Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 772
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Не мога да уредя час за онколози те, при които искам. До посочените от вас няма стигане. Като гледам, само на случаен принцип мога да отида близко време. Иначе другите са за след два месеца. Но звъня къде ли не, на кой ли не, дано успея...
Запазих иначе един час при Мила Петрова за 22-ри.
Иначе четвъртък си прибирам блокчетата и всичко и веднага ще пусна допълнителното за HER.
Егати кошмарът 🙄

Виж в супердок проф. Тимчева има няколко свободни часа в четвъртък и петък.

# 91
Ирен, ако имаш нужда от номер на д-р Факирова, пиши ми, защото можеш да й звъннеш по телефона и да я помолиш да ти пусне доуточняване за Хер. В Надежда вливките не се плащат, заразлика от Сити. Можеш да отидеш в Надежда и без час, примерно около 13 часа, сигурна съм че и Щерев, и Мила Петрова ще те приемат (стига да са там), а и д-р Джбантов в Надежда също е много диалогичен и отговорен.

# 92
Ирен,
В Надежда можеш да отидеш и днес, и всеки ден, преди 13 часа и че бъдеш приета за консултация: обуваш калцуни, качваш се на 4 етаж, казваш на дамите на регистратурата на 4 етаж, че искаш консултация с проф. Щерев и след пет минути той те приема, като отказва и пари да взема. Ако искаш, направи го за твое собствено спокойствие - за да свалиш напрежението, дето те съсипва в момента. Можеш да паркираш за без пари на паркинга на Практикер, който е съвсем до болницата. Инак си има и платен паркинг.
Ако искаш проф. Асен Дудов от Сити /приема само в сряда/, звъниш  в Сити и искаш час /свободните му часове не ги обявяват в сайта/. Ако искаш на всяка цена мнение от Сити, пробвай при д-р Елица Върбанова - млада и неизвестна, но много добри неща съм чула за нея, а е и асистентка на проф. Дудов.
Имай предвид обаче, че в Сити не приемат за Х нови пациенти, т.к. са задръстени и записват за месеци напред. А протокола на проф. Дудов, другите не искат да го прилагат. Също важи и за протокола на проф. Тимчева.
Можеш да пробваш и на телефоните на Токуда /понякога се появяват свободни часове в движение, които ги дават от регистратурата/ - за шефа съм чувала добри неща, както и за д-р Орешков.
В общи линии смисълът е да обходиш трима онколози, за да се ориентираш къде си.
По мои наблюдения има две течения в онкологията - едните прилагат американския протокол /dd/ - проф. Щерев и Токуда, другите - не /проф. Тимчева/, а проф. Дудов е някаква хибридна схема.
Единственият, който ми обясни защо предпочита американския протокол, беше проф. Щерев. Другите, когато ги питах защо предлагат нещо различно, казваха - аз така мисля, ако не ти харесва, върви при друг.
После стискаш очите, избираш един и се молиш да не си сгрешила в избора Simple Smile

P.S. Сега видях, че Калпазанчето ти е дала подобен съвет за Надежда. Можеш да й се довериш - много мъдри съвети дава тя Simple Smile

# 93
Ирен,
В Надежда можеш да отидеш и днес, и всеки ден, преди 13 часа и че бъдеш приета за консултация: обуваш калцуни, качваш се на 4 етаж, казваш на дамите на регистратурата на 4 етаж, че искаш консултация с проф. Щерев и след пет минути той те приема, като отказва и пари да взема. Ако искаш, направи го за твое собствено спокойствие - за да свалиш напрежението, дето те съсипва в момента. Можеш да паркираш за без пари на паркинга на Практикер, който е съвсем до болницата. Инак си има и платен паркинг.
Ако искаш проф. Асен Дудов от Сити /приема само в сряда/, звъниш  в Сити и искаш час /свободните му часове не ги обявяват в сайта/. Ако искаш на всяка цена мнение от Сити, пробвай при д-р Елица Върбанова - млада и неизвестна, но много добри неща съм чула за нея, а е и асистентка на проф. Дудов.
Имай предвид обаче, че в Сити не приемат за Х нови пациенти, т.к. са задръстени и записват за месеци напред. А протокола на проф. Дудов, другите не искат да го прилагат. Също важи и за протокола на проф. Тимчева.
Можеш да пробваш и на телефоните на Токуда /понякога се появяват свободни часове в движение, които ги дават от регистратурата/ - за шефа съм чувала добри неща, както и за д-р Орешков.
В общи линии смисълът е да обходиш трима онколози, за да се ориентираш къде си.
По мои наблюдения има две течения в онкологията - едните прилагат американския протокол /dd/ - проф. Щерев и Токуда, другите - не /проф. Тимчева/, а проф. Дудов е някаква хибридна схема.
Единственият, който ми обясни защо предпочита американския протокол, беше проф. Щерев. Другите, когато ги питах защо предлагат нещо различно, казваха - аз така мисля, ако не ти харесва, върви при друг.
После стискаш очите, избираш един и се молиш да не си сгрешила в избора Simple Smile
Това е...

