Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 027
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Явно зависи от града, не знам. Аз подадох документите за ТЕЛК електронно. Определиха ми дата след месец и половина. И ден-два след това (не помня точно, но не е било повече) получих известие от ССЕВ, че са ми изпратили документа, както бях заявила. Явно съм имала късмет като ви чета.

# 511
Проблемът е връчването. Ти си посочила, че искаш по пощата,явно, ние сме посочили връчване през самата система.
Иначе и аз подадох електронно, след 5 дни получих известие, че имам дата за освидетелстване, освидетелстваха ме и всичко отне един месец. Супер лесно и удобно. Но вместо да ми го връчат електронно през ССЕВ, ме викаха на място.

# 512
Не съм се изразила точно, може би. Бях посочила, че искам да получа решението чрез ССЕВ, така го и получих - в системата, в съобщение.

# 513
Не съм се изразила точно, може би. Бях посочила, че искам да получа решението чрез ССЕВ, така го и получих - в системата, в съобщение.
Явно всяка администрация си прави каквито си иска. 😅 Трябва да ги задължат с Наредба да връчват електронно, като е посочено. Аз и до одита и Инспекторатите ще пиша. Да ги проверят.

# 514
Подкрепям. Щом едните могат да пращат в системата, не виждам защо и другите да не могат 😁.

# 515
Дидона, на мен др Недев ми каза, че няма никакъв проблем да пия аримидекс по време на лъчетерапията. Тимчева ме насърчи веднага да го почвам (предполагам заради високото ки и тази микрометастаза, която намериха в ЛВ при операцията). Др Маринова каза, че преди са казвали да се спира хормонотерапията по време на лъче, но вече не. Все пак предполагам, че зависи от вид, възраст и стадий. Не зная какво да те посъветвам. Мисля, че при теб са доста по-благоприятни нещата, от това, което си споделяла - първи стадий, чисти ЛВ.

Момичета, тук (в Сити клиник) има жени едновременно на лъче и химия. Не знаех, че съществува такава комбинация. Или нещо не съм разбрала.

Наистина някои хора се отдръпват, сякаш си заразно болен. И аз не мога да си го обясня. Не знаят как да реагират ли, що ли. Или те отписват само като чуят думата рак. Гледам да не им обръщам внимание. В крайна сметка всеки си има своите призраци. Радвам много на всички, които ме подкрепят.

# 516
  • Sofia
HristinaI, при някои видове рак лечението е химия и лъче едновременно. Докато бях на лъчетерапия имаше пациенти, които от лъчето отиваха веднага на химиотерапия. Не съм сигурна при кои видове, може би на отделителната система, дебело черво, яйчници..... При рак на гърдата - не.

# 517
Мен проф. Т. ме посъветва да почвам лъчето заедно с химията. Та явно се практикува. Лекуващия, обаче каза, че не е необходимо да действаме толкова агресивно, та се ослушвам засега.

# 518
Аз пък посочих по пощата да ми изпратят ЕР, защото четох по форуми, че така и така го правят, а ми го връчиха електронно. 🤪
Относно лъче и химия наведнъж и аз съм виждала в Иван Рилски. Има отделни стаи с легла за вливания в отделението по лъчетерапия там.

# 519
  • Варна
Момичета, каква бирена мая пиете. Някой беше писал без б12.

# 520
Купих си една на люспи от магазин Зелен, обаче вкусът е много силен. По време на червената не можех да я пия и си взех някакви обикновени таблетки https://galen.bg/birena-maya-tb-h-60-niksen . Повечето таблетки в аптеките обаче са с разни витамини. Не трябвало да има вит А (предполагам натоварва допълнително черния дроб). Като отмина ефектът на червената, се върнах на люспите пак.

# 521
  • Добрич
Чета, че коментирате бирената мая. Може би знаете, но все пак да вметна, че от нея се напълнява (в повечето случаи).

# 522
аз взимам от SOpharmacy Бирена мая, няма B12 има други витамини. Лошото, е че различни информация да се пазим от тези витамини на друго място от други витамини, на трето от всички витамини. Човек може да се побърка само от това.

# 523
Привет момичета.
Днес ми е 8 ден от вливката, още не съм добре и голяма част от деня спя. Няма страничен ефект, който да не се е появил, освен повръщане. Още имам болки. Устата ме взе да гори и боли от оня ден. Вчера и носът ми изсъхна отвътре. Обринах се при ключицата ей така от нищото.
Кокалите болят, таза и бедрата все едно не са мои. Да стана и да свърша елементарно нещо (например да простра) е супер изтощаващо и веднага след това 2-3 часа спя. 8 дена диария, обезводних се, свалих 5 кила. Денонощна. Днес засега задържам.
Много тежка химия. Много. Не знам как ще понеса още 5, честно.
Не знам каква е тая терапия, не е червената, TCHP се води + кошмарния растежен фактор, но е........ Scream

# 524
Ирен...❤️ Дай си време... Гадно е... Но ще мине... Ще отминат симптомите и ще дойде и следващата (която може и най-вероятно много по-леко да я понесеш) Аз бях много зле след първата и след петата вливка(две седмици на легло буквално) ... Другите горе долу ги изкарах не толкова страшно(една седмица лежане, една седмица леки разходки, последната седмица си бях супер) ... Сега съм след шеста и последна... трети ден минава... Лежа... Гади ми се, боли ме тялото, с разтройство съм.. и си пия хапчета за всичко... Отминават симптомите... След пет шест часа пак се появават... Пак взимам по едно хапче и така... Гледам да не се вглеждам много...

Общи условия

Активация на акаунт