Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 002
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Смятате ли, че има нещо нередно с резултата, грешен да е?

# 601
Операция и след това хистология. Блокчета обаче нямам, могат ли да се вземат, за да се изпратят другаде?
Не знам... Въпроса ми е не е ли много и химио и лъче? За хормон терапия нищо не казват. В Софиямед е операцията, предполагам и хистологията там.
Проф. Тимчева отговаря ли наистина в Halee?
Да, отговаря, даже доста бързо.

# 602
  • Варна
Аз малко извън темата. Вчера правих ЯМР на глава. Резултата в понеделник, днес е неработен ден във Варна. В Е здраве ми излиза приложен разчет, но като цъкна излиза само интерпретация резултати на глава. Имам старо ЯМР и там същото. Аз ли не н мога да разбера какво да направя.

# 603
  • Sofia
Ниското Кi67 не означава непременно липса на метастази в лимфните възли. И обратно - високото често е съпътствано с чисти възли. Задължително ревизия на хистологията бих направила, за да съм сигурна във всички показатели и назначаване на най-адекватното лечение.

# 604
Alatea, да не би да не е разчетен още?

# 605
Ниското Кi67 не означава непременно липса на метастази в лимфните възли. И обратно - високото често е съпътствано с чисти възли. Задължително ревизия на хистологията бих направила, за да съм сигурна във всички показатели и назначаване на най-адекватното лечение.
Къде на друго място може да се занесат блокчетата? Смятате ли, че резултатът може да е грешен?

# 606
  • София
Къде на друго място може да се занесат блокчетата? Смятате ли, че резултатът може да е грешен?

Вземи си блокчетата от Софиямед и ги занеси във ВМА на д-р Факирова за второ мнение. Това е в патологията на ВМА - работи всеки работен ден до 15 часа.

# 607
  • Варна
Alatea, да не би да не е разчетен още?
Имам от преди 2г и пак излиза същото. В същата болница.

# 608
Явно не качват разчетите, а само минимална информация за прегледа🤔

# 609
Далинда, все пак гледа човек. Винаги може да стане грешка. И тъй като Имуно хисто химията е най-важна за определяне на лечението, по-добре да се провери резултата. Много е странен. С това ки , до 2 см. трябва да е растял с години в теб. От кога не си ходила на преглед на гърди, преди да го открият. Моето ки 67 е 20% . Не бях ходила 7 месеца само и го напипах.
На двете момичета, които очакват мастектомия - само си повтаряйте, че и лошите дни минават, както всички останали. Просто минава и заминава всичко.
Всичко ще бъде наред ! Гушшшш!

# 610
  • Варна
Далинда мисля за майка си пише.

# 611
  • Sofia
Далинда, пиша от моя опит с два пъти рак на всяка гърда и с доста познанства и консултации покрай леченията. Ревизия на хистологията няма да навреди, напротив. Д-р Факирова е отличен избор за София.
Алтеа, не е качен резултатът, стискам палци да е отличен. Не всичко качват в платформата, което за мен е голям минус. Моите ПЕТ изобщо ги няма там, а рутинни прегледи по каса и ДЗО са там според това при кой лекар съм била.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 11:51 от Child of June

# 612
Аз малко извън темата. Вчера правих ЯМР на глава. Резултата в понеделник, днес е неработен ден във Варна. В Е здраве ми излиза приложен разчет, но като цъкна излиза само интерпретация резултати на глава. Имам старо ЯМР и там същото. Аз ли не н мога да разбера какво да направя.
Да, явно не въвеждат разчитането. Аз съм направила два ЯМР в Медискен, гр. Пловдив и в Е-здраве е описано разчитането - едното в Резултати-има Приложено разчитане ( беше с направление ), втория е по пътека и е в Епикриза към Болничен престой.

# 613
2023 г последно е била. Хм, интересно ще стане ако излезе различен резултат, тогава какво 3то мнение?

# 614
  • Варна
Тогава 3то мнение. Факирова е добра, но проф. Христова в Александровска и проф. Поповска в Плевен са референтните лаборатории. Направи консулт с Тимчева, тя ще препоръча какво да правите и къде да отидите.

Общи условия

Активация на акаунт