Да ограничим жените, защото мъжете не смогват

• 5 392
  • 104
  •   1
Отговори
# 90
Пространственото мислене се учи и не може да се приписва като талант само на единия пол.
Именно. Практика, развитие, учене, стимулиране. Аз съм жив пример.
Наистина се убеждавам, че ако родителите и учителите ми не бяха широкоскроени, а изпълнени с предразсъдъци, доникъде нямаше да я докарам. При първото "не знам, не мога да го начертая" можеше да кажат "защото си момиче, скъпа, няма нищо, ето, пусни тази сушилня на програма за ризи, това ти идва отвътре".

# 91
  • Най-красивата страна
Май трябва да ма по-високи критерии за прием в университетите.
Защото Сульо и Пульо станаха висшисти,а няма кой да работи.
И да,както казаха назад темата -аз също виждам как млади ,амбициозни ,успешни жени издържат семейства и носят некадърен Мунчо на гърба си.Че и му слугуват даже.

# 92
Висшистите също работим. Grinning

# 93
  • Пловдив
Преди години в МЕИ-то във Варна имаше специалност "Двигатели с вътрешно горене". Не знам дали я има още, но според вас трябва ли да има квоти там? Излишно е да коментирам до колко е необходима подобна специалност имайки в предвид родната икономика.
Какво и е на родната икономика, не произвежда коли ли? И едно време не произвеждаше.
И няма нужда от хора, дето да се занимават с двигатели у нас?

# 94
Едно време се произведаше. Не толкова автомобили, но произвеждахме автобуси, камиони, селскостопанска техника.
За това, че има нужда от хора които се занимават с двигатели съм съгласен, но не е нужно да е пет годишно обучение. Никой не наема ДВГ инжинери за сервизите даже и на престижните авто марки. Сигурно 99 % от хората, които ще ви диагностицират проблем с двигателя и ще ви го оправят не са с подобна специалност завършена във Варна или София. По-скоро са минали обучение в тренинг програмите на фирма производител на дадена марка (или повече), от там натаък са се интересували, практикували и изчистили под ноктите по една кофа масло и грес.

# 95
  • Пловдив
Олеее още ли съществува тази дискриминация с квотите?!?? 😒 Що за безумие ..
Да. За медицинските университети в България, държавна поръчка, 2025. И аз, да си призная - разчитам, защото имам син.

За това, че има нужда от хора които се занимават с двигатели съм съгласен, но не е нужно да е пет годишно обучение. Никой не наема ДВГ инжинери за сервизите даже и на престижните авто марки.
Да, но тези хора с висшО ДВГ сега са конструктори- механика. Където не може без образование.

# 96
  • Пловдив
"Чавдар" - Ботевград го няма, но не съм сигурна дали не произвеждаме друга техника. Доста твърдения "вече не произвеждаме..." се оказват неверни, защото няма къде да провериш централизирано (поне аз не знам). Така или иначе университетът и кандидатите си правят сметката.

# 97
Не съм забелязала някаква "дискриминация" на база пол (завършила съм в две държави -: Германия и България).
Даже напротив - навсякъде мъже почти липсваха.
И в двата випуска да сме имали по максимум 3-4 мъже за "цвят".
В това отношение никога не съм се чувствала дискриминирана като жена.

# 98
А аз съм още кисела, че не ме приеха първо желание в УНСС с 5.82, а на мъжете им трябваше под 5.40.
Специалност финанси, в която се реализират много голям брой жени, не бих се учудила ако са повече от мъжете.

# 99
Проблемът не е нито късното раждане, нито образованието на мъжете или жените.
Проблемът е в чувството за собственост и тираничното отношение на много от мъжете.
Що се отнася до това кога една жена да ражда, дали и колко деца да роди, смятам, че това е нейн избор и на партньора ѝ или стечение на обстоятелствата.
Какво наблюдавам аз (споделям лични наблюдения, не натрапвам мнението си) - чувство за превъзходство от страна на единият партньор, което засилва чувството за малоценност от страна на другият. И тук говоря за физически данни, финансови, по-висок образователен ценз и т.н.т.
Понякога се чудя има ли любов и ако да колко трае тя.

# 100

И нещо друго, как като се твърди, че жените са по добри във всичко и квотите защитават мъжете, по късно при заплащането се оказва обратното

По-ниското заплащане не идва от това, че жените не са добри специалисти, а защото работодателите смятат, че са недостатъчно надеждни поради това, че раждат деца, а след това се грижат за тях и се налага да отсъстват. Което в очите на работодателите ги прави по-нестабилна работна ръка и незаслужаваща високо заплащане. Няма общо с нивото на компетентност и квалификация.

# 101
  • Paris, France
По-ниското заплащане идва от майчинството и изоставането в кариерата заради отглеждане на деца. Но пък деца не сме длъжни да имаме, така че си имаме избор. Бездетните жени получават колкото мъжете. Даже на някои места до 30г възраст жените печелим повече.

# 102
  • По света и у нас
Винаги е имало квоти за пол и момичетата са с по висок бал от момчетата - нямам проблем с това - въпреки че така ме прецакаха на 2 пъти но пак се оправих.
Русо гладно нема.

# 103
Да, преди 6866 години, когато кандидатствах медицина, пак имаше квоти. Но конкуренцията беше много по-висока. Момчетата влизаха с 3,23, а аз с 4,47 не можах. Това е положението.

# 104
  • Пловдив
Да, преди 6866 години, когато кандидатствах медицина, пак имаше квоти. Но конкуренцията беше много по-висока. Момчетата влизаха с 3,23, а аз с 4,47 не можах. Това е положението.
И сега е така.

Общи условия

Активация на акаунт