Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 29 021
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Alatea, Tils 70% показва добър изход от химиотерапия и нисък риск от метастазиране.
За Кейтруда е добре да се изследва Pd-l1 и ако е положителен, задължително се включва Кейтруда. Но според препоръките Кейтруда има полза и при pd-l1 отрицателен.

# 256
  • Варна
Много ти благодаря. Първо ще има химия, колко и каква след ПЕТ и ЯМР. И двете Браки са положителни и то голям процент. Не знаех това което е 70%, какво означава. За първи път го виждам. При сестра й имаше Кейтруда, но кога я назначават, не ми беше ясно.

# 257
Днес се поразрових малко в нета и това което ми направи впечатление е, че в някои  случаи е установен дефицит на вит Д още в началото. При вас имало ли е такъв и той закономерност ли е или просто съвпадение? Аз съм с доста тежък такъв, резултат 2 при норма от 30 до 80. На инжекции съм веднъж месечно  и средата на август трябва да пусна контрола.
И пак да попитам, има ли нужда да пускам някакви кръвни изследвания преди първия преглед или не

# 258
Дефицит на витамин Д имат почти всички, защото съвременният човек не стои на слънце.
Както и всяка друга липса в организма, може ако не да доведе, то да влоши някоя болест.
Но ако питаш дали нисък витамин Д води до рак - едва ли.
Като бях в липса, нямах рак.
Когато ракът се появи, витамин Д ми беше добре..
Т.е. нито липсата на витамин Д е довела до рак, нито добрите показатели са предотвратили появата му.
Но е хубаво витамин Д да е в норма, тялото функционира много по-добре.

# 259
  • Северозапада
Аз съм с тройнонегативен и имам терапия с кейтруда. На мен ми вливаха всичко (паклитаксел, карбоплатина, епирубицин и пембролизумаб-кейтруда), което се влива при този вид, защото тумора ми беше опериран без кор биопсия.  От кейтрудата имам 7 вливания преди мастектомията и още 9 след нея. Дано да си е струвало. Нямах заразени ЛВ и остатъци от тумор при втората операция.

# 260
Opossum, благодаря
Далеч съм от мисълта, че липсата му води до рак. Просто на няколко места попаднах на това, че при хора с онко заболявания се наблюдава дефицит и за това попитах. Спомням си, че и баба ми имаше такъв, а тя беше диагностицирана преди повече от 30 год с РМЖ и отстранена гърда. Химиотерапия знам, че не е правила, но ходеше на лъче и доста години пиеше хапчета, но какви и за какво, идея си нямам.

# 261
Silver84, няма нужда да се правят кръвни изследвания предварително. Лекарят ще назначи такива, когато трябват.

# 262
Аз съм с тройнонегативен и имам терапия с кейтруда. На мен ми вливаха всичко (паклитаксел, карбоплатина, епирубицин и пембролизумаб-кейтруда), което се влива при този вид, защото тумора ми беше опериран без кор биопсия.  От кейтрудата имам 7 вливания преди мастектомията и още 9 след нея. Дано да си е струвало. Нямах заразени ЛВ и остатъци от тумор при втората операция.
Защо имате втора операция?

# 263
Silver84, няма нужда да се правят кръвни изследвания предварително. Лекарят ще назначи такива, когато трябват.
Кайра, благодаря ❤️

# 264
  • Sofia
Днес се поразрових малко в нета и това което ми направи впечатление е, че в някои  случаи е установен дефицит на вит Д още в началото. При вас имало ли е такъв и той закономерност ли е или просто съвпадение? Аз съм с доста тежък такъв, резултат 2 при норма от 30 до 80. На инжекции съм веднъж месечно  и средата на август трябва да пусна контрола.
И пак да попитам, има ли нужда да пускам някакви кръвни изследвания преди първия преглед или не

Silver, аз бях с тежък дефицит на витамин D установен в самото начало на лечението ми. Далеч съм от мисълта, че точно тази липса ме е довела до болестта. Но, виж има други неща за които съм сигурна и нито едно от тях не е свързано с начина ми на хранене или приема на витамини и минерали. За себе си съм приела, че когато организма ти е в дисбаланс прави така, че  средата става благоприятна за развитието на не добри процеси, които са провокирани от съвсем друго, най-вече свързани с мислите и емоциите. Това е моето обяснение. Човек, за да е здрав трябва да се грижи, както за тялото, така и за душата. Иначе хубаво е, че си следиш витамин D, най-малкото е доказано, че стойностите под нормата водят до депресии, а депресиите...сещаш се, не са хубаво нещо.

# 265
  • Северозапада
Аз съм с тройнонегативен и имам терапия с кейтруда. На мен ми вливаха всичко (паклитаксел, карбоплатина, епирубицин и пембролизумаб-кейтруда), което се влива при този вид, защото тумора ми беше опериран без кор биопсия.  От кейтрудата имам 7 вливания преди мастектомията и още 9 след нея. Дано да си е струвало. Нямах заразени ЛВ и остатъци от тумор при втората операция.
С първата беше опериран само тумора, защото беше уж фиброаденом и исках да приключа с него набързо. Заради вида на тумора всички лекари ми казаха, че трябва мастектомия и биопсия на лимфни възли и това беше втората операция.

# 266
Ето една статия за това има ли връзка между фиброаденом и рак на гърдата:
https://www.apollohospitals.com/bg/health-library/what-is-the-re … and-breast-cancer
valentinkag, аз бях на 64 год., когато ме оперираха, но моят случай не позволяваше хормонална терапия. След операцията имах химиотерапия и лъчетерапия. Всеки пациент и видът, който са му открили се разглежда строго индивидуално, съответно и лечението му. Ако толкова те притеснява нещо, направете консултация на 3-то място. Не се притеснявай, майка ти ще се оправи!
...и колко години НЕ прилагате хормонална терапия?
Осем.

# 267
Аз съм с тройнонегативен и имам терапия с кейтруда. На мен ми вливаха всичко (паклитаксел, карбоплатина, епирубицин и пембролизумаб-кейтруда), което се влива при този вид, защото тумора ми беше опериран без кор биопсия.  От кейтрудата имам 7 вливания преди мастектомията и още 9 след нея. Дано да си е струвало. Нямах заразени ЛВ и остатъци от тумор при втората операция.
С първата беше опериран само тумора, защото беше уж фиброаденом и исках да приключа с него набързо. Заради вида на тумора всички лекари ми казаха, че трябва мастектомия и биопсия на лимфни възли и това беше втората операция.
Благодаря за отговора! Към днешна дата добре ли сте? Ох лутам се още, извинвтв чв така задавам въпроси.

# 268
Фиброаденомите НЕ могат да се превърнат в рак,НО много често тройнонегативен рак се бърка с фиброаденом, защото формата на 3-рак имитира фиброаденом. Затова ходете при добри рентгенолози или опитни с ехограф хирурзи, не всеки умее да вижда,  и при най малко съмнение отивайте на ЯМР. Там се вижда много добре, ако едно образувание е злокачествено.

# 269
  • Варна
Фиброаденом не може да стане рак, но трябва да е доказано че е такъв с биопсия. При ехографите, особено ако са  стар модел, не винаги може да се оцени какво е. Скоро си чатих с ИИ и се оказа, че само др. В. Иванов, др. В. Йорданов и др. Куцаров, разполагат с най нов клас апарати. Единствените които могат да направят кор биопсия на 2-3мм образувание са В. Йорданов и Куцаров.

Общи условия

Активация на акаунт