Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 025
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Ирен, а не може ли на седмични вливки, дозата е по-ниска и се понася леко, а накрая си получила същото количество. Попитай Щерев.

# 526
Момичета на химиотерапия, гадно е, но, това, което е важно е всеки следващ ден да е една идея по-леко от предишния като странични ефекти. Първата седмица аз едва ставах до тоалетна. Да върша нещо - абсурд. Втората седмица нещо като грип изкарвах. На третата седмица вече нормална се чувствах и хоп, идваше следващата вливка. Без да броим извънредни ситуации като алергични реакции. Кураж!

# 527
Eyeswideopen, не знам просто. Бях доста подготвена УЖ. 6 химии, нали като грип, ще минат....
Нали уж след седмица минаваха.. . Чувствам се супер зле отвсякъде 😰

Калпазанче, ще питам за това.

Саlm, не знам...Разказваш го така спокойно. Как е понасяш тази болка?  Къде я събираш. Аз едва издържам, честно 😰

За капак оня ден ходих на ЯМР. Знаете момичетата от Надежда схемата за ЯМР в Дървеница, нали? На 5-6 ден от вливка това упражнение ме досмаза просто.

# 528
Iren, ще издържиш, естествено. Къде ще ходиш?! Разказвам го спокойно, защото, за жалост, страничните реакции са нещо нормално и за да ги приемате като необходимо зло, да речем. Предупреденият е въоръжен, са казали древните гърци. Старая се без да панирам да предупреждавам. Болката не знам къде я събирам - имам място  накъде явно. И аз бих искала да знам за да я изгоня. 😁🤭🤪
Да се допълня - това не значи да не се самонаблюдавате внимателно. Първо питате лекаря какво да очаквате и за какво да внимавате. На контролната кръв и преди следваща вливка на консултацията споделяте всичко, което ви е притеснило.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 18:47 от Calm

# 529
За болките пия ибупрофен, парацетамол или аулин. За гаденето зофран или деган, за разтройство пия  стоперан, за запек дуфалак, за афти мажа с прополис... И така... Това се се сещам... Пия много вода... 2...2,5 литра на ден... А първите три дни и в деня на вливката и по три... И лежа... Спа... Гледам сериали... Расзейвам се както мога...
А това с ЯМР след вливка е брутално просто... Нямам думи... Сила и кураж! Ще мине!

# 530
Знам, знам, че ще мине. Но толкова много болки и странични ефекти, наистина не очаквах 😭
Благодаря ви от сърце и прегръдки ❤️

# 531
i.r.e.n, само ти знаеш как се чувстваш и какво изпитваш. Много са различни усещанията при всеки. Много ме боляха мускулите и ставите по време на химиотерапията. Набирах сили и всеки ден ходех по един час навън. Ходенето много ме облекчаваше и не се налагаше да пия обезболяващи. След това имах сили само за сън, но се чувствах по-добре.
Ако събереш сили-пробвай!
Прегръщам те!

# 532
i.r.e.n за раните в носа онколога  ми препоръча спрей морска вода. Аз ползвам този

# 533
Ирен, съчувствам ти. По същия начин съм и аз. Преди 7г, полеко я понасях, като че ли...
Вярно сега ми е друга, но не очаквах бързия влак.. Първата вливка около 10нена бях неадекватна. И дрехите в коша до мен не можех да сгъна. От леглото до тоалетната и обратно.
Растройство+ хемороиди 😵‍💫, ужасен обрив в интимната част, никакъв вкус в устата, водата едвам поемах. Силите стигаха, за да стигна до тоалетната.  Сън, тоалетна, сън, тоалетна... Гаденето туширах със Зофран.
Последната седмица бях добре. Сега пак съм на въртележката.

# 534
Момичета, за водата добро подсещане от eyeswideopen. Поне 2-3 литра на ден по малко на често - важно е за да не се предизвика повръщане допълнително. Например на около 10-15 минути по няколко глътки, а не цяла чаша или две наведнъж. Така пия вода като цяло от тогава - остана ми навик.

# 535
Добавям за водата- може да е газирана вода, може да е някакъв сок, просто трябва течности, за де пият. Да, най- добре е вода , но...
И много ЛЕД в чашата🤗

# 536
Ирен, това, което описваш, не е просто тежък период, а сигнал, че организмът ти не се справя сам и има нужда от допълнителна помощ. Моля те, свържи се с лекаря си – не е нужно да търпиш всичко сама. Възможно е да се направят корекции, да получиш вливане, медикаменти за лигавиците, за диарията, за болката… и просто малко глътка въздух. Ти се бориш с огромно нещо и заслужаваш да имаш екип до себе си, който да ти помогне да стигнеш до края с по-малко страдание. Не си сама ❤

Привет момичета.
Днес ми е 8 ден от вливката, още не съм добре и голяма част от деня спя. Няма страничен ефект, който да не се е появил, освен повръщане. Още имам болки. Устата ме взе да гори и боли от оня ден. Вчера и носът ми изсъхна отвътре. Обринах се при ключицата ей така от нищото.
Кокалите болят, таза и бедрата все едно не са мои. Да стана и да свърша елементарно нещо (например да простра) е супер изтощаващо и веднага след това 2-3 часа спя. 8 дена диария, обезводних се, свалих 5 кила. Денонощна. Днес засега задържам.
Много тежка химия. Много. Не знам как ще понеса още 5, честно.
Не знам каква е тая терапия, не е червената, TCHP се води + кошмарния растежен фактор, но е........ Scream

# 537
Аз бях на седмични вливки с Палитаксел, освен неприятни усещания в лигавицата на носа, нямах други странични ефекти. Ирен, задължително попитай не е ли възможно да намалят дозата и да е седмична терапията. Цеди си цвекло, морков, целина и лимон, освен водата. Стискам палци тялото ти да се съвземе бързо от шока и леко да протече всичко.

# 538
Здравейте,
Искам да по питам какъв пробиотик пиете. До сега пиех Вивомикс 450, но за жалост вносителя спира да го предлага за България.

# 539
Аз си вземам на Софарма

Общи условия

Активация на акаунт