Любители на котки - Тема 207

• 24 089
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • София
cardhu, дано не е това. И дано да се оправи

# 661
На приятелката котето, Ричи, е зле. Тоя вчера само й е взел парите. Мислим, че е отровен. Сега намерихме близо дежурна клиника, от тизи,които работят основно през нощта и в почивни дни. Ще го води там, малкия черньо.
Не е ли домашен? Само повръщане ли има? А температура? Третия клепач вижда ли му се? Ако е домашен по-скоро може да е глътнал нещо. Трябва да го видят на рентген, ехограф, ендоскоп... И да му пуснат пълни кръвни, да се изключи вирусно и бъбречна недостатъчност.

# 662
Джасте, мнооого е красива мъничката Джули🥰. Много се радвам, че се намерихте толкова скоро💕. Желая ви много да ви радва и да се обичате безкрайно с тази малка красота🙏❤.

# 663
Късметлийка Джулси! Голямо момиче, цели 600 г! Браво на Джастеви! 🤗
Бебетата на Аминка са големи сладкиши! 😻
 И май само в хладилника не съм намирала коте😀
Чи лу, слагала съм Стронгхолд и го харесвам. Никога от него или друг спот он не се е получавала такава реакция. Наблюдавай дали е зачервено. Аз бих го показала на вет, ако видимо дразни котето.
Дъщеря ми поръчала фонтан. Мнооого разочарована, пет минути интерес. За сметка на това, кашонът се радва на голям успех🤣

# 664
  • София
Джасте, честита Джулка!! Grinning Много е сладка, да е жива и здрава!!

Cardhu, стискам палци да е нещо безобидно и да се оправя котето!

# 665
Чи лу, и на Ая и е ставало така след накапване с капки за обезпаразитяване. Казаха, че е алергична реакция към капките. Порасна и след това козината.

# 666
Момичета, тревожна съм. Апартамент голям, много място за криене. Сега мечи отнякъде, но не знам откъде. Ужас. Това е супер бебе, наяде се и заби из драките, но не спира да оглася. Не мога да я намеря из дебрите апартаментски, а реве. Наближа, тя спира. Ще е забава. Освен това и предстои пътуване. Още забава. Най вече за мен. Пп Цанихме почивка за три дни, отложихме заради Мая, но тая малка въшка ще трябва да се нагоди спрямо нас. Тва е положението. Е, и ние ще трябва да се нагодим към нея, де. Grinning
Пп Аз ви казах, ще ви опротивея, надявам се да ме харесвате дотолкова, че да сте благосклонни. Иначе е УжасТ. Моля ви, обичайте ни. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 09:38 от Джаста Праста

# 667
Лелее, какъв бонбон е Джулка - и пухче! Линош като я взехме беше 660гр на 2м и 14 дни и изглеждаше много слабичка с много тънко вратле и големи ушаци, ама Джулката е сладкиш. Много, много да ви радва, Джасте!
amy_nka, и твоите топчици са сладички!
cardhu, дано се оправи котенцето, стискаме палци!
Днес валеше и Матилда не се появи, бях взела паучове, гранулки ама... ще си я чакам...
Едно мъркащо Линче.

Днес кака си купила медальон под форма на сърце, който се отваря и се слагат снимки и моят мозък реши - влюбена е, ще има някой на сърце и вътрешно се зарадвах. Нооо 10 минути по - късно ме пита кои снимки да избере на Линче за да си ги сложи в медальона 🤭. Любов са си и това е!

# 668
  • До хладилника, който обичам
Аз искам още снимки от бебетата на amy_nka. От много-много години не съм имала бебешоци, откак преди над 24-5 години взехме да си кастрираме котките преди да раждат. Мъничко ми липсват бабешките котета.

# 669
  • Между гори и планини
Джасте, споко! Аз пък ви надух главите с Лео и неговите драма!
Дано скоро намериш бебешора! Изолирай я в една стая само. Тя е малка, а всичко ѝ е ново и непознато.
Да ви се похваля, тая вечер Лео за кратко вдигна почти хоризонтално опашката, почна и повече да я мърда когато е отпусната! Как се отърва на косъм това момче!
Един живот му е заминал докато го приберем, сега още един... Добре, че имат повечко в запас!

