Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 802
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
При Хер-, таргетната е само в 4ст.,или 3ти авансирал. Не си сравнявайте лечения та. Стадиите са различни.

# 106
Сторитайм и Кайра,
Нямам идея какво е имал предвид проф. Щерев.
Не изключвам вероятността той да счита, че конкретно за мен да не е ОК таргетна.
Както казах, останалата банда - проф. Тимчева, проф. Дудов и една дама от Токуда ми казаха, че трябва и таргетна, но след Х. Така че не се шашкайте - лечението си е строго индивидуално за всеки. 
Когато ходя пак при проф. Щерев, пак ще го разпитам.

# 107
Когато ХЕР е положителен, задължително има таргетна терапия с Херцептин,Перджета или Фесго. Не сравнявайте видовете рак. Таргетната при хормонален е с други параметри и изисквания, сравнена с ХЕР+. При ХЕР е задължителна, независимо от стадия и е най доброто, което може да получите като лечение.
И нито Дудов, нито Щерев, нито кой да е, ще си позволи да я пропусне, напротив, с нея ще започне.

# 108
Аз затова се върнах назад да видя какъв е вида и кой е стадия при Котката и защо искат таргетна при хер отрицателен и хормон положителен.
Коте, и ние с майка се доверихме на мнението проф. Щерев, което е различно от това на нашите тук. Притеснено ми е дали е правилното, но този Човек обяснява и дава аргументи, докато тук мълчат и им теглиш думите с ченгел. След като ги питах може ли лечението на Щерев- можело, ако сме искали. Аз откъде да знам искам ли, като никой нищо не казва. Вече като говорихме си казаха аргументите и как ще я закрепят, ако рухне, но вече ме бяха изгубили.

И друго ме интересува. Защо рутинно не правят допълнителното изследване на ХЕР при двусмислен резултат, а разкарваме блокчета напред назад? Толкова ли не могат да приложат другия метод или става въпрос за пари?

# 109
Точно така е. За HER +, комбинацията от ХТ и таргетна води до излекуване. Нито едно от двете самостоятелно не успява да достигне процента 95, който на мен ми обясниха дават двете. Преди 15-20 г медицината не е разграничавала различните видове карциноми на гърдата и ХТ е била еднаква за всички. Не са разбирали как при едни е помагала, при други не. За HER+ преживяемостта рязко се вдига , след откриването на таргентната терапия. При мен ХТ приключи и сега съм на 7 инжекция на Фезго, може ли някой да сподели докато продължава таргентната терапия забавя ли се растежа на косата. На 1.5 приключих ХТ и ми се струва, че расте по- малко от см на месец😀. На новите момичета желая спокойствие и късмет!

# 110
  • София
Гълъбина, Аз съм с Хер+ приключих ХТ началото на април и косата ми започна да расте.
След последната химия ми изпадаха и миглите и почти ми изпадаха ноктите (отлепиха се).
Сега съм на тергетна терапия с Херцептин (трастузумаб) и Перджета (пертузумаб), което е равно на Фесго (600 mg пертузумаб и 600 mg трастузумаб). Косата ми продължава да расте, трудно ми е да определя по-бавно или не. Доста плътна е. Но забелязах че са започнали да ми растат миглите и се опитват да ми се оправят ноктите.
Търпение трябва момичета.

В началото като се лутах като Ирен и ходех по онколози и се чудех кой е правилния протокол, д-р Койнов ми каза предстои ти дълго и трудно лечение, но ще се излекуваш, само търпение.

Между другото Ирен, знам че ти е далече, но онколозите на болница Сердика, които се намират в Овча Купел също са доста добри и до тях се стига без особено чакане. Д-р Койнов преглежда платено и в Трансхеликс в Студентски град.

# 111
Много благодаря Orange_flower. Понеже аз се лекувах в чужбина и бях на палитаксел. По време на вливката ми слагаха ледени ръкавици и на краката и на ръцете, може би това запази ноктите. Не знам в Бг защо не се практикува. Каска не посмях да сложа, но и при мен веждите и миглите опадаха след като свърши ХТ. Но се възстановиха бързо. В магазини Берьозка продават репейно масло с него мажех веждите, а миглите с Bonilash.

# 112
Желязно ветрило, става въпрос за пари. Това изследване се прави на много малко места, а д-р Койнов (и аз съм в болница Сердика в Овча купел при неговия екип) пожела да го направя при проф. Христова в Александровска. Нейният резултат го считат за меродавен. Струваше към 480 лв доколкото си спомням.

# 113
Здравейте,
Някой дали има телефона на доктор Факирова, знам че беше в дълга отпуска.
Но искам да се чуя директно с нея дали се е върнала. Първата ми хистология правена в КОЦ Пловдив излезна, че рака е 3 полужителен. Втората която, направих в Плевен излезна, че HER е полужителен, което добре че поне това съвпадна, но Pr е отрицателен, а ER е между 1 и 10 процента, от Плевен ми обясниха, че по новините стандарти значело, че не се влияе от хормонална терапия. Също така ми каза, че те правят хистологията на машина, мама тайпер не съм сигурна дали така се пише и че има много малък процент на грешка. Затова искам да се чуя и с Факирова да си каже и тя своето мнение и дали има смисъл от трета хистология. Или да приема, че тази от Плевен е правилната.

# 114
Здравейте, ето на този номер на д-р Факирова звънях
0898470757

# 115
Piipi, розбира се, че има нужда от трета хистология.
Даже според мен е наложителна.
Видът на рака е ной-важното, върху него се основава цялото лечение и ако е хормонален трае години, не става въпрос само за няколкото месеца химиотерапия.
Това че е машина нищо ни значи.
Зад всяка машина стоят пак хора, никоя машина не работи сама.
Също така грешка може да има заради някой реактив, дори при изрядно работещи хора и машини.
Аз ако бях на твое място ще направя трето мнение, ако трябва и четвърто, докато не получа еднакви резултати.

# 116
Здравейте и успех на всички, които сега стартират, а и на другите Simple Smile

С молба, търся линк за активна група за рак на белия дроб, ако имате идея, ще съм благодарна Heart
На мен нещо не ми се получава в търсенето, може би проблема е в мен Simple Smile

# 117
Здравейте,
Някой дали има телефона на доктор Факирова, знам че беше в дълга отпуска.
Но искам да се чуя директно с нея дали се е върнала. Първата ми хистология правена в КОЦ Пловдив излезна, че рака е 3 полужителен. Втората която, направих в Плевен излезна, че HER е полужителен, което добре че поне това съвпадна, но Pr е отрицателен, а ER е между 1 и 10 процента, от Плевен ми обясниха, че по новините стандарти значело, че не се влияе от хормонална терапия. Също така ми каза, че те правят хистологията на машина, мама тайпер не съм сигурна дали така се пише и че има много малък процент на грешка. Затова искам да се чуя и с Факирова да си каже и тя своето мнение и дали има смисъл от трета хистология. Или да приема, че тази от Плевен е правилната.
Да споделя моя опит...при дъщеря ми,първата имунихистохимия беше точно 1-10% за естроген.Хер -,прогестерон +.,това на биопсия
Следоперативно...естроген 91%,хер -,прогестерон-
Но винаги се е водел хормонозависим,и хормоналната терапия беше включена от първия ден.
 Интересен ,нов протокол...

# 118
Благодаря за новата тема! Пожелавам на всички в темата да сме здрави и благословени!

# 119
  • Варна
Ето за белия дроб темата. https://www.bg-mamma.com/?topic=1701723

Общи условия

Активация на акаунт