НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 51 346
  • 775
  •   2
Отговори
# 570
  • Стара Загора
Здравейте, квартирата я търсихме с агенция, понеже не сме близо до София. Цените са...уау...но може би още ще се вдигнат. Предпочетох един месец да платим още, отколкото да търча като луда последните дни. Снощи бяхме с приятели и те са наели квартира сега, пак с агенция. Но в Люлин понеже двете момичета са в СУ и УНСС.
Наборът ще е с още едно момче /отново в УНСС, но е Право/ в апартамент в затворен комплекс, всеки има спалня и една обща хол+кухня.

# 571
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честито на всички приети деца! Аз следя темата редовно, въпреки че няма какво да споделя. Моят син беше приет март месец на предварителен прием и някак си тръпката изчезна, което го отчитам като минус. За това сега чета с удоволствие за вълненията на всички деца.
Успешна учебна година на всички. Ей така ще се извъртят неусетно и студентските години.
И аз така..за нас още на 25 януари беше приключила КСК със записването му за студент..

Аз какво да кажа с началото на ноември 2024 Laughing Сега ми е приятно да чета за всички приети деца в темата и да съпреживявам емоции. Много от децата ги "познавам".
Противно на очакванията ми за кошмарна учебна година с 7 и 12 клас, мога да кажа, че всичко мина съвсем спокойно и без напрежение, дори за малката. Намерихме и платихме квартира за голямата, тя вече си получи академичния календар с лекциите, даже и изпитите знае кога са й. Аз се чудя кога да си планирам едно посещение при нея.

Как вървят цените на квартирите в София?

# 572
  • Стара Загора
Относно тези цени, които срещнах аз - търсих основно в периферията на СТ.град, Дианабад, Младост 1 и кв.Дървеница....ами за сам човек около 700-750 до 950лв, едностаен+баня и тоалетна, обзаведен. / сега търсихме само обзаведени/
За двама с една спалня и стая хол+кухня и баня и тоалетна около 1200-1300лв някъде имаше и 1400лв.
За двама с две спални, гледахме 1500лв-1800лв /зависи района/
Специално тази, която наехме е 1600лв в затворен комплекс, обзаведена и ТЕЦ...т.е 800лв за единия. Но има възможност за трети, ако си харесат и останат в тази...може и трети.
Идеята ми за обзаведен за сега е....ако не е ок или ние...просто да си събере нещата и да се изнесат с другото момче с колата. А не да търсим транспорти и такива неща...

# 573
При нас е още по-шантаво. Като го приеха ССС, нямаше как да не се запише, защото беше го записал като първо желание, а по архитектура не формира бал. В деня на записването бях говорила с една наша роднина и приятелка, инжинер ССС, която да му вдъхне малко кураж, да поговорят. Той отказа. Обачее.. на тръгване от университета го срещна ръководителят на дипломната му работа, който е студент архитектура четвърти курс, заедно с колега от ССС от потока му. Двамата така го надъхаха, бяха невероятни. Дипломният му ръководител каза, че много се гордее с него. Изключително уважително се държаха и с мен. Отделиха му около час за да говорят с него и мен. Разказаха и за двете специалности...
Като се прибра вкъщи, момчето ми каза, че много му се иска да има и някакъв друг избор, въпреки всичко. Добре.. викам, ще излязат резултатите и от ТУ. Ми мамо, незнам дали искам инжинерна специалност. Ясно СУ.
Как реди желанията в СУ
...Харесал съм си и нещо в СУ.
Психология ...лелее...друго...Право..лелее..
Добре..
Платено, задочно..
Не..задочно не харесвам...
Аз вече бясна, ясен ми е..
Написал и още няколко специалности и си ги наредил държавно, платено, държавно, платено. Сложил и една филология за разкош.
Добре, викам си, за нея поне има шанс.Е, за нея точно не сформира бал.
После като излезна първото класиране, за всичко дето си беше написал имаше бал, освен за Правото и Психологията естествено.То не стига,че хуманитарни, но и от хуманитарните, най високобаловите. Аз със свито сърце питам къде е кацнал..дали платено или държавно в тази руска ролетка ..той държавно..И сега какво правим..Еми играем за Психология ПЛАТЕНО, защото Психология искал...Е..той няма шанс ..така,че добре. Като излезе второто класиране си беше пак на същото място. От така желаната Психология го деляха двама човека и 30 стотни.
И има два избора които... Не са точно неговото. Ще мисли.
Аз много се радвам на младежите, които са си постигнали мечтата в това КСК.Искрено им желая успех!Така беше и с девойката преди две години. Беше приета навсякъде по първо желание и много, много щастлива.Две години се занимава точно с това което иска, въпреки,че не и беше лесно.
Сега ми е свито сърцето.