# 670

Чи лу, слагала съм Стронгхолд и го харесвам. Никога от него или друг спот он не се е получавала такава реакция. Наблюдавай дали е зачервено. Аз бих го показала на вет, ако видимо дразни котето.
Не виждам да го дразни и не е зачервено. Той е дворно-уличен дивак, не знам как да го хвана, пък като го хвана- каквато съм смотана, няма да мога да го бутна в клетката. И как мяука/врещи без нищо... Представям си, като/ако го набутам в клетка! Досега нищо не съм му давала, комшията уж щеше да му дава... но от определен период виждам, че му се подава третият клепач, не постоянно, но се вижда известно време, след като си отвори очите. Надявам се да са глисти, защото другите неща, които четох, ме притесниха. 😏
Но ако се наложи, ще го тъпча в клетка и без това само отлагам кастрирането.
Майка му осми месец ми е сърдита и ме гледа лошо, че я командировах 10 дни на стационар. 😆

Чи лу, и на Ая и е ставало така след накапване с капки за обезпаразитяване. Казаха, че е алергична реакция към капките. Порасна и след това козината.
Точно към тези капки или към всички от този вид?

А тоя пък, новото попълнение е пълен непукист. Пръскам му муцуната със сребърна вода, на него въобще не му дреме, стои и ме гледа, съвсем леко извърта глава, но не бяга. И всеки ден в 18.00 заковава пред столовата, имам чувството, че има часовник😆

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 09:48 от Чи лу

# 671
Изака се и се изпишка на всеослушание
Аш е същият. Преди влизане в тоалетната - реве с цяло гърло, след излизане пак. Но не заравя в тоалетната, а всичко наоколо.
По принцип е много гласовит, от бебе. Взехме го от майките му (котешка и човешка) и си пусна гласа. Не знам как шофьора на таксито не спря на околовръстното да ме остави с думите "оправяйте се". Рева до влизането в апартамента, непрестанно. Децата го чули и излязоха от стаите си, като дъщеря ми мислила, че брат ѝ тормози Хари Simple Smile
И той беше с шкембенце Simple Smile

Чи лу, аз слагам Нексгард Комбо. При Аш и Дейзи няма никакви проблеми.
На Оникс козината му побелява и се оправя чак след няколко дена.
Сигурна ли си, че козината е паднала? При Оникс стават едни въртелчета, козината се мокри и залепя за кожата. Приличат на плешиви петънца.

# 672
Дупка е, чисто голо, направо като обръснато.
На Таласъма(черния) това по-светлото петно на главата до ухото също беше плешиво, четох тук за сребърна вода, пръскам го и гледам, че малко е мъхесто вече.
Тоя ме е страх да го хвана, а него от нищо не го е страх.
Другите не припарват до ММ, той им шътка, щото го е страх от котки😂, Таласъма си влиза при него в гаража, все едно си е у тях😆
И редовно чувам от гаража: шшшт, майката, шайката, очинайката...😂

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 09:16 от Чи лу

# 673
Ида да се похваля. Ние днес гъчихме Ричо с активен въглен. И не знам от това ли, от друго ли, но момчето стана / за първи път от 3 дни/, направи няколко крачки клатушкайки се,  пи водичка и хапна малко / гастро храна /. Та до дежурна клиника не стигна. Но утре има час при неговия си доктор.

# 674
Привет котешка банда. Записвам се в темата с въпрос. В неделя осинових две котета (братче и сестриче). Прибрани са от улицата с майка им и общо 6 котета. Гледали са ги затворени в баня. Съответно хора не са виждали, освен за сипване на храна и вода и почистване на тоалетната. Очаквах, че ще са малко страхливи, както ми казаха, ама те се оказаха, че са крайно недоверчиви. Едно е да са стресирани от смяната на обстановката, а те се плашат от нас хората. Намериха си скривалище в чекмеджето на печката (която е за тавите) и денем стоят там и щом се стъмни и ние легнем излизат, хапват, пият вода, ползват си тоалетната и присори пак се покриват там. Вече 5 дни е така. Отворих и останалото пространство, което лека по лека да опознават. Имат достъп и до нас докато спим. Въпроса ми е има ли нещо, което да направим че да успеем да ги социализирами тез котета. Не са и много малки, на около 3 месеца някъде. Днес им спрях и достъпа до печката, защото фурната ми трябваше, а отдолу става горещо. Мъжкия сам се слри в един ъгъл. Женската я изларах аз на ръце, постоя малко и като я пуснах отиде в другата стая под гардероба.
Ей ги изловени в скривалището им:

Общи условия

Активация на акаунт