Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 025
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Аз по време на химията два месеца пих Биовестин, но финансовата част ме отказа от него и взех омнибиотик 6 (пишеше, че е точно за по време на химията). В момента си купих Биокулт.

# 541
+1 за Омнибиотик 6

# 542
Само да припомня,че по време на активно лечение-химиотерапия,лъчетерапия приема на пробиотици не е желателен..

# 543
  • Северозапада
Според фармацефтката на Надежда напротив,  хубаво е да се приемат пробиотици.

# 544
Всеки да прецени,онколози или фармацевти...на кого ще се довери ..същото важи и за антиоксиданти и имуностимулатор..

# 545
  • Sofia
Ant, доколкото си спомням - да, фармацевтката на Надежда препоръчва пробиотици, но от естествени източници - кисело мляко и туршии.

# 546
Момичета, а дали може да се пие ашваганда при хормонален рак и нолвадекс?
Знам, че трябва да се пита онколога, но както знаете, моят е Щерев и той откакто е свършила химията, каквото и да го питам казва, че съм вече здрав човек и че като такъв мога да ям и да пия всичко.
Но аз все пак да попитам патило, а не старило. Wink
И дали би ми помогнала за тревожност и депресия? Нещо ме налегнаха лоши мисли и умора напоследък, и вчера в аптеката това намерих. Дали става?

# 547
Опосум,на твоя етап от лечението,няма проблем да приемаш ашваганда.Това е добър адаптоген.Нужно е известно време да усетиш ефекта.Подобрява и съня.

# 548
Аз пия Алора, много добре ми действа. Успокоява ме. Ашвагандата е страхотен адаптоген, но поне два-три месеца ще минат докато се натрупа. Пробиотици САМО от естествени източници, ако е туршия в никакъв случай купена, в нея няма пробиотици, защото не е ферментирала естествено. Аз си правя сама кисело червено зеле, оставям го са ферментира естествено и става ужасно вкусно. Малко вмирисвам къщата с тая естествена ферментация, но вкусът е веднъж. Правете си сами туршии, като не трябва да се използва оцет, също така. Хич не е трудно. Кефира има много полезни свойства и Комбучата също така е с пробиотици. Аз пия Комбуча по две на ден, намерих си сайт откъдето си поръчам 400 мл за 2,59 лв.

# 549
Haidi, защо без оцет туршиите?

Аз пия Алора, много добре ми действа. Успокоява ме. Ашвагандата е страхотен адаптоген, но поне два-три месеца ще минат докато се натрупа. Пробиотици САМО от естествени източници, ако е туршия в никакъв случай купена, в нея няма пробиотици, защото не е ферментирала естествено. Аз си правя сама кисело червено зеле, оставям го са ферментира естествено и става ужасно вкусно. Малко вмирисвам къщата с тая естествена ферментация, но вкусът е веднъж. Правете си сами туршии, като не трябва да се използва оцет, също така. Хич не е трудно. Кефира има много полезни свойства и Комбучата също така е с пробиотици. Аз пия Комбуча по две на ден, намерих си сайт откъдето си поръчам 400 мл за 2,59 лв.

# 550
haidi дай рецептата за зелето  Blush

# 551
Да, правилно подсещат дружките тук, че какво и да се приема странично по време на химиотерапията, винаги трябва да е съгласувано с онколога. На контрола или на консулт преди вливка да се пита дали е удачно с оглед конкретните лекарства.

# 552
  • Добрич
Преди правех ситно нарязано бяло зеле със сол. Добре натъпкано с притискане (докато пусне течност). Няма нужда от оцет, защото то само си става кисело  когато ферментира. Сега е топло и ще стане бързо.

# 553
Тук няма Алора. Сигурно го има под  друго име, но не знам как да го намеря.
Питах гугъл кое е най-доброто успокоителнэ без рецепта и на първо място е тази ашваганда. Не знам какво е адаптоген, ще трябва да прочета.
Пих тази вечер едно хапче, ако не ми подейства нещо зле, ще изпия и останалите. В шишето има 100 хапчета, пише по 2 на ден, значи горе-долу за 2 месеца ще стигнат и ще видя дали има някакъв ефект.
Три кутийки за лекарства съм напълнила, ужас, превръщам се в баба ми и дядо ми, на които се чудех как пият по една шепа лекарства. Scream
(Много обичам туршия с дива ферментация, само със сол.
Едно време правехме такава в каца. Една каца със зеле и отделно още една със зеле, карфиол, круши, моркови, зелени домати и малки дини, последните от бостана. Нещо страхотно беше, особено киселите дини.
Сега правя много опростена версия само карфиол. Накъсвам го на розички, редя в буркан и заливам с вода със сол. На един литър вода, слагам 33 грама сол. Слагам на топло за няколко дни, да ферментира, като почне да мирише, да става кисело, прибирам в хладилника и ям.
И нарязяно зеле може да се направи така.)

# 554
  • София
Момичета, а дали може да се пие ашваганда при хормонален рак и нолвадекс?
Знам, че трябва да се пита онколога, но както знаете, моят е Щерев и той откакто е свършила химията, каквото и да го питам казва, че съм вече здрав човек и че като такъв мога да ям и да пия всичко.
Но аз все пак да попитам патило, а не старило. Wink
И дали би ми помогнала за тревожност и депресия? Нещо ме налегнаха лоши мисли и умора напоследък, и вчера в аптеката това намерих. Дали става?

AI отговори това (за тамоксифен, но го питах и за моите Резелиго и Екземестан и пак не е съвсем ок) - т.е. - не е съвсем безопасно и ясно. С добавките изобщо трябва да се внимава, аз преди някоя и друга година ходих при един аюрведа лекар, индиец, който ми предписа 3 добавки, продаващи се в магазин Зелен, после обаче се разчетох как добавките от Индия имат проблема с високото съдържание на тежки метали, заради почвата в Индия и липсата на контрол при внасяне /беше за Щатите, но за БГ е същото, никой не осъществява контрол) и ги изхвърлих.

Liver Safety Concerns: Ashwagandha has been linked to rare but serious cases of liver injury, including hepatitis and liver failure. Since tamoxifen is also metabolized by the liver, combining the two may increase the risk of liver toxicity.

CYP3A4 Enzyme Effects: Ashwagandha may induce CYP3A4 enzymes, which could potentially reduce the effectiveness of tamoxifen by speeding up its breakdown.

Estrogen-Like Activity: Although not a phytoestrogen, ashwagandha may have hormone-modulating effects that could theoretically interfere with tamoxifen’s action as a selective estrogen receptor modulator (SERM).

Immune System Effects: Ashwagandha may boost immune function, which could conflict with tamoxifen’s immunomodulatory effects
If you're considering taking ashwagandha for calming effects while on tamoxifen, here’s a safe approach:

Talk to your oncologist or pharmacist first—especially to monitor liver function.

Avoid high doses or long-term use without supervision.

Watch for symptoms like fatigue, jaundice, or abdominal pain, which could signal liver stress.

Общи условия

Активация на акаунт