692
Sivi, добре дошла в темата! Дано си ме спомняш от кучешката, колко ви плаках тогава за Каричка, и колко добри съвети по нощите получих! 🤗
Досега не е имало коте, бебе или възрастен котарак (наш Чочо),  който да не се успокои и свикне. Бебета са, поиграй с една въдичка с тях, сложи им едно тунелче от Пепко.
Добре дошла и на Джени и прекрасната пухкава госпожица! Късметлийка! 😻

# 693
Благодаря за съветите. Аз уж знам какво трябва, но отдавна не съм гледала котки и то такива недоверчиви. Можем да ги галим, без да драскат и съскат. Мъжкия в началото съскаше но вече поспря. Женската пък въобще не е съскала, нея дори можем да я вземею на ръце. Стяга се, ама не драска и не бяга. Ще се получат нещата, но явно ще трябва повече търпение, а аз и малката нямаме търпение да ги гушкаме вече.

Когато започнат спокойно да се хранят във ваше присъствие, пробвайте да ги храните с лъжица или да им давате лакомства направо от ръка. Въоръжете се с търпение и голям запас от вкусотийки - поне в началото не ги пестете. Храната е най-прекият път към котешкото сърце, помага страшно много в изграждането на доверие и е едно от най-ефективните средства за социализация. Така бързо ще започнат да свързват вашето присъствие с нещо позитивно.

# 694
Имам проблем с едно от бебенцата - не иска да се храни, не суче от спринцовката като другите, ами само я дъвче и плюе. Коремчето му е подуто, а си ака нормално. Какъв може да е проблемът? Rolling Eyes

# 695
Имам проблем с едно от бебенцата - не иска да се храни, не суче от спринцовката като другите, ами само я дъвче и плюе. Коремчето му е подуто, а си ака нормално. Какъв може да е проблемът? Rolling Eyes
Обезпаразитявани ли са с бебешка пастичка?

# 696
Те са на 4 дни - много им е рано за обезпаразитяване.

# 697
Аз винаги храня с беберон. Да не би да гълта въздух?

# 698
  Днес сложиха първа ваксина и Стич е нетипично летаргичен, дори не си изяде докрай обяда, но лекарката ме предупреди за такива реакции

# 699
Аз винаги храня с беберон. Да не би да гълта въздух?

Аз купих и биберон, но понеже засукаха добре в началото със спринцовка от 1 мл и реших да не я сменям, но в началото сучеше добре, сега си върти главата и отказва... Дали не съм му изгорила езика с по-топло мляко...? Някой път от бързане съм пропускала да капна на китката си, преди да подам спринцовката в устичката. Но пък другите две си ядат нормално... Rolling Eyes Ако съм му опарила езичето, дали ще му мине? Но пък коремчето защо изглежда подуто, все едно е яло...?

Двете сестрици гушнали братчето, дето не яде...
Смучат си лапи, уши, каквото падне...

Докато храня едното, другото се катери на ръката ми и почва да ме смуче... Sad

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 15:58 от amy_nka

# 700
  • Между гори и планини
Съжалявам, но звучи като паразити.
Седмица след като прибрахме Памук гледах същата история. Два дена само спеше свит до мен, мислех, че няма да го бъде. После повърна топка глисти. Вета ми даде хапче за бебета, което разделих криво - ляво на 4 и му бутнах четвъртинката на прах с глюкоза. Давай глюкоза! След ден започна да яде, преди това повърна пак, но мъртви глисти.

# 701
Колко голям е бил Памук?

# 702
  • Между гори и планини
180 гр беше, Биби беше 200 гр. Според вета на 40 дни. Но може и по малки да са били.
Тази снимка е от 22 август, а ги намерихме на 8 август. Тук вече е здрав. И двамата имаха разстройство и им давах смекта. На него му подейства, но на Биби не. Тя ядеше и веднага след това проплакваше и се оакваше и постоянно я миех. Вероятно е било от паразитите. След като им дадох хапчето и им мина.

# 703
  • София
И не им топли млякото, освен ако не е от хладилник.
Аз на детето си спомням (юни месец родено), като преваря водата и давам млякото топло (пробвам естествено на китката). ЛЛ така ме овика Confounded Не било нужно. Може с вода на стайна температура.

# 704
  • До хладилника, който обичам
И аз се включвам със спящи муцунки Blush
Оли

Показах на дъщеря ми и каза, о, носи бикини! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт