Ниска (предна) плацента?

• 483
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте, днес минах първа ФМ (13 седмица съм) и всичко е наред, освен че лекарката каза, че имам предна ниска плацента. Попита ме дали съм провървявала досега - не съм, каза че това е добре, но да се консултирам с АГ-то ми и че ще трябва да се наблюдава.
Препоръча ми да не се претоварвам и почивка, дали някоя от вас е била така? Има ли причина за притеснения?

# 1
Здравей. Аз също бях с ниска плацента до края на 4 месец. Тогава Аг ми каза че има време да се вдигне до 27-28г.с. , (при мен се вдигна в началото на 21 г.с.). Аг, ми препоръча да си почивам повече, но си имах ежедневните разходки, не е да съм лежала постоянно.
Успех и позитивни мисли! Simple Smile

# 2
Много благодаря!

Здравей. Аз също бях с ниска плацента до края на 4 месец. Тогава Аг ми каза че има време да се вдигне до 27-28г.с. , (при мен се вдигна в началото на 21 г.с.). Аг, ми препоръча да си почивам повече, но си имах ежедневните разходки, не е да съм лежала постоянно.
Успех и позитивни мисли! Simple Smile

# 3
  • UK
Моята приятелка е с ниска плацента и бебето се обърна нормално и го чакаме в нач. на август. Разжоджа се, но е много уморена. Кървене и проблеми няма, няма допълнителни прегледи, нормално раждане се очаква. Всичко ще е ок, много бременни са така, не го мисли, случай тялото си.

# 4
С напредването на бременността плацентата ще се качи, не се притеснявайте. Моята също беше сравнително ниска по време на първата ФМ, а на втората вече беше започнала да се качва.

# 5
Братовчедка ми беше така. От 24 г.с нататък започна да получава зацапване, наложи се да се пази много, но тъй като не се пазеше - прокърви обилно, на 2 пъти, като след втория направиха секцио по спешност. Тъкмо влизаше в 9ти месец.
Тепърва при теб ще се види каква ще е динамиката, но кажат ли ти "почивай" - почивай наистина.
Успех и без страхове, всичко ще е наред Heartbeat

# 6
Здравей, аз през цялата бременност съм с предна плацента. Предстой ми раждане след няколко дни като досега не съм имала никакви проблеми, а изобщо не съм лежала нон стоп, но при всеки е индивидуално. Следвай препоръките на лекарите и успех 🍀🌞

# 7
Предната плацента не представлява проблем. И е нормално цялата бременност да сте с предна, защото тя няма как изведнъж да стане задна. Проблем е когато е ниско разположена, в близост до шийката.

# 8
Предната плацента не представлява проблем. И е нормално цялата бременност да сте с предна, защото тя няма как изведнъж да стане задна. Проблем е когато е ниско разположена, в близост до шийката.

Ниска е, проблеми не е имало.

# 9
Има как да стане задна, моята така беше

# 10
И как става това като дали е предна или задна зависи от стената на матката, за която се закрепя в началото на бременността? Няма как от предната стена да се отлепи и после да се закрепи за задната.

# 11
Ами тя се мести през бременността. Факт е, че при много жени се е преместила

# 12
С напредване на бременността матката расте и се разтяга, това създава илюзия, че плацентата се е преместила. На практика си остава на същото място, но спрямо разрастващата се матка изглежда като че ли е по-високо разположена. Ако например в 12г.с. плацентата е предна, близо до шийката, в 28г.с. тя може вече да е доста по-нагоре, но все още си остава предна, просто не е ниско разположена.

# 13
Това просто не е вярно. Моята си беше предна в 12 гс и ме предупредиха, че по-късно ще усетя ритниците. Но ги усетих още в 18-19 и се оказа, че вече е задна

# 14

Общи условия

Активация на акаунт