# 574
  • София
Няма нищо по-хубаво от това да работиш това, което обичаш и да влагаш сърцето си. Тогава ти не работиш, а се наслаждаваш.
Ния вече много добре знае какво е да преподава. И иска това да прави. И е добра и влага всичко. Така че нека следва мечтата си! Само да видим къде ще преподава, защото аз имам съмнения, че ще е във ФМИ 

П.П. Малеее, къде е ССС, къде Психология? Много различни желания. Дано това, което запише накрая да си го учи с кеф.
Аз изобщо не я разбрах тази КСК. Много леко и лежерно мина без притеснения и драми. Моят искаше едно единствено желание и според баловете му трябваше ок. 5,50 английски и около 5 БЕЛ. Нищо непостижимо. Аз исках за него друго да учи и с много добре избрана предварително втора матура и френски език знаех, че там ще му стигне и 3,80-4,00. Той беше ок ако не стане неговото желание да учи моето. Изкара бал с 2 т. над миналогодишния за първото и с 6 за второто желание, така че беше ясно, че е вътре. За моя сигурност участва и в УНСС, въпреки че категорично отказа там да учи, но се съгласи и в последния ден подадох документи там. На първо класиране в СУ приключи и освободи мястото в УНСС.  Нищо общо с притесненията покрай 7 клас, където шансът е само един.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 15:46 от мама МОНИ

# 575
Хера дано да се разбират момчетата и да няма други битови проблеми с квартирата. Ако се наложи смяна си е тегаво и си е пак разходи. 
Съквартирантът на сина ми се отказа преди сесията на първия семестър.  Квартирата беше като вашата и стана голяма и като квадратура и като наем.
Опита да си намери съквартирант, но не успя. Като започна да търси по- малка пък го гледаха недоверчиво, че е момче и по никое време на учебната година търси квартира.  А и наново депозити, наеми,  сметки са си суми. Депозита от старата го върнаха след заплащане на сметките т.е след месец. Той много съжалява, че тя агенция не успя да му намери подходяща гарсониера. Сега е сам, в по-отдалечен квартал, но пък лесно намира паркомясто.
Не е в София. 
Успешна година на момчетата!

# 576
Toчно по причините, описани от Димис, ние предпочетохме индивидуална квартира..

Stanislavovamaria, какво избра финално младежа?

# 577
Мисли...чете програми и пуфти..😂

# 578
Stanislavovamarina, голям образ е младежът. С тия колебания е по-скоро за хуманитарна специалност:smiles:

# 579
скаридка от самото начало бях на това мнение.  Просто познавах момчето и родителите и бях сигурна, че ще се стигне до това. През цялото време следях обяви.  Синът ми е общително момче, не обича да е сам и затова искаше да има другар. Е, разбра, че да пиеш кафе с някой не е като да живееш с него. Сега като има колеги студенти, а и от работата си запълва свободното време.
Stanislavovamaria момчето ми учи психология.  Той това си искаше от девети клас.  Незнам дали не трябваше да е философия.... Не е в София и влезе на първо класиране и слава Богу,  че с едно желание в един университет....незнам.
ПС 2005 набор е.

