Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 739
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, моя близка на 76 г. е с голямо образувание в гърдата. Днес са и направил биопсия в УМБАЛ СВ.Георги в гр. Пловдив. Чакаме резултати, но прогнозите не са хубави. При всички случаи ще се оперира. Днес е била при д-р Метин Али. Някоя от вас има ли отзиви за него ? Препоръчайте добър хирург в гр. Пловдив. Извинявам се, че така нахлувам в темата, но сме изплашени.

# 136
Здравейте, моя близка на 76 г. е с голямо образувание в гърдата. Днес са и направил биопсия в УМБАЛ СВ.Георги в гр. Пловдив. Чакаме резултати, но прогнозите не са хубави. При всички случаи ще се оперира. Днес е била при д-р Метин Али. Някоя от вас има ли отзиви за него ? Препоръчайте добър хирург в гр. Пловдив. Извинявам се, че така нахлувам в темата, но сме изплашени.
Според мен след резултатите от биопсията задължително  първо потърсете онколог. При положение, че е и голям тумора хирурга може да почака, има други варианти на лечение преди операцията, успех 🍀

# 137
  • Варна
Задължително първо на онколог. Много препоръчват за Пловдив др. Канарев.

# 138
Opossum, благодаря 🤗

При мен косата също стана по-здрава и хубава. Веждите и миглите ми пораснаха същите. Но определенно на някой места космите станаха по финни😁

# 139
evigg, майка ми е на 78 и вече вървим по пътя. Колко е голямо образуванието? Особено важно в момента е резултата от хистологията, като и скенер или каквото там предложат. При голям тумор първо не е операцията.

# 140
jjjenq, това е чудесна новина. Радвам се заедно с теб за чистият скенер.
Здраве и спокойствие на всички желая!

# 141
evigg, майка ми е на 78 и вече вървим по пътя. Колко е голямо образуванието? Особено важно в момента е резултата от хистологията, като и скенер или каквото там предложат. При голям тумор първо не е операцията.

Образуванието е почти 6см и много твърдо. Днес са и направили биопсия. Чакаме резултати.

# 142

И според мен трябва медицински онколог /не хирург/, да каже каква да е схемата на лечение - кое след кое следва. За Пловдив - добри онколози има в Пълмед, както и в Медлайн. А за хирург - ако държите на Хирургиите - доц Баташки като хирург знам, че е добър и има интерес в тази област. Иначе в Пловдив с две ръце препоръччвам Валентин Иванов - син, той за прегледа не работи с касата, но после операцията я прави по каса в Каспела.

# 143
Привет, момичета!
От търчане по болници времето лети.
Дала съм блокчетата за допълнително изследване на Хер, ще чакам пак 10-она дни, че всичко живо е отпуска.
Днес бях при проф. Щерев. Направих КТ. Няма метастази и подути лимфни възли. Обсъдих с Щерев резултата, каза ми, че ако Хер излезе положителен, започва първо ХТ. Ако излезе отрицателен - препоръчва първо операция със сентинелна биопсия, понеже лимфните възли са в норма като размер, но може да има микро мети вече.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 16:28 от i.r.e.n.

# 144
  • Sofia
Има ли някой, който скоро е преосвидетелстван от РКМЕ Шумен и е имал забавяне или проблеми с тази комисия?

# 145
  • Sofia
Момичета, имам въпрос към тези, които са си закупили епитези с издаден протокол. Кой ви издаде протокола? Защото при мен си прехвърлят топката между хирургията и онкологията. Двете са в различни болници. Много ми се иска да реша този въпрос мирно, вместо да пускам жалба към здравна каса. Има ли трети вариант? Опитах се да се свържа със здравна каса още в началото с въпрос какъв е реда за отпускане на тези помощи и без резултат.

# 146
Katty D, ще следя с теб, защото и мен ме интересува въпроса. При предната операция беше съвсем друг реда по отпускане.
Но би трябвало да е болницата в която е направена операцията.

# 147
  • Sofia
Katty D, ще следя с теб, защото и мен ме интересува въпроса. При предната операция беше съвсем друг реда по отпускане.
Но би трябвало да е болницата в която е направена операцията.

Да, и аз първо от там започнах. Наистина е логично да е болницата, където е направена операцията. Но, там ми казаха, че те протоколи не издават и да отида в онкологията в която съм на лечение. Днес бях да си взема таблетките и попитах за този протокол. Но, ми казаха : " О, ние такива протоколи не издаваме. Трябва да отидеш там, където ти е правена операцията". Отвърнах, че вече бях при тях и те ме изпатиха да си попитам в онкологията. Grinning

Интересното е, че писах на хирурга да ме насочи какво да правя. Жената наистина взе присърце въпроса и специално попита тяхната онколожка. Онколожката ѝ казала, че наистина протокола се издава от онкология, защото било към касата.

Отделно писах и на НЗОК. Чакам да ми отговорят.

Ще споделя развитието.

# 148
От есента на 2023, така че може вече и да е остаряло инфо. Когато ходих на лкк в хасковското онко (където нищо не съм правила), ми издадоха протокол за перука (дори без да съм питала) и сестрата, която го направи ми каза, че ако имам нужда, ще ми издаде и за епитеза. Така че, останах с впечатленето, че се издава от онкология и всяка онкология може да го издаде, стига човек да има досие там.
Май важното е да попаднеш на правилния човек, гореспоменатата сестра първо, знаеше какво прави и второ, наистина я беше грижа за пациентите, прекрасно отношение имаше поне към мен.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 21:33 от Opossum

# 149
  • Sofia
Опосум, аз съм в Надежда. Попитах на регистратурата и до сега мислих, че са компетентни. Или поне мислих  за едната от двете дами там и затова все при нея се бутам да питам каквото ми трябва. Тя е много мила и отзивчива. Дори ми каза, че ако хирурга не ми издаде този протокол, да пусна жалба към здравна каса. Grinning
Но, сега и ти като потвърждаваш думите на хирурга, не знам.....

Общи условия

Активация на акаунт