Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 26 906
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Днес бях на втори ендокринолог, който също смята, че трябва да почна Пролия. Утре ще отида да види кръвните изследвания, които ми пусна. Иначе Пролията не е до живот. Когато се нормализират нещата се спира и се заменя с друго обаче.
Олив, ще взема да направя една консултация с тези Остеостронг. Близко са ми до студиото, където тренирам. Ама септември, че ме чака още едно моренце и не искам да си развалям настроението Simple Smile
Аз и друг път съм казвала – вдигам тежко, контролирано. Пудовка – 10 кг., гири – 2х5, мъртва тяга с лост 40 кг. Чудесно се чувства ръката ми. Но тежестите ги увеличавах постепенно.

Mama Moni, при кои ендокринолози ходи ти? И аз разбрах, че пролиата може впоследствие да се замести от биофосфонати, но те май имат същите странични ефекти, доколкото успях да прочета днес. И после тях май си ги пиеш до живот. Но вече започнах да приемам и тази мисъл. Поне има някакво решение.
Почвам и аз тренировки скоро.

# 661
  • София
При Венцислава Каменова си ходя, но днес направих консултация и с Йордан Влахов. Ами едно и също и при двамата. Харесаха ми много иначе, така че препоръчвам.

# 662
Момичета, седя и ви чета, че за остеопороза вдигате тежести. Какво да правим тези, които са с лимфна дисекция и в ТЕЛК решението пише повече от 5кг. да не се вдига? Има ли друг начин, който би забавил процеса? Освен витамин D?

Золадекса липсва и в аптеките в София. Днес, продължавам да търся. Ако не успея да намеря, ще трябва да си взема Резелиго. А само като си помисля как боли от нея ..... Grinning

Кейти, аз съм на Резелиго и мога да кажа, че всичко зависи от това кой и как ти поставя инжекцията, като вчера ми биха поредната 25-та и не усетих абсолютно никаква болка. Бият ми я в седнало положение, аз се отпускам телом и духом, говорим си през това време с лекаря, и той внимателно поставя импланта като не засяга мускул. Грам болка не усещам Simple Smile
Но в началото инжекцията ми я поставяше мед.сестра на ЛЛ, тя ме караше да лягам и как ми обхващаше кожата, ни я знам, но при нея, ей Богу, много ме болеше.. Какво да се прави, ръка, на един лека, на друг не му се получава Simple Smile

# 663
Здравейте, може ли някой който е правил генетичните тестове от типа  mamaprint (май така беше) да сподели къде, цена и при нисък % отказал ли е химиотерапия. Благодаря!

# 664
Здравейте, може ли някой който е правил генетичните тестове от типа  mamaprint (май така беше) да сподели къде, цена и при нисък % отказал ли е химиотерапия. Благодаря!
Трансхеликс, януари т.г 4900 лв. Не ми беше назначена химиотерапия при 1% евентуална полза от нея. Мисля, че prevista предлагат около 500 лв. по-ниска цена.

# 665
Здравейте, преди време имаше кратка дискусия за ПЕТ скенер за проследяване. Посетих д-р Василева за ехографски преглед и я попитах защо не препоръчва ПЕТ скенер за следене. Тя ми каза, че за моя случай не го препоръчва, а не по принцип. Думите й бяха, че при малък, хормоно зависим тумор, без заразени лимфни възли вероятността за далечни метастази е малка. Освен това тя смята, че разделителната му способност е ниска. Препоръката й за мен е проследяването да става чрез томосинтез на 1 или 2 години. Попитах защо не ЯМР, а тя каза, че много се съмнява, че някой ще ме изпрати на ЯМР, защото се гледа също цена/полза за пациента.

# 666
Трансхеликс, януари т.г 4900 лв. Не ми беше назначена химиотерапия при 1% евентуална полза от нея. Мисля, че prevista предлагат около 500 лв. по-ниска цена.
Точно там предлагат 4500 лв каза док. За колко време излезна резултата и какъв ви беше тумора?

# 667
И какво следва след като тестовете показват, че ХТ не е от полза?

# 668
  • Добрич

По принцип винаги можеш да откажеш химиотерапия, ако така решиш ( в случая съвсем обоснован избор).

В по-напредналите държави при хормонозависим тумор, но Her2 негативен, с чисти лимфни възли и ниско ki67 задължително правят тест (по касата), защото за тези тумори химиотерапията най-често е неефективна и се пристъпва направо към операция.

# 669
Тези тестове само за първи стадий ли са актуални?

# 670
Лъче+хормон терапия.
Операцията мина, хормон зависим е, Her отрицателен, един лимфен възел заразен. Но Ki е под 1%, което е съмнително, чакам втори анализ на друго място.

# 671
Аз имах всички други предпоставки да съм на лечение, без химиотерапия: хормонално зависим, HER-, ki67 - 10%, без заразени ЛВ, с чисти резекционни линии, но след операцията измериха тумора 22мм, а стадий 1 е до 20мм. По тази причина искаха да правя 4 вливки, заради 2 ММ ( вече изрязани). Не правих химиотерапия с този резултат от теста.

# 672
  • Over the hills and far away
Мисля, че след като има заразени лимфни възли, химиотерапията е основателна, или се лъжа?
Аз съм още в болницата, махнаха ми ин Ситу- тата, но ми оставиха други 2 гадинки  за наблюдение, под предлог, че трябвало много да режат иначе. Пръснати били из цялата гърда, пищисах им се малко- аз да не съм отишла там на спа и разкрасителни процедури ( въпреки, че добре си ме хрантутят- всеки ден ми носят сладолед и шоколад. Като домашна маймунка съм им- те ме хранят, аз ги забавлявам ). Иначе предстои лъче- само 4 седмици, защото са облъчили туморното легло още по време на операцията.
Съседката по легло е много мила дама, получила е алергична реакция към химиотерапията, а днес й откриха и бактерии в порта...
Стори, надявам се, че си добре и вторият цикъл на вливките е минал без проблеми. Стискам ти всички палци!
Момичета, искам само да ви кажа, че сте невероятни, всяка една от вас Flowers Bouquet

# 673
Когато има заразен лимфен възел, се прави химиотерапия. Разбирам, че на никой не му е приятна тая химия и ако може всеки би я избегнал, но ако ракът е тръгнал по лимфната система, се налага по тежко лечение.
Моето ЯМР на гърди е чисто. Отдъхнах си, след деа месеца скенер на гръден кош и корем.
Боже, през два месеца по лекари. Направо ще откача. Но тоя ХЕР без хормони е особено опасен първите две години, явно затова само по образни ходя.

# 674
Днес мина Вливка 2.
Засега е само тежки крака, силна умора. Няма гадене и болки, но ще видим идните дни как е, особено след растежния фактор.

По-гадното е, че днес ми съобщиха резултатите, след ЯМР на 6-ти.
Откри се нов тумор, около и под 6 мм в същата гърда. Занесох диска веднага при Виктор Йорданов и понеделник съм при него да каже той какво вижда и какво правим. (че нали първият е маркиран, ама тоя досега не се видя никъде и незнам възможно ли е изобщо маркиране и на него).
Старият окончателно е 24/22 мм.
Абе, скофтих си се яко...

Общи условия

Активация на акаунт