Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 26 787
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Iren, много съжалявам, но изчакай и той да каже, дали е такова.И ние чакаме резултат от ЯМР, но съм решила, да търся второ мнение,каквото и да пише. Аз правих на глава миналата седмица и докато отида до колата Е здраве изпиука. Заключението е едно изречение(коровоатрофични промени) . Имам киста 3см,която няма как да изчезне, но никъде не е описана. Вчера като бяхме за сестра ми, поисках нов разчет, но само добавили, че няма значителна промяна от 2023г.

# 676
Alatea,  това са хубави новини🤗
Ирен, не се шашкай😘 Лягай и почивай сега.
Ако имаш сили, звънни утре😘

# 677
Здравейте, може ли някой който е правил генетичните тестове от типа  mamaprint (май така беше) да сподели къде, цена и при нисък % отказал ли е химиотерапия. Благодаря!
Трансхеликс, януари т.г 4900 лв. Не ми беше назначена химиотерапия при 1% евентуална полза от нея. Мисля, че prevista предлагат около 500 лв. по-ниска цена.
Точно там предлагат 4500 лв каза док. За колко време излезна резултата и какъв ви беше тумора?
За 5 дни беше готов резултата, хормонозависим с Her-.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 11:52 от Aelita_62

# 678
Когато има заразен лимфен възел, се прави химиотерапия. Разбирам, че на никой не му е приятна тая химия и ако може всеки би я избегнал, но ако ракът е тръгнал по лимфната система, се налага по тежко лечение.
Моето ЯМР на гърди е чисто. Отдъхнах си, след деа месеца скенер на гръден кош и корем.
Боже, през два месеца по лекари. Направо ще откача. Но тоя ХЕР без хормони е особено опасен първите две години, явно затова само по образни ходя.
Haydy, много се радвам и те поздравявам с добрия резултат! Все така да бъде!

# 679
Може ли да ме ориентирате колко струва ИХХ в Александровска болница?

# 680
Здравейте момичета, надявам се всички сте в добро здраве. Скоро не съм писала. Сестра ми прави лъчетерапия и след това ще започва хормонална. Мислехме, че ще е золадекс, но са и казали да помисли за Камизестрант на Астразенека. Уж било одобрено, но аз чета, че е в изпитващ период. Някой знае ли нещо или аз пак не съм разбрала за какво става въпрос?

# 681
  • Варна
Здравейте момичета, надявам се всички сте в добро здраве. Скоро не съм писала. Сестра ми прави лъчетерапия и след това ще започва хормонална. Мислехме, че ще е золадекс, но са и казали да помисли за Камизестрант на Астразенека. Уж било одобрено, но аз чета, че е в изпитващ период. Някой знае ли нещо или аз пак не съм разбрала за какво става въпрос?
В изпитание е. И аз чакам да го одобрят. Питайте онколозите, но в момента след фаза 3 на изпитанията е най добрия хормон.

# 682
  • Северозапада
Здравейте! Предстои ми ЯМР в Дървеница през Надежда. Викат ме в сряда. Някой знае ли, дали още на същия ден ще е ЯМР или в четвъртък? Миналата година правих пак, но изобщо не се сещам каква беше процедурата.

# 683
В същия ден е. В Надежда ти взимат кръв, слагат абокат за контраста и ти казват в колко часа трябва да си в Дървеница. При мен беше 13 или 14 ч. Имах 2-3 часа на разположение между двете. След ЯМР-то в Дървеница трябва да отидеш отново до Надежда, за да ти свалят абоката и да оставиш диска. Горе-долу планирай целия ден за ЯМР-то.
Здравейте! Предстои ми ЯМР в Дървеница през Надежда. Викат ме в сряда. Някой знае ли, дали още на същия ден ще е ЯМР или в четвъртък? Миналата година правих пак, но изобщо не се сещам каква беше процедурата.

# 684
Здравейте , да попитам, някой пил ли е бира по време на химиотерапия и дали е пушил цигари -обикновени ,а не електронни?

# 685
  • Sofia
Здравейте , да попитам, някой пил ли е бира по време на химиотерапия и дали е пушил цигари -обикновени ,а не електронни?

Силвия, по-добре червено вино отколкото бира. А за цигарите, щом ти се пуши, пуши си.

# 686
В изпитание е. И аз чакам да го одобрят. Питайте онколозите, но в момента след фаза 3 на изпитанията е най добрия хормон.
[/quote
Възможно ли е да е плацебо?

# 687
  • Варна
Ами възможно е. Но ако не й се падне, Камизестран, ще бъде някое от другите хормони. Няма да е без лечение. Аз бих приела, но всеки гледа по различен начин. Би трябвало да й дадат информирано съгласие и там ще пише, какви са другите лекарства. Имаше момиче от темата, включено в проучване, ако чете, да даде повече яснота. При сестра ми ЯМР на малък таз е много добър.

# 688
Оф, момичета, оказа се 5мм. образувание с "краче" от основния тумор, т. е. води се една цяла формация. И вече рязко туморът стана 48мм. в най-дългата си част. Д-р Йорданов го беше заснел от няколко ъгъла, с обяснения в рисунки и картинки към снимките. Отделно  страница и половина разчитане на ЯМР-то. Супер човек и професионалист!!
В крайна сметка си е един туморът. И според ЯМР-то все още няма засегнати лимфи.
Направо ми изкараха акъла образните от Надежда...

Иначе втората вливка няма нищо общо с първата. Първата беше брутална - цели 14 дни се  влачих по корем. Сега при тази, първите два дни бяха тегавички - умора, спане.... но вече се чувствам доста по-добре, чак не мога да повярвам. Пу-Пу, дано все така да е.

# 689
Silvia, по принцип обичам бира и аз. По време на химията се случваше по изключение да пия от време на време, но безалкохолна. Реших, че е по-добре да не товаря черния дроб още. Рядко ми се допиваше. За цигарите не мога да съм от полза. На електронни съм от началото на ковида и няколко дни след вливка като се освестявах си пушех, но доста по-малко от обичайно. Имах кофти вкус в устата и не ми беше особено сладко, но реших да не се травмирам със спирането на тези навици.

Общи условия

Активация на акаунт