НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 51 335
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
Само прогнозните нови такси да не са в Евро:)))  Money

# 556
Е, пише си лв.

# 557
Не е важно колко ти е таксата, а колко често я плащаш. Laughing

# 558
  • у дома...
В момента в Парламента гласуват на второ четене промените в ЗВО.

# 559
Някой виждал ли е на живо човек, който да учи платено математика, при бала, с който може да се влезе ДП?

# 560
Трябва да е някой оптимист като Вълчев, че има наваксване на цялата гимназия в студентските години.

# 561
  • у дома...
Някой виждал ли е на живо човек, който да учи платено математика, при бала, с който може да се влезе ДП?
Точно това дискутирахме в тази или предишната тема - в много от специалностите не могат да си запълнят ДП, та камо ли платено да приемат. А други специалности са просто тренд в момента или са популяризирани посредством много добър маркетинг. Аз не съм видяла някъде да се рекламира ядрена физика, молекулярна биология или машинно инженерство.

# 562
Има много преквалифицирали се с второ висше за учители.
Ние много говорим по тази тема. Моето мнение е да запише ссс, да го завърши и с 1 година магистратура след това да може да е и инж., и учител. Тя си има нейните доводи да ми отказва тази схема, но ще изчакам една среща в понеделник, която й предстои и пак ще изговорим опциите. Наистина не зная кое е най-доброто за нея и дали не е грешка, че така я обърквам и тикам към професия, която не желае и не проявява грам интерес. Но все ме е страх да не пропилее възможност, защото след математика за инж пак са си 5 години и то по 11к на година.

# 563
Мария, тя учителка по математика ли е решила да става? Много благородно, но не е виждала деца, които на нищо не можеш да научиш... Ще бере ядове с тая математика в училище.
Това е предметът, по който най-много усилия трябва да полагаш, за да го направиш интересен. Особено в обикновено училище. В математическа гимназия е друго.

# 564
Да, това иска. Има опит вече 2 години (а всъщност са 5 дори ако броим и онлайн "школата") с деца и определено не всички са от тези, на които математиката им е приятна.

# 565
Аз, с моя практичен ум и житейски опит, на мястото на Ния щях да направя същото, което предлага Мария. ССС в УАСГ и после допълнителна квалификация за учител по математика. И може да си работи и едното, и другото. Което ѝ е кеф или според как я завърти животът. Разликата е обаче, че аз съм на 50+ и мисля рационално, а тя е още на 19 и мисли със сърцето и емоциите си. Трудна работа...

# 566
Нито инженер, нито учител е за всеки. Толкова малко деца има, които знаят какво искат, дано е доволна от избора си. А то след години така се променят нещата, че никой не може да каже как ще се измени търсенето на кадри или пък техните интереси. И моята дъщеря е от тези с похабените балове, можеше да влезе в много по- желани специалности, но тя влезе в нейната желана и аз също се надявам да я увлече и да надгражда. Вече имат толкова много допълнителни опции

# 567
А, за бала изобщо не ми е проблем. За унаследяване на бизнеса ми е драмата Simple Smile))). Но здраве да е. Виждам я, че в преподаването "гори", зная, че това е нейното. И за инж. съм сигурна, че мога да я науча да е топ, но едва ли ще е щастлива от професията, както е сега.

# 568
Aз в случая бих оставила детето да следва желанието си, още повече, че е осъзнато, и вече има
и практика..
След инж може да учи педагогика, но няма да е същото и вероятно ще има право да преподава само специални предмети, а явно тръпката е математиката.
А и скоро видях как учител може да вдъхнови да следва стъпките му, Младеж,  който до 7 клас недолюбваше математиката, сега отива във ФМИ приложна математика и иска да стане точно учител или университетски преподавател
.

# 569
След инж и след икономика може да се придобие проф.квалификация за учител по математика с една година обучение.

Общи условия

Активация на акаунт