Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 13

• 35 350
  • 303
  •   1
Отговори
# 285
Ломоносов - медицинска техника - същите отзиви като предната колежка. Simple Smile С бонуса, че нашата паралелелка е с първи език немски, та моят син и немски научи, сега ще имат изпит за сертификат към Гьоте.

# 286
  • София
7 СУ. Много сме доволни. На централно, оживено място. Удобен транспорт. Добри, нахъсани учители. Дисциплина. Възпитани деца.
Коя паралека, ако не е тайна? И аз съм му хвърлила око, още повече че има опция за БЕЛ по 3, че матаметиката ние слабо място. Simple Smile

# 287
  • София
Английски с испански

# 288
  • София
134 Димчо Дебелянов- страхотно училище, отлична материална база, чистота и ред. Подкрепящи и изискващи учители. Добре че се насочихме натам, а не в Ломоносов (и двете учлилища са около блока ни). Ломоносов е по-близо и имам пряк поглед от учиниците- вейпове, хел, цигари- ако имам "късмет" да мина през голямото междучасие в магазинчето на улицата-лошо ми става. В 134 няма такива неща- гимназистите ги пускат само в голямото междучасие и такова чудо като цигари и тн  като пред 18- то, Ломоносов няма.
С две думи доволен е от училището, материала се поднася адекватно и няма затрупване с домашни (не е мрънкал).

# 289
Учи се иврит и след 7 клас? Абсолютно безполезен език.

# 290
  • София
Хубаво е наистина да се споделят тези неща за училищата. За сина ми примерно, без да пуши на този етап, това да пускат гимназистите навън само през голямото междучасие ще означава едно - "затвор". 🙂 За едни добро, за други не съвсем.

# 291
Навсякъде има пушещи гимназисти и не само. И едно време се пушеше доста, но тогава повече се криеше и пазеше. Пушенето на чуждите деца ми е последна грижа при изобора на училище.
П.С. Моята девойка е в 18-то.

# 292
Онзи ден бях свидетел как един учител се опита да обясни на пушещи девойчета, че е вредно за тях това, опита се да им каже поне да не пушат пред входа на училището, но беше осмян и подигран. Човекът си бръкна в джобовете, врътна се и се прибра. СГСАГ, за сведение.

# 293
Това за пушещите е вярно - мин.година лично директорката на Ломоносов ни беше пуснала едно съобщение в школо с молба да говорим на учениците да не пушат около училището, защото живущите се оплаквали. Какво друго да направи жената - да ги набие ли ? Моят син например не пуши, носи си сандвич от къщи и не виси в магазинчетата на улицата. То там са и големи опашки - все пак и съседното за художниците оттам си купуват.

# 294

Иврит за всички профили ли е или само за езиковия профил?

# 295
  • София

Иврит за всички профили ли е или само за езиковия профил?
Това ще го пише в план-приема за тази кампания. Миналата година го имаше като втори език за всички паралелки.

# 296
  • София
Ваше мнение Simple SmileSimple Smile

# 297
Синът ми е в А. С. Попов. Госпожата е много взискателна, организира мероприятия, кино и др. Към училището има различни клубове по интереси, има курс по китайски, безплатен. Има удобен транспорт, няма проблемни деца. Доволни сме.

# 298
  • София
Благодаря за полезното и положително мнение за А.С.Попов, беше ми много полезно!

А за Ломоносов в последно време чувам единствено и само хубави неща, у-щето е дръпнало напред, и тазгодишния прием го доказа. Дали и кой пуши, не знам, явно е доста масово сред младежите. Аз лично нямам такива притеснения засега.

# 299
Пушещи младежи има и пред "елита", това хич не е критерий.
Синът на колега е в Попов- доволни са.
За Ломоносов и аз чувам добри отзиви в последните 2-3 години. Смятам, че за деца с подобна насоченост са чудесен избор, ако не стигне балът за "елита".
Колкото до езика- всеки преценява какъв може да приеме компромисно. И ние имахме езици, които категорично махнахме от списъка и така. Това е най- правилното, а не да се "бутаме" в някое училище с прехвален език, щото училището било еди си- колко хай и после да не можем да изкласим с този език.

Общи условия

Активация на акаунт