Ваксина

• 250
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте! Пиша,тъй като вчера петмесечното ми бебе беше на ваксина(трета доза, не би трябвало да има реакция), но два-три часа след поставянето около мястото на обождането посиня. Днес все още е синьо. Нормално ли е според вас и какво да правя? Благодаря предварително!

# 1
Поставете компрес с риванол на убоденото място - дано е на ръката, че е по-лесно да се направи компрес, отколкото на гърба.
За друг път да сте подготвена, компрес с риванол  се поставя след убождането, за да намали реакцията на мястото на убождане. При възрастни хора след ваксина мястото боли, сърби и отича, а при бебе е още по-травмиращо.
За посиняването - явно са улучили с иглата някое капилярче, за да има посиняване - за съжаление може да се случи, защото няма как с просто око да се види под кожата. Докато се свържете с педиатъра, за да ви изпише нещо за мазане, за да се разкара по-бързо посинялото, направете компреса. Щом изсъхне риванола, се прави нов компрес.

# 2
И на мен лекарката ми каза, ако посинее или почервенее да сложа Риванол. Да не се мокри също. Моето го намокрих, почервеня и започна много да сърби. Риванол и лепенки Куул пач ползвах, сега съвсем лека болка остана.

Общи условия

Активация на акаунт