Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 13

• 38 919
  • 345
  •   1
Отговори
# 300
Колкото до езика- всеки преценява какъв може да приеме компромисно. И ние имахме езици, които категорично махнахме от списъка и така. Това е най- правилното, а не да се "бутаме" в някое училище с прехвален език, щото училището било еди си- колко хай ....
На същото мнение съм. Не бих записала език, който не желая да изучавам. Най-малкото да губя време в нещо ЗА МЕН непотребно. Децата са на същото мнение. Голямата гледаше паралелки само с желаните от нея 2 езика, нищо друго, независимо колко елитно е училището.
Знам, че някои имат интереси към Китай, Япония и т.н., и е нормално да учат техните езици.

# 301
  • София
Това с езиците е абсолютно така.
Ако детето е с афинитет към езиците,се мисли в тази посока естествено. Моят младеж гледа към техническите у-ща, така че там ще е или английски, или немски.

# 302
Здравейте,
Търся някой, чието дете учи в 18су и е с втори чужд език немски? Ще съм много благодарна да ми каже по какъв учебник учат?

# 303
В НФСГ немският се учи на прилично ниво - имат много взискателна госпожа, която преподава почти като за интензивно обучение. С френския е по-зле по мои наблюдения.

# 304
  • София
Здравейте,
Търся някой, чието дете учи в 18су и е с втори чужд език немски? Ще съм много благодарна да ми каже по какъв учебник учат?
Втори език е винаги английски.

# 305
  • София
Тази година със сигурност има английски с втори ЧЕ немски, но те все още не са започнали немския. Преди това не знам дали е имало подобна паралелка.

# 306
  • София
Тази година със сигурност има английски с втори ЧЕ немски, но те все още не са започнали немския. Преди това не знам дали е имало подобна паралелка.

Това е паралелката с профил "Математика". Тя е за първа година. Но мисля, че миналите години е имало вместо нея профил "Природни науки" с първи език английски и втори немски.

# 307
Здравейте! Бих искала да помоля за мнение относно социалната среда в 93 СУ? Интересува ме има ли много от т.нар."локални" или са си нормални деца? Налага се дъщеря ми да я преместя, но за съжаление много се притеснява от "локалните". Наясно съм, че във всяко училище има, но ме интересува дали болшинството са такива.

# 308
Влизам с питане, това сериозно ли е?https://www.actualno.com/education/na-vojna-s-chujdite-ezici-mon … news_2529854.html

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 06:21 от лейди Рамкин

# 309
  • София
Да, съвсем сериозно е. На практика училища като 1-во, 7-мо, 127-мо, 30-то, 119-то, 19-то и т. н. няма да могат да предлагат интензивно обучение по език, а само разширено. Профил "Чужди езици" остава възможен само за езикови гимназии, в които поне 3 предмета се преподават на езика. Дори разширеното изучаване е под въпрос, защото то може да се предлага само от училища, в които средният успех от НВО 10-ти клас за последните 3 години е над средния за страната.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 14:46 от annie13

# 310
  • София
93то 93% са локални, роми и прочие, надявам се да имате избор.  Във вечерната е по-добре.
 Влизам с питане, това сериозно ли е?https://www.actualno.com/education/na-vojna-s-chujdite-ezici-mon … news_2529854.html

Да не го бъркате с някое друго, какви роми в квартал Гео Милев, в училище с минимален бал 350, не 100-200 в някой краен квартал...

# 311
  • София
В 127-мо се изучаваха предмети на английски. География, биология и още един имаше, но не помня вече кой беше. Мисля, че и за 7-мо са писали в темата, че има.

# 312
  • София
В 127-мо се изучаваха предмети на английски. География, биология и още един имаше, но не помня вече кой беше. Мисля, че и за 7-мо са писали в темата, че има.
За 7-мо информацията беше, че учат само термините на английски. Не се преподава и не се изпитва на езика. За паралелките с испански мисля, че в нито едно от училищата, освен двете испански гимназии, няма предмети на езика.

# 313
Кои са двете испански? 164 и ?

# 314
  • София
Кои са двете испански? 164 и ?
157-ма, като цяло е с по-нисък бал от други училища с паралелки с ИИЧЕ испански, но от познати знам, че има преподавани предмети на испански.

Общи условия

Активация на акаунт