НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 51 304
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Привет на всички! Честито на приетите и попътен вятър!

За информация и в случай, че на някой може да е полезна в групата -днес освободихме едно място в Софтуерно инженерство в СУ. Не знам на този етап дали на някой и при какви условия може да го заеме.

# 631
  • София
Аз не съм имала никога потоци .Ама и университетите са били с малко студенти.30 души факултет деляхме 5-6 специалности.Чак ми е странно тия големи групи и преброяване дето правят.В специалността на дъщеря ми се преброяват сега .Делят се на 2 или 3 групи.

# 632
  • София
В един Поток има няколко групи, които имат лекции заедно.
Бисе, няма мейл моята.

Т.е. от групи от различни специалности ли?
Не, приетите в една специалност се разделят на потоци, а потоците на групи. Примерно приемат се 200 човека в дадена специалност, разделят се на два потока по 100, във всеки поток по 10 групи.

# 633
При дъщеря ми бяха 18 групи по 10.човека всяка. Поток в случая беше специалността. След 3 курс, като понамаляха, станаха по-малко групи, обединиха ги Sunglasses

# 634
Уау, 180 човека.
Колко завършват, ми е любопитно?

# 635
Около 100

# 636
Здравейте!
Някой дали знае или има информация за минималните балове на допълнителния прием от миналата година? Интересувам се от специалностите във ФЖМК.

# 637
Добър процент, в трудна специалност (нали е вететинарна медицина, твоето момиче).
Интересно!

# 638
  • София
В МУ София по мое време имаше 20 групи по 10 човека, в началото. 😊 Един поток бяхме, т. е. ходим заедно на лекции, а по групи ходим на упражнения в лаборатории. Фармация.
Преди това учех във ВИХВП, бяхме 2 потока, като всеки поток включва по около 10 групи, но различни специалности (например различни технологични специалности), които обаче имахме едни и същи предмети. Ключовото е програмата да е с общи предмети и хорариум.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 00:12 от НикиK

# 639
Да, там е. Благодаря ти. Не е леко

# 640
Не съм се съмняеала, че твоето момиче ще е от изкаралите. Размишлявам върху статистиката, която цитира 40% минващи отвъд втори курс. 100 от 180 е добър процент, предвид нормалния дял в тези 80, кпито не че не са издържали, а просто са решили, че искат нещо друго.

# 641
За допълнителното класиране на СУ мога аз да кандидатствам и ще имам някакъв шанс и ще участвам за разлика от младежите 2006 набор, които са приети, но незаписани или записани в нежелани от тях специалности и затова са аут от това класиране? Правилно ли разбирам?

# 642
СУ още не са си гласували правилата за допълнителния прием. Но досега все е било приетите (независимо по кое желание и независимо дали са се записали) на някое от първите 2 класирания да нямат право да участват в приема. Затова хора с конкретно желание пишат само 1 желание, за да могат да участват на допълнителен прием, а не да запишат компромисна специалност. В допълнителния прием могат да си добавят и компромисните специалности.

# 643
  • София
Момичета, имам въпрос от серията "тъпи" - какво значи поток? В профила на синковеца пише, че е поток 12 и не знам какво значи това
Нещо като част от випуск. Студентите от една специалност се разделят на потоци, които се състоят от групи (нещо като класове). Потоците се редуват на смени в лекциите, които обикновено ги чете някой професор или доцент. Групите се събират за упражнения (практически занимания с по-нисш ранг преподавател, обикновено някой асистент).
Поне по мое време беше така.
Прилича на гимназия, ама не баш. Скоро ги обяснявах тези неща на моята бъдеща студентка.
Това важи за големите специалности, разбира се.
Ако е нещо бутиково и приемат по 8 човека, поток, група и випуск се сливат. ☺
Бисе, каква е тази карта НЕСК?

# 644

Общи условия

Активация на акаунт