НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 52 720
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
С тези карти имаш достъп до библиотеките на су, до общежитията и имаш и куп отстъпки. Някак ако си извадиш членска карта към библиотеки и ходиш за всяко нещо (гт, бдж и т.н.) за уверение не е по-лесно. Страшно много студенти са и това е начин да се решат административни спънки. 2 лв на месец първата година и след това по 1,25 лв на месец не е някаква ужасна сума за това, което получаваш.
Моята е доволна от организацията по записването и платформата за прием на су ни допадна.

# 211
  • гр.София
Да,сумата е малка. Но те имат студентски книжки,които им вършат същата работа. Синът ми си извади първата година, после каза- няма смисъл. Но може и да са се променили нещата. А и една пластика е къде по- удобна за ползване.

# 212
В България от картата няма никакъв смисъл.
 Кодове от инфлуенсъри дават по-големи отстъпки за пазаруване. За намаленията за обекти туристически - студентската книжка върши същата работа.
 Моята дъщеря намери единствено приложение на ISIC когато ходеше на екскурзии в чужбина. Тук в България за нищо не я е ползвала.

# 213
А за DiscoverEU правихте ли някакви карти за отстъпки?

# 214
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Тия карти на изнудване ми бият.
Не бяха ли по желание преди?
Дъщеря ми завърши първи курс и ползва картата редовно.
Дискотеките често пускат вход свободен с нея, а не със студентска книжка. Grinning Скоро ходи в Швеция и всички забележителности й бяха с -50 до -70 %. Много магазини и книжарници имат отстъпка също. Напълно си заслужава месечната такса, ако си млад и активен човек.

# 215
  • плевен
Момичета,  чакаме второ класиране " Връзки с обществеността ", седма в опашката. Според вас има ли някакъв шанс? Местата са само 26.

# 216
  • София
Винаги има шанс.Друг е въпросът как биха се освободили места и къде биха отишли в разместването . Обичайно се въртят въ ФЖМК като желания.

# 217
Аз не говоря за данни на всеки кандидат и бала му, а общата статистика, такава , каквато всяка година така или иначе става в някакъв момент публично достъпна след изискване по ЗДОИ.
УНСС с класирането под резултата на кандидата прикачиха на всеки кандидат минимални балове след класирането.Не разбирам защо е тая тайна при СУ.Изнервят допълнително кандидатите в и без друго изнервената ситуация тия дни.
Иначе стената на плача си остава като легенда от миналото, която няма как да бъде разбрана в наши дни Simple Smile НХА и УАСГ си сложиха резултатите от класирането с трите имена на кандидата Wink НЕ знам кой закон спазват за GDPR Simple Smile

На НХА не виждам да е излязло 1во класиране. Пише, че към 21 ще излезе, което ми се струва доста късно. Как ли се чувстват кандидатите да чакат до тогава. Иначе, да, има резултати от изпитите.

# 218
  • София
И дъщеря ми е на същия хал.
Тоест- приета е платено в УНСС специалноста, която иска.
Мина на второ и евентуално трето класиране за същото ДП, защото на практика нищо не губи, щастлива съм да го прочета и тук.
Тръгнах да я записвам, жената на гишето ме спря и ми подаде молбата за участие на второ класиране.
Чакаме.
В СУ също сме подали за второ класиране, макар, че участието е на олимпийския принцип, тя иска икономическа специалност, така, че ще е УНСС.

Ударила го е на купони, аз чакам и да видя кога ще се запише, за да се платят и здравните осигуровки.

# 219
И при едно наше близко дете жената на гишето е посъветвала да почакат. Тя си е  писала една специалност първо държавно, после платено. Хубавото в УНСС е, че няма драстична разлика в таксите държавно и платено.

# 220
Вярно, по DiscoverEU не издаваха ли същата?
Ся за срамотите ще трябва да ходя с него на записването да проучвам 🤣, тази карта му трябва за септември, а не за края на октомври.

# 221
  • София
Браво на жените на гишето, че са дали тези непоискани съвети и са помогнали на неориентираните.И приятелка на дъщеря ми е отишла да се записва и и  буквално й е отказала жената на място Simple Smile
Колкото до НХА, не са изнесени официално резултатите.защото изчакват да оповестят всички резултати.А предстоят изпитите на изкуствознание за последно.След тях ще ги публикуват.Иначе явно неофициално си знаят резултатите и класирането Wink

# 222
  • София
Момичета, имам въпрос - за ТУ ще трябва ли да има лаптоп за лекциите и упражненията? Защото синковецът има геймърски настолен компютър, но няма лаптоп и да знам дали трябва да купува.

# 223
Браво на жените на гишето, че са дали тези непоискани съвети и са помогнали на неориентираните.И приятелка на дъщеря ми е отишла да се записва и и  буквално й е отказала жената на място Simple Smile
Колкото до НХА, не са изнесени официално резултатите.защото изчакват да оповестят всички резултати.А предстоят изпитите на изкуствознание за последно.След тях ще ги публикуват.Иначе явно неофициално си знаят резултатите и класирането Wink

Т.е те знаят дали ще са приети там или не, и могат да освободят места на други места ? Smile

# 224
  • София
По-скоро дамите от УНСС знаят, че децата нищо не губят от участие във второ класиране - единствено могат да спечелят.

Общи условия

Активация на акаунт