# 580
Мария, бизнеса го поемаме ние Joy неочаквано за мен Joy
Разбирам те, има логика в думите ти,  но откакто те познавам, детето иска само математика да преподава. Вече има и опит и НЕ се е отказала. Света има нужда от хора с призвание! Тя има нужда да следва сърцето си. Пари ще вади, няма страшно за това. А и света е динамичен, не се знае какви нови възможности ще има занапред. До тук сме ги избутали с много усилия и любов, занапред пътя си е техен, само ще съветваме, но...те си решават.
Аз вероятно щях да съм много по-спокойно с избор математика, вместо ссс. Ама това е. Дано е за добро.
А това дето с 1 година взимаш правоспособност за учител, за мен е пълен абсурд. Много пъти съм се шегувала, че ще изкарам такъв, защото имам иконимическо образование. Само дето ще е кощунство, ама на, законно. Луда работа.

# 581
Някой виждал ли е на живо човек, който да учи платено математика, при бала, с който може да се влезе ДП?
Има много преквалифицирали се с второ висше за учители.
Ние много говорим по тази тема. Моето мнение е да запише ссс, да го завърши и с 1 година магистратура след това да може да е и инж., и учител. Тя си има нейните доводи да ми отказва тази схема, но ще изчакам една среща в понеделник, която й предстои и пак ще изговорим опциите. Наистина не зная кое е най-доброто за нея и дали не е грешка, че така я обърквам и тикам към професия, която не желае и не проявява грам интерес. Но все ме е страх да не пропилее възможност, защото след математика за инж пак са си 5 години и то по 11к на година.
Стискам ти палци, Мария! Да размисли детето.
Не хаби бал Ния, а потенциал.
Да учи за нещо, за което преквалифицирани за 1 година, които дори не е съществено колко са добри по математика, могат да работят и го правят, е ....

Може като хоби да си преподава в школи винаги, когато намира време.

В професията, която и предлагаш, ще има и твоя гръб и това не е малко.

Когато си добър в нещо, то ти харесва. А Ния няма как да не стане добра.

# 582
  • у дома...
Гледам, че доста университети са обявили допълнителен прием за ДП. УАСГ, Тракийския. Очаква се септември и СУ да обяви. Ще видим и дали ще има нещо ДП и в УНСС, че те принципно на допълнителен приемат само платено.
Та ето, че има много места ДП, но не в модерните специалности.

# 583
  • Стара Загора/Бургас
Относно тези цени, които срещнах аз - търсих основно в периферията на СТ.град, Дианабад, Младост 1 и кв.Дървеница....ами за сам човек около 700-750 до 950лв, едностаен+баня и тоалетна, обзаведен. / сега търсихме само обзаведени/
За двама с една спалня и стая хол+кухня и баня и тоалетна около 1200-1300лв някъде имаше и 1400лв.
Специално тази, която наехме е 1600лв в затворен комплекс, обзаведена и ТЕЦ...т.е 800лв за единия. Но има възможност за трети, ако си харесат и останат в тази...може и трети.
Идеята ми за обзаведен за сега е....ако не е ок или ние...просто да си събере нещата и да се изнесат с другото момче с колата. А не да търсим транспорти и такива неща...

Значи теб да търся, ако наследството не бъде одобрен за общежитие. Smile  Такова му е желанието, макар да му предложихме опцията с апартамент.
И да пожелая успех на Слави и Борис в новите етапи, които им предстоят!

# 584
  • Стара Загора

Значи теб да търся, ако наследството не бъде одобрен за общежитие. Smile  Такова му е желанието, макар да му предложихме опцията с апартамент.
И да пожелая успех на Слави и Борис в новите етапи, които им предстоят!
Налична съм в цялата ми прелест Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт