Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 737
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, моя близка на 76 г. е с голямо образувание в гърдата. Днес са и направил биопсия в УМБАЛ СВ.Георги в гр. Пловдив. Чакаме резултати, но прогнозите не са хубави. При всички случаи ще се оперира. Днес е била при д-р Метин Али. Някоя от вас има ли отзиви за него ? Препоръчайте добър хирург в гр. Пловдив. Извинявам се, че така нахлувам в темата, но сме изплашени.
Първо се ходи на онколог. Много жени ви писаха, прочетохте ли предните постинги?
С резултатите от биопсията се ходи на онколог, не на хирург.

# 151
  • Русе
При мен първатата химия-нищо особено,след втората щях да пукна от паклитаксела-чак съзнание съм изгубила.Следващите бяха само с карбоплатина и освен гадене и много тежка умора май нямах друго.
Като ви свършиха химията взимахте ли нещо за възстановяване?На мен чернодробните са ми доста завишени и ще пия хапчета за тях,но нещо друго за подсилване и изчистване да взимам ли?Вие взимахте ли нещо като ви приключи химията?
Danielad, аз  пия масло от бял трън (нефилтрирано) на фирма Силтона:
https://siltona.bg/bg/maslo-ot-byal-tran-nefiltrirano/p10.html

https://siltona.bg/bg/za-beliya-tran/lechebni-svoystva-na-beliya-tran.html

# 152
evigg, здравей Simple Smile Haidi принципно е права, но аз до ден днешен нямам онколог освен този, който ще ми разпределят при следващия диспансерен преглед. Какво искам да кажа, ами когато хирурга е добър и ти му вярваш и го усещаш, то този хирург обикновено не взима решенията сам, а си прави връзките и консултите с патолог, онколог и образен, аз така мисля.. Лично го преживях със себе си.. Хирург и образен взеха решението за мен, но винаги държаха връзка с патолога и онколога, те си знаят..  Всичко ще се нареди с твоята близка, пожелавам да пази силен духа си и да има хъс за борба, дано не се отчая от системата.. иначе е супер да се консултираш с онколог..
..
Аз за татко опрях отново до най-човечния (за мен) хирург на света.. ще се въздържа да коментирам, защото ми е много емоционално в момента, но просто ще споделя, че този Човек се ангажира да ни помогне. . Този човек, за пореден път, се казва Вълкан Иванов - моля се на Бога повече да са лекарите като него!

От сутринта очите ми са пълни със сълзи, едни такива, хем мокри, хем сухи.. още съм подпухнала, но знам, че утре няма да е така, ще съм си пак аз, онази същата, с леката усмивка на лицето и над нещата.. онази, която обича да казва, че понякога се правим на ебати твърдите, а когато останем сами, няма кой да ни прегърне.. и други неща обичам да казвам, разни Simple Smile

И малко черен хумор, дано да понасяте такъв, щото аз, уж долу-горе понасям..Днес мъжът ми ме гледа, че не съм много в час и рече да ме изкара от дупката с един виц..
"Един моторист катастрофира и го вкарват в болницата, натрушен, ребра, крака, това-онова.. Идва брат му на свиждане и го пита как е и какво да каже на мама..
- Ох, не съм добре, имам пукнато ребро.. главата ми е счупена, ченето ми е изкъртено, петата ми е накриво..
И брат му вика:
- Ааа, аз това не мога да го запомня, ще й кажа, че си умрял..."

Та малко и при лекарите е така, не можем да го запомним, да го разберем, ама важното е те да разбират и да ни лекуват, дано!

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 00:46 от anonymous78

# 153
Когато туморите са големи, обикновено се минава предоперативна химиотерапия, затова е задължително след хистологията, да се иде на онколог. Той да я представи на комисия и да решат. В България на много места още режат без консулт с онколог, а не се прави така.
Анонимус78,надявам се всичко с баща ти да се оправи❤️

# 154
  • Варна
Аз, да се оплача. На нашето момиченце в Холандия, сестра й най вероятно е с рак. На цялото семейство (майка и три сестри) Браките 1и2 положителни и то много голям процент. Направиха хистероскопии, но гърдите все отлагаха. Следят ги с ЯМР на 6м.На предния преглед фиброаденом, биопсиран.Сега няколко месеца по късно две бучки, сама ги е открила. В понеделник чакат имунохистохимия. Все си мисля, че няма да е лошо.

