НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 51 060
  • 775
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Висок бал за право. А за психологията прословута нещо?
Психология държавно мин. бал момичета 29.84, платено 29.44.
Философия държавно 22.98, платено 22.29.
Публична администрация - 22.31, 22.29
Бизнес администрация с английски - 21.21, 17.60
Политология - 28.64, 28.05
Социология - 29.20, 28.98
Културология - 22.41, 21.78
Английска филология - 20.50, 20.18
Българска филология - 23.20, 22.55

Минимални балове, момичета.

# 31
Честито на всички приети! Да се развиват и учат с удоволствие и интерес!
Качиха се на следващото стъпало децата, нека късметът да е с тях! Flowers Four Leaf Clover

# 32
Хайде и аз да питам за мнения: българска филология в СУ или международни отношения в УНСС? За международни в СУ вероятно няма да стигне балът на второ класиране. Благодаря предварително!

Zigizagi, детето иска международни отношения в СУ. Харесва тази специалност и много искаше този университет.  Въпросът сега е университетът или специалността. Тя ще е добра във филологията (приета е по второ желание), но искаше международни (приета по първо в УНСС). И сега се двоуми. Права си, че са много различни, но това е писала.

Според мен специалността е по-важна. Щом едно дете иска да учи дадено нещо - ще го учи във всеки университет.
Успех в решението Simple Smile

п.п. Бети, благодаря ти за прекрасната тема Hug

# 33
  • София
Там нали бяха с техен изпит за специалността? АКо има грешно изчисление и  бал  не го ли видяхте по-рано?
Иначе приемат 6 бр редовно и 5 платено.А на опашката чакат същите тези 5 човека. Аз не бих разчитала че ще се откажат от специалността, още повече че е специфична и се преподава на още две места( НМА и НБУ)
Благодаря за отговора.
Да, на техния изпит има много добър резултат.На ДЗИ 5 и 6.Затова ми се струва нисък бала, но явно няма как да се провери.

# 34
Здравейте, записвам се с приет студент Право в СУ. За статистиката: минималният бал за момче е 22.50.
От необходимите документи за записване: т.8 заявка за издаване на електронна студентска карта. Тръгнахме да пускаме, но иска факултетен номер и документ за студентски статус. Параграф 22 е ситуацията. Някой минал през тази стъпка?
За платежното имаше питане- да, пуснахме бюджетно.

# 35
  • плевен
Привет! Ако кандидат- студент е приет по пета желана специалност и участва във второ класиране, но не му стигне бала за по- горните четири желани специалности, какво става?
И втори въпрос - възможно ли е да се запише в УНСС и да подаде заявление в СУ за второ класиране?
Извинявам се за питанките, но нещо се озовахме в небрано лозе днес!

# 36
Здравейте, записвам се с приет студент Право в СУ. За статистиката: минималният бал за момче е 22.50.
От необходимите документи за записване: т.8 заявка за издаване на електронна студентска карта. Тръгнахме да пускаме, но иска факултетен номер и документ за студентски статус. Параграф 22 е ситуацията. Някой минал през тази стъпка?
За платежното имаше питане- да, пуснахме бюджетно.
Дъщеря ми си пусна заявката. На фак.номер си пишеше, че не се въвежда. Докара го до края, разпечата и екрана когато изписа, че е платила сумата и формуляра, който се генерира накрая.

# 37
  • Благоевград
Браво на всички деца!

Честито на щастливите  майки и малко ви завиждам на отличниците Simple Smile
Ние ще чакаме следващите класирания, размествания и конфигурации.
Пуснахме и за второ класиране в С
Браво на всички деца!

Честито на щастливите  майки и малко ви завиждам на отличниците Simple Smile
Ние ще чакаме следващите класирания, размествания и конфигурации.
Пуснахме и за второ класиране в СУ.

ТУ “Приложна математика и информ.” или СУ “Приложна математика”?

СУ категорично.
За второ класиране се записваш, а плащаш ли такса за тава, което си приет?

# 38
  • София
Направих го бюджетен и въведох данните на детето където трябва, в основанието написах специалноста и факултета и сега на електронното платежно не ми излизат имената й, а ми излиза само специалноста и факултета.
просто ще се гръмна. Дано утре в банката могат да ми помогнат.

# 39
  • София
Не съм стигнала още до там.

За УНСС нямаше такса, само попълнихме молба за участие на второ класиране.

# 40
Висок бал за право. А за психологията прословута нещо?

# 41
Благодаря, Мария. Пуснахме заявлението без факултетен номер. Пишеше, че всички полета са задължителни и мислех, че няма да ни пусне, а то си мина.
Странно, на мен на бюджетното платежно името  на студента ми излиза даже на 2 местa, защото го написах и в основание и като задължено лице. От ДСК го пуснах, но не можеше през телефон, защото е бюджетно.

# 42
  • София
Благодаря, Мария. Пуснахме заявлението без факултетен номер. Пишеше, че всички полета са задължителни и мислех, че няма да ни пусне, а то си мина.
Странно, на мен на бюджетното платежно името  на студента ми излиза даже на 2 местa, защото го написах и в основание и като задължено лице. От ДСК го пуснах, но не можеше през телефон, защото е бюджетно.
Направих го през телефона и си имаше отделни полета за имена на лицето за което се внася и ЕГН
затова и в основанието написах само специалноста и факултета.
Отказвам да се ядосвам за тези 400 лв. все са ги получили, утре ще помоля в банката ако те виждат да ми извадят цялата информация.

Редактирам се като си отворих банкирането на компютъра платежното си е нормално.
Благодаря за споделеното.
Утре след обедната почивка ще отидем двете да се запише, че ме иска за морална подкрепа.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 20:36 от ✿ Надежда ✿

# 43
  • Бургас
А сигурно ли е, че трябва да е заверено платежното с печат на банката? Дъщеря ми мислеше да тръгва утре рано, уговориха се вече със съученици, а да бият път от Бургас и  да я върнат за един печат.... Превода направих аз, през моето онлайн банкиране и разпечатах авизото. Никъде в разясненията не виждам изискване за печат.

# 44
  • София
Здравейте, едно въпросче в специалност МИО в УНСС първият език от какво ниво се започва, съответно и вторият език в трети курс?

Общи условия

Активация на акаунт