НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 51 361
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
  • Някъде в Европа...
Честито на всички вече студенти!
И в ТУ-Варна задържаха книжките. Кога ще почват, представа си нямам, но предполагам, че от 1.10. На 10.09 ще излезе класирането за общежитие, за което ни увериха, че пб няма да има. Ще бъде оповестено тогава и на коя дата трябва да отиде точно да си получи ключовете и оттогава може да се нанася, а наем ще плаща от октомври, което ме навежда на мисълта, че ще почват октомври. В него ден ще смени и адресната си регистрация във Варна. Първата година се очертава да е на общежитие, за втората- времето и обстоятелствата ще покажат 😀

# 541
  • Стара Загора
УНСС започват средата на септември. Книжките също тогава ще се раздават.

# 542
Честито на приетите и записаните деца. Дано всички да са щастливи с избора си, да попаднат на добри преподаватели и готини колеги Simple Smile

Аз вече сериозно се дразня на ТУ за това, че още не са вписали записаните студенти. Мина и 2-ро класиране - и допълнителния прием ли трябва да чакаме да мине? Сега гледам графика - записването на незаетите места ще е до 19.09.

# 543
Честито на всички новоприети !
За тези , които не са приети на желано място - концентрация , комбинативност , заобиколни пътечки - има още възможности ! Стискам палци !

След толкова сгъстени събития  сега  съм се разпасала , така-че като прочета някои коментари , се стряскам дали има още нещо ,за което да внивам да не пропусна .
И ISIC-пластиката ще получат на първия учебен ден , нали(за СУ) ?

Аmanda , .В коя гимназия записахте малкия ? Доволни ли сте ?

Cygnus , честито за двамата стунети ! Историята е силно желана от моето дете . Понеже може да запише втора специалност чак след 3-ти курс , мисли да влиза на лекциите междувременно . То какво мисли и как ще се получи кой знае , защото има сто възможности -факултативни часове , клубове и т.н. , но мисля ,че най-вероятно ще се засичат там .

Хера , и ние обмисляме квартира . Май сега е най-подходящият период да се наема , защото с приближаването на учебната година възможностите ще се ограничат , а и наемите ще скочат . Може  и на лични - какъв апартамент и за колко наехте ? Ще има ли съквартирант/и ?

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 21:38 от oska

# 544
Пластиката се получава след 1.10 от библиотеката на съответния факултет.
Може да не е готова още.
Нашата беше получена в началото на ноември поради някакво забавяне.

# 545
Има промяна в правилника на СУ КСК 2025 спрямо КСК 2024 относно допълнителния прием.

В "Допълнителни разпоредби" § 10. в КСК 2024 пише:
"...
За участие в допълнителния прием могат да бъдат допуснати само некласирани кандидати.
...
Всички решения, свързани с допълнителен прием се взимат от Централната комисия за кандидатстудентската кампания, утвърждават се от Академичния съвет и се подписват от Ректора."

https://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovatelno_ … itelni_razporedbi

В "Допълнителни разпоредби" § 10. в КСК 2025 изречението "За участие в допълнителния прием могат да бъдат допуснати само некласирани кандидати." вече липсва.
https://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovatelno_ … itelni_razporedbi

Може само да гадаем дали е пропуск или си оставят вратичка за да вземат решение през м. август на заседанието на академичния съвет без да е в противоречие с ограниченията в правилника.

В КСК 2024 решението на АС за допълнителен прием излезе на 22.08.2024. и в него си пишеше, че могат да участват само кандидати, които са участвали в класиранията, но не са приети, както и кандидати, които не са участвали досега в КСК.
Възможно е тази година да направят промяна, но всичко ще стане ясно когато се обяви допълнителният прием по някое време през август.

# 546

Аmanda , .В коя гимназия записахте малкия ? Доволни ли сте ?

В едно училище в "Младост" - 81 СУ.  Хуманитарна паралелка, имат и специални предмети по спортна журналистика. Аз знаех къде ще се класира, когато редихме желанията. Бях изчислила с точност спрямо приемните балове от миналата година. Преди това той си беше наредил няколко абсолютно нереалистични паралелки - в 18 СУ и в 119 СУ.
След 81 СУ веднага бяхме писали ТОХ. Първата му подреба беше без това училище, в което в момента е записан, но аз го навих в последния момент, защото му обясних, че ще бъде голям ужас да пътува по два часа на отиване и два часа на връщане всеки ден.
При него нямаше огромна палитра от възможности с тройката по математика в дипломата и невисоките точки на НВО по математика, така че възможното сме направили. Да ни е близко. А и той изобщо не е от амбициозните деца за училище. Има си амбиции и инат, но в други посоки. Само времето може да покаже дали сме постъпили правилно.

# 547
  • Варна
Честито на всички приети деца! Аз следя темата редовно, въпреки че няма какво да споделя. Моят син беше приет март месец на предварителен прием и някак си тръпката изчезна, което го отчитам като минус. За това сега чета с удоволствие за вълненията на всички деца.
Успешна учебна година на всички. Ей така ще се извъртят неусетно и студентските години.

# 548
  • Някъде в Европа...
Честито на всички приети деца! Аз следя темата редовно, въпреки че няма какво да споделя. Моят син беше приет март месец на предварителен прием и някак си тръпката изчезна, което го отчитам като минус. За това сега чета с удоволствие за вълненията на всички деца.
Успешна учебна година на всички. Ей така ще се извъртят неусетно и студентските години.
И аз така..за нас още на 25 януари беше приключила КСК със записването му за студент..

# 549
  • София
Здравейте, дами, имам студентка  вече и аз.

Много съм щастлива, вече спокойна и мога да се отдам на заслужена почивка.

За дамите, които търсят квартира, мога да посъветвам да се ориентират отсега, в противен случай около средата на Август става трагично положението откъм цени и предлагане.

# 550
За статистиката - второ класиране, мъже, СУ
Право Р, 141 бр. Мин. бал 22.20
Право РП, 42 бр. Мин. бал 21.22
Психология Р, 27 бр. Мин. бал 28.08
Психология РП, 15 бр. Мин. бал 25.84
Политология Р, 26 бр. Мин. бал 24.88

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 01:51 от Stanislavovamarina

# 551
За Българска филология колко е минималният бал на второ класиране? Някой има ли информация?

# 552
В информацията за записване на СУ има прогнозни цени на платеното.
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … bnata_2025_2026_g

# 553
Betty L. - българска филология 22.64.

# 554
В информацията за записване на СУ има прогнозни цени на платеното.
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … bnata_2025_2026_g
Бързо сравнение:

Икономика и финанси - такса за 2024/2025 г: 2452 лв, обявена такса за 2025/2026: 5143 лв, прогнозна нова такса: 3086 лв, увеличение 26%.
Психология - 3030 - 6336 - 3802, +25%
Право - 3258 - 6704 - 4023, +23%
Биология - 5623 - 13665 - 8199, +46%
Компютърно инженерство - 3992 - 8265 - 4959, +24%
Софтуерно инженерство - 5645 - 12504 - 7503, +33%
Математика - 8232 - 19340 - 6963, -15% (сигурно са се объркали, някой да им се обади спешно да ги вдигнат)
Химия - 9419 - 28366 - 10212, +8%
Медицина - 10458 - 15546 - 9327, -11%

Добре, че няма инфлация... Wink

Общи условия

Активация на акаунт