# 155
Момичета, 8 дни след първата ХТ ми шурна, буквално, кръв от носа. Pensive Какво да правя?

# 156
  • Варна
Момичета, 8 дни след първата ХТ ми шурна, буквално, кръв от носа. Pensive Какво да правя?
Най вероятно са паднали тромбоцитите. Посети Онкологията или спешен център.

# 157
Най вероятно са паднали тромбоцитите. Посети Онкологията или спешен център.
Вчера бяха 199.  Овладях го.  Просто изведнъж шурна и спря след 3-4 мин. Мислех да се качвам в планината днес, дали е добра идея?

# 158
  • София
Аз, да се оплача. На нашето момиченце в Холандия, сестра й най вероятно е с рак. На цялото семейство (майка и три сестри) Браките 1и2 положителни и то много голям процент. Направиха хистероскопии, но гърдите все отлагаха…
Уф, че гадно…на колко години е? При такъв резултат бих махнала всичко, важното е да са живи, всичко друго е поправимо.

# 159

Вземи си EmofiX мас за нос от аптеката, да си имаш м чантата за всеки случай.. на нас много ни помага, сина ми винаги има в раницата за училище или по екскурзии, че и той е предразположен на обилни кръвоизливи от малък..

# 160
Surgispon Желатинова гъба- къса се парченце и се слага в ноздрата( това е най- ефективно според сина, който редовно има тоя проблем). Но, бих отложила планината...и бих мерила кръвното.

# 161
  • Русе
Момичета, имам въпрос към тези, които са си закупили епитези с издаден протокол. Кой ви издаде протокола? Защото при мен си прехвърлят топката между хирургията и онкологията. Двете са в различни болници. Много ми се иска да реша този въпрос мирно, вместо да пускам жалба към здравна каса. Има ли трети вариант? Опитах се да се свържа със здравна каса още в началото с въпрос какъв е реда за отпускане на тези помощи и без резултат.
Katty D, епитези и перуки се отпускат  от онкологията.След няколко дена трябва  да получиш  номер на вайбър или ти се обаждат  и отиваш в магазин работещ със здравната каса ( просто ги питаш ) да  си избереш, има малко доплащане. За моята перука доплатих 23 лв.  Ако  до 2-3 дена не получиш  номер, звъниш да провериш.
За Георги Странски/Плевен подадох заявление в кабинета на мед. лице, което пише болничните и изписва лекарствата,  за другите  болници може да е друг реда. Искат копие на лична карта.

# 162
  • Варна
Аз, да се оплача. На нашето момиченце в Холандия, сестра й най вероятно е с рак. На цялото семейство (майка и три сестри) Браките 1и2 положителни и то много голям процент. Направиха хистероскопии, но гърдите все отлагаха…
Уф, че гадно…на колко години е? При такъв резултат бих махнала всичко, важното е да са живи, всичко друго е поправимо.
На 35, сестра й беше на 28,когато го откриха. Лекарите действаха много адекватно. След като нейните Браки излязоха положителни, направиха и на майка й и двете й сестри. Препоръчаха мастектомия и хистероскопии. Сега пак много бързо се задействаха. В четвъртък си напипва бучката и в петък личната я праща по спешност на образен, който веднага й прави кор биопсия на бучката и тънкоиглена на ЛВ. Казали резултат в понеделник. На сестра й Ки67, беше почти 100%., но от химията всичко изчезна, остана само маркировката.

# 163
Alatea, при мен BI-RADS 4 си излезе злокачествено Sad
При високо Ки плюса е, че действа ли химията, всичко затрива, но много да внимава и да следи ТМ. Може толкова бързо и да се върне Sad При майка така се получи.

Успях да овладея гаденето със Зофран. Даже изобщо не чаках да ми се догади и си го пих на 12часа. Обаче нямам сили. Ако само лежа съм добре, но пробвам ли да свърша някаква работа- тц, батерията свършва 🫣

# 164
  • Варна
DZ, при двустранна мастектомия и хистеректомия , пак ли се връща.Там не следят ТМ. И Пет само за стадиране. Правят ЯМР на глава и тяло.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 19:06 от Alatea

Общи условия

Активация на акаунт