НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 52 661
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
  • у дома
След като мина еуфорията от вчера, да попитам Simple Smile - в предишната тема някой беше писал, че при записване в ТУ, давали стикери за стола в университета. На синковеца вчера не са му дали. Някой знае ли за какво точно е този стикер - т.е. ще може ли да се ползва стола, ако няма такъв стикер?

п.п. Честито на приетите деца Simple Smile
Стикерът е за отстъпка в стола. Иначе без стикер може да си ползва стола също на редовни цени.
На моето също не са му дали,а е питал изрично.

# 106
  • Пловдив
Здравейте! Следя темата, макар че при нас догодина ще е кандидатстването.
Някой, който е проучвал различните математики в СУ, може ли да сподели разликите?
Например Математика и Приложна математика, или пък Педагогика на обучението по математика. Ясно е, че последното е учителски профил, но какво толкова различно се учи в останалите, че чак отделни специалности?
Дъщеря ми ще кандидатства по принцип в ПУ и там е харесала Математика, информатика и ИТ, но се прокрадва идеята и за СУ и затова проучваме по-отрано.

# 107
...
Някой, който е проучвал различните математики в СУ, може ли да сподели разликите?
Например Математика и Приложна математика, или пък Педагогика на обучението по математика. Ясно е, че последното е учителски профил, но какво толкова различно се учи в останалите, че чак отделни специалности?
Можете да видите разликите в учебните планове на всяка от специалностите тук - https://fmi.uni-sofia.bg/bg/programi
На страницата на всяка специалност най-отдолу има линк към учебните планове по години.

# 108
  • София
Здравейте! Много се радвам за успехите на всички деца. Не мога да не се похваля и аз. Синът ми е приет Психология в СУ и е втори поред от 27 момчета.

# 109
  • София
Благодарности за новата тема и поздравления на всички записани и приети студенти!

# 110
И моята е приета по първо желание в СУ, освобождава Маркетинг и стратегичско планиране на английски в УНСС /за мое съжаление/

# 111
  • Пловдив
Поздравления на всички младежи приети и записани студенти! Успех и късмет на тези, които ще участват на следващи класирания!
И аз да се похваля с моето момиче записано вече в ПУ Психология, единствено желание!

# 112
Боже, с тоя висок приемен бал за Психология, белким се пръкнат свестни психолози. Има нужда, че народа е изтрещял.

# 113
  • София
Психологията винаги е била с висок бал, още преди 30 години беше и все си държи.
Моята щерка (тази, която завърши СМГ) днес е на втори изпит в Художествената академия. Иначе е приета компютърни науки в СУ, но истинското желание е НХА. По едно време се чудеше дали не може да учи и двете едновременно Simple Smile. Притеснено ми е, защото тя много иска да й се получи и от много години не съм я виждала така мотивирана. Стиснете ѝ по едно палче, моля.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 14:13 от esma

# 114
Късмет на момичето ти, Esma 🍀🧙‍♂️! Ще успее!

# 115
  • София
Боже, с тоя висок приемен бал за Психология, белким се пръкнат свестни психолози. Има нужда, че народа е изтрещял.
А дано, ама ...
Сина ми завърши 1 курс Психология в СУ тази година и още като се записваше му викам- супер маменце,без пари ще ме лекуваш.
- Мамо, при теб вече положението е изпуснато Stuck Out Tongue Closed Eyes

Много успех и късмет на всички деца! Flowers Four Leaf Clover

/ извинявам се за нахълтването,ама покрай близко дете и тази година съм съпричасна с вашите терзания/

# 116
vnd  и аз чувам подобни фрази от бъдещия психолог. След сесията ми даде един учебник да го прочета,  щяло да ми бъде интересно.
Наистина от три години следя баловете за психология и са си високи.
Esma късмет и успех на младата дама!

# 117
Варваринът днес ходи да се записва в ТУ София с негов приятел. Баща му чинно чакал пред университета.
Майката на приятеля му влязла с тях в университета и по канцелариите, та явно им е помагала.
Каза ми по телефона, че се е справил, но по някое време забил тотално от многото докмуенти, които трябвало да попълва.
Нека! Трябва да се научи -  и документи да попълва,  и помощ да иска. Никой не е роден научен!
Основното да е оправил - записването и кандидатстването за общежитие, по-нататък ще пита за стол, карта за пътуване и т.н.
Леле, ама септември взе да се задава с грохот!

# 118
Психологията ми се струва много интересна за учене. Всички хуманитарни специалности са интересни и лесни, докато ги учиш:smiles:
Само правото и филологиите са си с доста задълбаване...
Но баловете са космически, изобщо не можеш да си позволиш да имаш нито петица в училище, нито петица на ДЗИ. Особено ако си момиче.

# 119
  • Пловдив
Дъщеря ми от две години проявява засилен интерес към психологията. Рови, търси и чете. Интересно й е, надявам се, че ще запази интереса и след като започне да учи.

Общи условия

Активация на акаунт