Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 27 995
  • 751
  •   1
Отговори
# 585

Привет, някой с подобни резултати може ли да сподели последващата терапия?

# 586
  • Варна
Аз толкова ниско Ки67, не съм срещала. Под 1%.

# 587
В смисъл?

# 588
И на мен това ми направи впечатление! Такова ниско ки 67?! Колко е голям тумора? Не знам с тези стойности на хормоните , хормон позитивен ли се води или хормон отрицателен?

# 589
В смисъл, че почти не е рак, страхотно е! Буквално сте хванали момента, в който не раковите клетки се изреждат в ракови. Предполага пълно излекуване! Успех! Heart

# 590
Под 2 с е тумора, но препоръчват химио+лъче, защото от 6 лимфни възли има 1 засегнат.

# 591
Под 2 с е тумора, но препоръчват химио+лъче, защото от 6 лимфни възли има 1 засегнат.
Как установиха, че е засегнат?

# 592
  • Варна
Аз толкова ниско Ки67, не съм срещала. Под 1%.
Ами под 1%, все едно не е станало още рак. Аз поне така го разбирам. И с тия ниски стойности на хормони. Освен да е тройнонегативен.Дайте блокчетата за второ мнение и направете консулт с още един онколог, ако вече не е направено.

# 593
  • Sofia
Dalinda82, бих те посъветвала да дадеш блокчетата за второ мнение в друга лаборатория. Къде е правено това?

# 594
Dalinda, извинявам се, че и аз въпрос задавам, но това резултат от биопсия на материал от гърда и лимфни възли ли е или е след операция? Струва ми си, че е хормонозависим - така тълкувам плюсовете, повече от естроген и по-малко от прогестерон. Редно е да го разчете лекар, естествено. Ниско ki, а пише, че има заразен един възел в стадирането. Има ли заразен възел, дори и едни, химиотерапия се прави - от опит го знам. Вероятно органосъхраняваща операция и лъчетерапия. Ако тълкувам правилно, че е хормонозависим - и хормонална терапия. И аз бих посъветвала за второ мнение за блокчетата, макар че по принцип не търся такова, но тук има гранични стойности, които бих проверила. Моят рак беше със сходни характеристики като тези, които аз тълкувам - зависим основно от естроген и почти независим от прогестерон, обаче туморът беше голям - 4 см, два възела засегнати и ki 20 при биопсия и 10 при хистологията от операцията.

# 595
Здравейте,
Оставами още една вливка и след това операция. Ще се наложи масектомия, с наближаването на операция започнах много да се страхувам. Незнам дали да слагам имплант, една от дежурните онколожки ми каза, че имало много усложнения, за който хирурзите не казва ли при поставянето. До сега не съм оперирана никога и страха надделява.

# 596
Здравейте,
Оставами още една вливка и след това операция. Ще се наложи масектомия, с наближаването на операция започнах много да се страхувам. Незнам дали да слагам имплант, една от дежурните онколожки ми каза, че имало много усложнения, за който хирурзите не казва ли при поставянето. До сега не съм оперирана никога и страха надделява.
И аз съм така... Може да е от звездите 😉 имала съм няколко операции до тук (по-леки) но този път съм много уплашена. Как ще мине самата операция, дали няма да има усложнение, как и колко ще се възстановявам след това... Че аз ще правя и двойна мастектомия с реконструкция... Страх ме е и от лимфадем... Направо не си намирам място днес от притеснение

# 597
  • Sofia
Piipi, разбирам те напълно! От всички етапи на лечението ( а аз съм пълна програма) най- много мислих операцията. Едно, че до сега не се бях подлагала на никаква интервенция с пълна упойка и друго, защото съм с двустранна мастектомия. С помощта на Бог и защото в негов контрол е всяко нещо, операцията мина гладко. От заспиването ( имах чувството, че съм спала само миг без да сънувам абсолютно нищо) до възстановяването. Най - тегавото са дренажите, които стоят от седмица до четири седмици и защото трябваше да спя по гръб. За имплантите не мога да кажа нищо, аз реших да не слагам нищо.
Пожелавам ти да мине гладко и бързо да се възстановиш! Мисли го, като нещо което, ще те отърве от натрапника.
Eyeswideopen, същото пожелавам и на теб!

# 598
Операция и след това хистология. Блокчета обаче нямам, могат ли да се вземат, за да се изпратят другаде?
Не знам... Въпроса ми е не е ли много и химио и лъче? За хормон терапия нищо не казват. В Софиямед е операцията, предполагам и хистологията там.
Проф. Тимчева отговаря ли наистина в Halee?

# 599
  • Sofia
Операция и след това хистология. Блокчета обаче нямам, могат ли да се вземат, за да се изпратят другаде?
Не знам... Въпроса ми е не е ли много и химио и лъче? За хормон терапия нищо не казват. В Софиямед е операцията, предполагам и хистологията там.
Проф. Тимчева отговаря ли наистина в Halee?

Няма проблем да си вземеш блокчетата. В Софиямед ги държат на ет. -1. Там където са образните. Питаш на регистратурата долу и те ще те упътят в кой кабинет да отидеш. Взимаш и като свършиш ги връщаш. Пазят ги опреден брой години.

Общи условия

Активация на акаунт