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 11:24 от неда2

# 94
Преди 2 години в Надежда ми приложиха едно към едно предписаното лечение от Тимчева.

# 95
  • Sofia
Не съм сигурна дали има смисъл да се ходи при онколог преди да излезе HER 2...

# 96
Преди 2 години в Надежда ми приложиха едно към едно предписаното лечение от Тимчева.

Тя вече не е в Надежда. Показах на проф. Щерев нейния протокол, но той ми кажа, че те работят по друг и ми обясни защо - за да се създаде по-голяма вероятност това животно да се утрепе.
Всъщност си мисля, че става въпрос за леки вариации между различните протоколи, т.е. няма фундаментална разлика.

Кати Д.: Идеята е да иде при проф. Щерев в Надежда, за да я успокои той малко сега. Просто човек като му види излъчването и несофийския диалект и напрежението пада Simple Smile

# 97
Nova_Kotka, кое ти е таргетното лечение, което ти предлагат? След като е хормочувствителен и ХЕР отрицателен прилага ли се таргетна терапия?

# 98
При мен химиите -първа и втора бяха най-зле като странични ефекти. След шестата последна нямах Бог знае какви неразположения, но тогава започнах да се отлепят ноктите и да ми падат веждите. Аз също бях с Хер 2+ граничен и ме изпратиха при проф Христова да направя ISH изследване, което потвърди Хер положителен и имам херцептин 1 година . Относно чернодробните ензими, никога не ми ги пускат в регулярните изследвания преди таргетната , реално никога не ми бяха в пакета от самото начало и не знам защо. Пускат ми само освен пълна кръвна, креатинин и глюкоза. Предния път си платих и поисках изследване на своя глава, предвид всички гадости дето ми вляха. Алат ми е 23. Асат ми е 19.5. Докторът каза, че всичко е наред и в норми, но определено имам завишаване от преди химиотерапиите. Следващият път ще си платя и вит. Д да проверя. Калций, натрий и калий са ми в норма, тях правих миналия месец , преди лъчетерапията. Сега съм на почивка в Банско, дори си позволих малко да поплувам в басейна, който не е минерален. От повече от 7-8 месеца в постоянно напрежение, болки, терапии...сега се чувствам човек. Хубаво да ви е лятото ,момичета, повече усмивки и добри резултати! На момичетата, стартиращи сега лечение - успешно да е! ....и това ще мине, горе главата!

# 99
Nova_Kotka, кое ти е таргетното лечение, което ти предлагат? След като е хормочувствителен и ХЕР отрицателен прилага ли се таргетна терапия?

Професор Тимчева и проф. Дудов предлагат таргетна с CDK4/6 инхибитор. В решението на Токуда също дават таргетна /ама не пише с какво/.
В решението на Надежда няма таргетна; питах защо - казаха, че таргетна се дава ако не може Х. Професор Щерев ми каза, да се моля да не стигна до таргетна. Понеже съм в Надежда, свивам уши и изпълнявам, пък като свърши Х, ако трябва ще направя още един обход на светилата. Така или иначе таргетната е след Х.

# 100
Може ли някой да обясни какви са двата протокола, които предлагат Щерев и Тимчева? 
Kotka, защо да се молиш да е стигаш до таргетна, какво е имал предвид?
Аз съм на химия и таргетна едновременно.

# 101
Ирен, отговорих ти, но си забранила получаването на лични съобщения.
Ако искаш ми пиши номера си и ще ти пиша по вайбър.

# 102
  • Добрич
Ирен, ще се справиш!

Виждам, че калпазанка вече ти е предложила номер на др Факирова. И аз мисля, че е добре да и се обадиш и да изговориш с нея за изследването на Her2. Ако не може тя да го направи, ще те насочи към кого да се обърнеш.

# 103
Ирен, отговорих ти, но си забранила получаването на лични съобщения.
Ако искаш ми пиши номера си и ще ти пиша по вайбър.
.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 14:11 от i.r.e.n.

# 104
Nova_kotka,
Защо да се молиш да няма таргетна?
Аз започнах таргетна терапия с ФЕЗГО едновременно с химиотерапията. Таргетната продължи една година - 18 инжекции през 21 дни. Само по време на операцията беше по дълъг периода.
Какво е имал предвид професор Щерев?

Общи условия

Активация на акаунт