НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 52 712
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
В су дават справка какъв е мин.бал, колко души има пред кандидата за специалностите, за които не му стига бала и на кое място си приет в специалността, в която си приет. Унсс не дава ли това инфо в профила на кандидатите си?

# 196
Има само мин балове. Кой поред си в опашката не. При положение, че има и резерви пред теб, по моя логика те не влизат и в статистиката за класираните по балове. По никакъв начин не ми става ясно къде сме в цялата картинка. За протокола - приети сме по второ желание платено, но се пробваме за същата специалност ДП.

# 197
Какво се чудите при това положение! Играете си до последно. Може само да се спечели.
Информацията колко са преди вас, може да служи само за допълнително успокоение/притеснение.
Може да сте първи на опашката и да не стане, може да има много и пак да сте вътре.
Успех!

# 198
  • София
Има само мин балове. Кой поред си в опашката не. При положение, че има и резерви пред теб, по моя логика те не влизат и в статистиката за класираните по балове. По никакъв начин не ми става ясно къде сме в цялата картинка. За протокола - приети сме по второ желание платено, но се пробваме за същата специалност ДП.

А в друг университет кандидатствали ли сте или чакате само УНСС?
Иначе по въпроса - вие сте си приети на първо класиране. Нищо не губите, като чакате 2-ро и 3-то класиране. Или ще премине на по-горното желание, или ще остане на същото. Единственото неудобство е, че трябва да чакате класиранията. Но да, неприятно е, че не показват тези данни, които ви интересуват.

# 199
Момичета, още 1-2 месеца ще ни е скучно. После ще споделяме за общежития, съквартиранти, лесни рецепти за оцеляване на гладни студенти, какво пък ние сме сготвили за студентите, които се прибират от чужбина и мечтаят за пълнени чушки и таратор, за гадни преподаватели, които пишат двойки и са съвременните варианти на Малката и Голямата секира Simple Smile.
Емоции тепърва ще има!

# 200
  • София
Младежът още кандидатства. Тепърва подаде в Мюнхен. В края на август е на изпит във Виена. Няма още общежитие за второто място. За първото не е кандидатствал все още. Така че на места приемът тепърва тече за първо класиране. В Софийския е приет компютърни науки, ако правилно съм запомнил какво е писал като първо желание. Ще се запише. И после си продължава с кандидатстването на другите две места.

# 201
Изобщо няма да ми е скучно. Чакам и двамата да се запишат - баткото в университета, а малкото в училище, за да започне лятото ми най-после. Въпреки че си изгърмях по- голямата част от отпуска покрай изпити и др. Направих само едно кратко море и малко планина, но през цялото време гледах само училища, балове и т.н. И четох в бг мама:smiles:
Те не искат да ходят на море тази година, имат си други планове.

# 202
  • София
Добрата новина е че класиранията се случват бързо.УНСС извършва 3 класирания  за времето за което СУ прави две.ДО края на месеца в най-лошия случай ще сте приключили  студентската одисея  и идва ваканционния м. август Simple Smile Стискам палци още утре да се похвалиш с добри новини  .
И на седмокласниците ни много късмет в утрешния ден.ДА им се случат нещата и сбъднат желанията от първия път и да се отдадат на заслужена почивка.
И дъщеря ми има ваканционна програма, различна от моята.Вече спрях да я каня насам-натам.Нейните почивки  и вкус са различни от моите .Важното е всеки да е доволен в крайна сметка

# 203

А в друг университет кандидатствали ли сте или чакате само УНСС?
Иначе по въпроса - вие сте си приети на първо класиране. Нищо не губите, като чакате 2-ро и 3-то класиране. Или ще премине на по-горното желание, или ще остане на същото. Единственото неудобство е, че трябва да чакате класиранията. Но да, неприятно е, че не показват тези данни, които ви интересуват.

Чакаме само в УНСС. Това със запазването на мястото и за 3-то класиране, не бях сигурна дали може. От вторник сме на море и се притеснявам малко за записването. После и други задачи ме чакат, та ми идва занимавка по жегите.

# 204
  • София
Tова запазване на място е прекласиране реално на същото Wink Не се притеснявай.Нищо не губите.Само може да спечелите.Записването е елементарно, оналйн и отнема 10 минути.Не го мисли

# 205
  • у дома...
Преди да приключат класиранията и записванията, няма как да се знаят свободните места. Коя резерва си изписва само за първото желание, ако никъде не сте класирани. Минималните балове са общодостъпни за всички специалности за всички кандидати.

Вижте колко не ви достига като бал спрямо минималния и ще можете да се ориентирате за шансовете. Има публикуван и план прием.
А и заявяването за участие във второ класиране става просто с един клик. Нищо не губите.

На последното, допълнително класиране, обявяват само места за платено обучение.

# 206
Стойте, още ще се говори за СУ, има много незаписани😉
Как се преборихте с ISIC картата за, какво писахте? Чета, че някакви нули пишат хората.
Какъв проблем имахте със заявлението за ISIC картата? Става много бързо, единствено е необходимо да има налична подходяща дигитална снимка. За моя син това беше проблемът. Снима си една налична портретна снимка, но приложението не я хареса, не се виждало достатъчно ясно лицето му. Съответно се щракна пред една от стените вкъщи на селфи, изряза снимката на необходимите размери и я приложи, а приложението я одобри. Следваше плащане на 24лв с карта и това беше всичко. Разпечатах заявлението, въпреки че в указанията пише, че може да се представи и дигитално.
Надявам се и утре в София записването да не му отнеме много време.

# 207
CloudyLady , и аз бях в подобно положение , тъй като малко деца имаха втора матура като неговата или кандидатстваха с такава  подредба в СУ .
Разбираемо е - човек търси себеподобни в такива ситуации , защото за другите тези вълнения и притеснения са чужди (поне в момента) и дори при доброжелателност , едва ли биха могли напълно да ни разберат .
Нали затова има и  клубове на "анонимните алкохолици "Stuck Out Tongue Closed Eyes !

На мен пък много ми хареса организацията на кандидатстудентските профили на СУ- всичко ми се струва прегледно и ясно , вкл. това кой по ред е приет или кой по ред е в опашката на чакащите второ класиране + всички минимални балове , независимо приет или чакащ .

ISIC картата - факултетен номер не се попълва . Малко се зачудих какъв документ иска - първа проба със снимката и стана .И той се записа с разпечатка . Обаче още не сме проверявали как се получава пластика .

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 19:19 от oska

# 208
Пластиката се получава в края на месец октомври от библиотеката на съответния факултет.

# 209
  • гр.София
Тия карти на изнудване ми бият.
Не бяха ли по желание преди?

Общи условия

Активация на акаунт