Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 27 995
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Тогава 3то мнение. Факирова е добра, но проф. Христова в Александровска и проф. Поповска в Плевен са референтните лаборатории. Направи консулт с Тимчева, тя ще препоръча какво да правите и къде да отидите.
Направих, чакам да ми отговори. Благодаря!

# 616
Операция и след това хистология. Блокчета обаче нямам, могат ли да се вземат, за да се изпратят другаде?
Не знам... Въпроса ми е не е ли много и химио и лъче? За хормон терапия нищо не казват. В Софиямед е операцията, предполагам и хистологията там.
Проф. Тимчева отговаря ли наистина в Halee?
Да, отговаря

# 617
  • Sofia
Далинда, сега разбирам, че става въпрос за майка ти. На колко години е? При възрастните пациенти е възможно ниско ki67 . Препоръчвам ти за второ мнение за ИХХ, защото е хубаво да има такова. Да сте сигурни за лечението. Иначе заради заразеният лимфен възел няма как без химия и лъчетерапия.

# 618
На 66г е. Проф. Тимчева също препоръча второ мнение от патолог. Хормин+лъче като терапия.

# 619
  • Sofia
На 66г е. Проф. Тимчева също препоръча второ мнение от патолог. Хормин+лъче като терапия.
66г. не е толкова възрастна. Вижте още една ИХХ. Няма да е излишно да се подсигурите.
Майка ти, ще е добре.

# 620
Благодаря ви на всички! Надявам се и тя и вие всички да са добре.

# 621
Пробив, който може да промени лечението на рака. Учените откриха, че отровата на медоносната пчела може да унищожи 100% от агресивните ракови клетки на гърдата за по-малко от 60 минути. Ключът се крие в мощно съединение, наречено мелитин, което се намира в отровата на медоносната пчела, но не и в отровата на земната пчела.

Изследователите тестваха отровата върху различни видове ракови клетки на гърдата в лабораторни съдове и откриха, че мелитинът действа като прецизно насочвано оръжие. Той пробива дупки в мембраните на раковите клетки, причинявайки бърза смърт на клетките. Още по-обещаващо е, че мелитинът оставя здравите клетки до голяма степен незасегнати, което предполага, че може да се използва за лечение с по-малко странични ефекти от химиотерапията или лъчетерапията.

Мелитинът се оказа особено ефективен срещу тройно негативен рак на гърдата и рак на гърдата, обогатен с HER2, два от най-трудните за лечение видове. Това откритие отваря нови врати за разработване на по-безопасни, по-целенасочени терапии за рак, използващи естествени съединения.

Учените сега работят за овладяване на силата на мелитина за борба с рака по контролиран начин, вероятно чрез наночастици или синтетични версии, които биха могли да се използват в бъдещи лекарства. Въпреки, че са необходими още изследвания, тази естествена молекула от пчелите предлага мощно ново оръжие в борбата срещу рака.

# 622
  • Северозапада
На мен напоследък постоянно ми излизат реклами за кремове с пчелна отрова. Изглежда откриват приложението и в различни области на медицината.

# 623
Втората ми химия мина на 6-ти.
Беше намалена доза, заради показателите.
От 15-ти съм с възстановени на 80% сили.
Днес излизах и до магазина🤗. Трябва да си направя ехокардиограма до следващата химия. И смятам следващите дни да се разхождам навън. При първата химия почти до края нямах сили за разходки и сега ще си наваксам🤗
Направо нямам търпение да идва 27-ми и да съм ги преполовила химиите🥰
Стискам палци и другите момичета, които в момента са на химия, да се чувстват добре🤗

# 624
DZ, Hug
Много се радвам, че си по-добре вече!
Спомням си първия път пишеше, че искаш и двете гърди да махаш, но докторите не се съгласиха.
Приеми го философски - имало е останали ракови клетки, закачиха се в гърдата, а можеше да са в някой важен орган. Та всяко зло за добро!
Такъв слънчев и позитивен човек си, момичетата могат само да се учат от теб!

# 625
Малечка Палечка, благодаря ти🤗🥰
Да, исках пълна програма, но не ми се навиха. Сега съм решила да не ги питам.
Като не е един лекар, ще е друг. Да мина лечението, мастектомия и каквото още са ми приготвили в онкото. Другото лято една хистеректомия за цвят и каквото е писано😘

# 626
DZ, успех и от мен!
Да те попитам, ехокардиографията защо те накараха в последствие да я правиш? На татко му предстои на 03.09 в онкото в терапията да стартира лечение 2 химии + ИТ йервой и опдиво, никой не ни предложи  порт, дали ще мине леко без порт, предложиха ли ти порт? За сега не са му искали да прави ехокардиография, но ако е практика да я искат, то да вземем да му направим ли, се чудя... Извинявай, че те питам, може и на лични, да не спася темата..
Heart

# 627
anonymous78, благодаря 🤗
Принципно е практика да я искат. Преди 7г ми искаха, на майка искаха, на колежката също. Химията уврежда сърцето и за да си вържат гащите.
Порт предлагат, ако човек няма вени. Ако има нормални вени, няма смисъл. Все пак това си е още една операция. Имам порт, но го сложих, защото имам само 2 активни вени и искам да ги съхраня за вземане на кръв.
Защо си мислиш, че ще има само 2 химии?

# 628
anonymous78, благодаря 🤗
Принципно е практика да я искат. Преди 7г ми искаха, на майка искаха, на колежката също. Химията уврежда сърцето и за да си вържат гащите.
Порт предлагат, ако човек няма вени. Ако има нормални вени, няма смисъл. Все пак това си е още една операция. Имам порт, но го сложих, защото имам само 2 активни вени и искам да ги съхраня за вземане на кръв.
Защо си мислиш, че ще има само 2 химии?

Така се разбрахме с проф.Цонев, а и решението на комисията излезе.. Благодаря за инфото, ако имам още въпроси ще те питам Simple Smile

Кис ю all, бийбис, само готино настроение и здрави и прави да сте, дай Боже Simple Smile

# 629
Anonymous, и аз правих ехокардиография преди химията. Така, както казва DZ - да се проследи дали няма да се увреди сърцето. Преди всяка вливка - кардиограма. Може обаче да зависи от лекарствата - не знам.

Общи условия

Активация на акаунт