НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 51 814
  • 775
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Да де, ама детето от Бургас трябва да се надА да попадне на "разбран" служител в софийския клон, който да завери платежно от чужда (на майката) сметка... Парен каша духа - миналата седмица ми отказаха да платя пратка на мъжа ми в Еконт, за да се регистрира плащане и да отворя клетката на еконтомата, при наличие на пинове, че и брачното свидетелство носих...

# 61
  • София
Да де, ама детето от Бургас трябва да се надА да попадне на "разбран" служител в софийския клон, който да завери платежно от чужда (на майката) сметка... Парен каша духа - миналата седмица ми отказаха да платя пратка на мъжа ми в Еконт, за да се регистрира плащане и да отворя клетката на еконтомата, при наличие на пинове, че и брачното свидетелство носих...
Ох, ужас. Съчувствам.
Но всъщност, служителят на гишето просто трябва да легитимира през системата превода. Тоест да провери, че преводът е действително извършен и да сложи един мокър печат.
Тоест- не се изикват разпоредителни действия, от страна на трето лице /майката/. А само легитимация на платежното с необходимите реквизити.
И аз, за всеки случай, бих снимала и личната си карта да я покаже на гишето и да обясни случая.
Вариант 2- майката тук/тоест там в Бургас/  отива в клон на банката, легитимира се за извършения превод от нея и моли да звъннат от от Бургас в София в клон на банката да сложат печат на платежното на детето колегите от съответния клон.

# 62
Честито на приетите и успех за тези, които още продължават!

А къде се виждат мин. балове прием в СУ специалностите?
(племенницата е с дилема, че пустата "Психология" май ще й се размине)
29,84 - с такъв бал е прието момиче и е било 42 от 43 приети девойки. Постът е малко по- назад в темата.  
Само в СУ ли кандидатства девойката? Във ВТУ я имаше специалността в акцията им "Рано рани". Това за мен е най- сигурния начин за прием. Синът ми обаче миналата година не знаеше.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 23:52 от Димис

# 63
Здравейте, записвам се с приет студент Право в СУ. За статистиката: минималният бал за момче е 22.50.
От необходимите документи за записване: т.8 заявка за издаване на електронна студентска карта. Тръгнахме да пускаме, но иска факултетен номер и документ за студентски статус. Параграф 22 е ситуацията. Някой минал през тази стъпка?
За платежното имаше питане- да, пуснахме бюджетно.
Дъщеря ми си пусна заявката. На фак.номер си пишеше, че не се въвежда. Докара го до края, разпечата и екрана когато изписа, че е платила сумата и формуляра, който се генерира накрая.

А как преминахте през задължителното поле с документа за студентския статус?

# 64
“А как преминахте през задължителното поле с документа за студентския статус?”

Това поле го оставихме празно, както факултетния номер.

# 65
Не разбрах въпроса. През линка от сайта на су се отвори страницата, в която заявява нова карта, избира университет и започна да попълва всички данни, които й искаше. Никъде не е имало нещо да не я пуска. Честно казано не гледах целия процес, а само в началото, че ми беше любопитно.

# 66
  • София
Не всяка банка има физически клонове, пример Прокредит. Така че не би следвало да искат заверка, онлайн платежните затова имат референция.

# 67
В УАСГ искаха заверка на разпечатките от онлайн банкиране в тяхната каса. Че има такова плащане. Вероятно упълномощени лица проверяват. Така че може и в СУ да е така. Спокойно

# 68
  • София
Покрай седмокласната олелия съм изпуснала, че имаме нова тема тук.
И ние имаме студентка - ветеринарна медицина. Единственото й желание. 🌼
Приеха я в Тракийския и в ЛТУ. Познайте какво си избра?
Може би е добре да се актуализира списъкът на първа страница с новите дестинации на децата за следващите 5 години. 😊
Честито на всички, които са намерили своето място! Успех и на второто класиране!

# 69
Браво, много се радвам! Кое избра?

# 70
Да ви я дам статистиката за момчета и от нас СУ първо класиране

Право Р места 141 Мин. Бал 22.50
Право РП места 42 Мин. Бал 21.78
Психология Р места 27 Мин. Бал 28.20
Психология РП места 15 Мин. Бал 26.60
Политология Р места 26 Мин. Бал 27.24
Политология РП места 3 Мин. Бал 25.97
Социология Р места 28 Мин. Бал 27.17
Социология РП места 3 Мин. Бал 25.37
Регионално развитие и политика Р места 6 Мин. Бал 21.49
Регионално развитие и политика РП
места 5 Мин. Бал 18.29
Испанска филология Р места 10 Мин. Бал 16.69
Испанска филология РП места 1 Мин. Бал 14.93

# 71
Лелеее, колко хубави новини! Честито на всички приети, късмет, успех и удовлетворение по време на следването!
Благодаря за новата тема!
Свършиха ми лайковете..

# 72
  • гр.София
Честито на поредната порция щастливо приети! Да са удовлетворени от избора си.
Ние търпеливо си чакаме второ класиране, засега попивам опит от вас за процедурите по записване, че на 22- ри като излезе класирането има само  един ден  да си се оправи със записването и да отпраши на влаковото пътешествие.

# 73
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честито на всички приети деца!

# 74
  • sofia
Честито на всички приети!
Моят се записа още във вторник в ТУ. Днес заминава с приятеля си на европейската обиколка.

В УАСГ искаха заверка на разпечатките от онлайн банкиране в тяхната каса. Че има такова плащане. Вероятно упълномощени лица проверяват. Така че може и в СУ да е така. Спокойно
Не искат печати, ама събират хартийки.
В ТУ беше много удобно с плащането през профила на кандидата.

Общи условия

Активация на акаунт