Инфекция с ентерококи

• 286
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, от края на май се боря с вагинална инфекция с ентерококи, до сега не съм имала, и не очаквах да е толкова продължително. Пих вече 2 антибиотика, augmentin  и ciprofloxacin, но след всеки тест идва положителен резултат все още. Първоначално нямах кой знае какви симптоми, може би само засилена миризма, сред първия антибиотик знаех че имам все още инфекция, тъй като имах леко парене, по скоро дразнене след като пишкам. Но сега нямам никакъв дискомфорт, и пак дойде положително. Пуснахме нови изследвания пак в друга лабораторията, ако евентуално проблема е в лабораторията. Но доколкото чета по форумите, има жени които се борят почти година с това и трудно се чисти. Очевидно имунитета ми е нисък, тъй като едва приятелка също имаше, но се изчисти с 1 антибиотик само. Не искам да се тъпча с антибиотици само, съвсем ще ми се срине имунитета така. Мисля да си взема вагинални пробиотици, дори да не знам още резултатите. Но си мисля че локално лечение от някакъв род ще е най - добър вместо овални антибиотици. Искам да забременея до края на годината, но се притеснявам дали ще се изчистя от тези коки до тогава. Ако може някой да сподели опит или поне за морална подкрепа, тъй като почвам да се отчайвам сериозно

# 1
  • Melmak
Пуснете си фемифлор в геника. Можете да направите това изследване за да сте сигурна какво ви е точно. Обикновена микробиология понякогане дава пълна картина.

Вдигнете си имунитета с попълване на липси ако имате дефицити няквкви. Не мултивитамини, а отделно изследвайте д, б12, селен, цинк и подобни.
За забременяване с подобна инфекция - бих ви съветвала да се фокусирате основно на здравето и после да мислите друго. Излекувайте се и тогава правете опити.
Партньорът лекува ли се?

# 2
Пуснете си фемифлор в геника. Можете да направите това изследване за да сте сигурна какво ви е точно. Обикновена микробиология понякогане дава пълна картина.

Вдигнете си имунитета с попълване на липси ако имате дефицити няквкви. Не мултивитамини, а отделно изследвайте д, б12, селен, цинк и подобни.
За забременяване с подобна инфекция - бих ви съветвала да се фокусирате основно на здравето и после да мислите друго. Излекувайте се и тогава правете опити.
Партньорът лекува ли се?

Мъжът ми изкара първи курс на антибиотик с мен, без да се тества тогава,  а вторият път вече тества урина и еяколат и беше негативен резултата. Така че предполагам проблема е само при мен. Сега в геника точно сме пуснали изследванията, цервекален и влагалището секрет, както и за хламидия, мукоплазма и уреаплазма ( за последните 3 съм си правила преди година и половина и бяха негативни, както и за hpv, които също тази седмицаправих и са отрицателни )

# 3
  • Melmak
Геника е добра лаборатория и може да се има доверие. Идеята ми беше да пуснете не просто 2-3 неща там, а фемифлор, който е много обширен. Понякога може да има нещо скрито, което на мб не се хваща.

А през това време с мъжа ти пазите ли се с презерватив? Ако не, то си предавате бактерията един на друг…

# 4
Геника е добра лаборатория и може да се има доверие. Идеята ми беше да пуснете не просто 2-3 неща там, а фемифлор, който е много обширен. Понякога може да има нещо скрито, което на мб не се хваща.

А през това време с мъжа ти пазите ли се с презерватив? Ако не, то си предавате бактерията един на друг…

От както лекувам инфекцията не сме интимни, чакам да се изчисти напълно, тъй като дори с презерватив може да се раздразни лигавицата и да забави вече така или иначе дългото лечение.
Не очаквах да отнеме толкова дълго, и вече почвам да се притеснявам колко реално време ще отнеме.
За седмица съм дала почти 700 лв за изследвания и прегледи, още 200 за фемифлор изследването не знам дали ще мога финансово да си позволя този месец, но ако се наложи, ще направя

# 5
  • Melmak
Съжалявам за това, което преживяваш, но здравето е на първо място. Щом планираш бременност трябва да знаеш, че там предстои голямо изваждане, 200 лв са нищо на фона, на който ще дадеш за следене на бременност, изследвания и т.н извън здравна каса. Помисли и върху това, ако 200 лв те притесняват сега, виж какви са разходите за бременност и раждане.

# 6
Съжалявам за това, което преживяваш, но здравето е на първо място. Щом планираш бременност трябва да знаеш, че там предстои голямо изваждане, 200 лв са нищо на фона, на който ще дадеш за следене на бременност, изследвания и т.н извън здравна каса. Помисли и върху това, ако 200 лв те притесняват сега, виж какви са разходите за бременност и раждане.

Знам, че тепърва ще има много разходи относно бременност и раждането, пък нататък още повече, затова започнахме да заделяме с мъжа ми от сега точно за такива бъдещи разходи, които няма да бъдат покрити от здравна каса или от допълнителното ми здравно осигуряване.
Освен да премине инфекцията, пия и акутирокс за TSH- то, тъй като в момента е 3.19 а трябва да падне под 2.5, така че и без инфекцията, още чакаме това да е в норма.

# 7
От мой личен опит, ентерококите във влагалището не се лекуват нито с 2, нито с 5 орални АБ. И 29 да изпиеш, освен да си докараш тотална дисбактериоза, нищо няма да постигнеш.
Това са мега, супер упорити бактерии, които минават само с локално лечение, под формата на глобули, но пак отнема месеци.
Последният път, когато успях да ги преборя така беше с Видермина CXL за 10 дни, след което 2-3 курса с Гинофилус (вагинален пробиотик). Последният ти е направо задължителен, каквото и лечение друго да проведеш, защото без лактобацили, а ти със сигурност нямаш, ентерококът ще си се завъжда отново и отново.
И мъжът ти най-вероятно нахалост е пил АБ, защото това не е ППИ и има много голяма вероятност изобщо да не е имал. Затова - при такива случаи мъжете трябва да се изследват, а не да се лекуват на сляпо, според изследването на партньорката.
Добре е, че си пуснала хламидия и плазмите, да се надяваме, че няма нищо, защото за тях вече няма как без орален АБ.
И хубаво, че не правиш секс, така трябва. Излекувай се първо.
Просто бъди търпелива, наистина са много сложни за лекуване, едни от най-тегавите бактерии са, но с правилните лекарства всичко се оправя.

# 8
От мой личен опит, ентерококите във влагалището не се лекуват нито с 2, нито с 5 орални АБ. И 29 да изпиеш, освен да си докараш тотална дисбактериоза, нищо няма да постигнеш.
Това са мега, супер упорити бактерии, които минават само с локално лечение, под формата на глобули, но пак отнема месеци.
Последният път, когато успях да ги преборя така беше с Видермина CXL за 10 дни, след което 2-3 курса с Гинофилус (вагинален пробиотик). Последният ти е направо задължителен, каквото и лечение друго да проведеш, защото без лактобацили, а ти със сигурност нямаш, ентерококът ще си се завъжда отново и отново.
И мъжът ти най-вероятно нахалост е пил АБ, защото това не е ППИ и има много голяма вероятност изобщо да не е имал. Затова - при такива случаи мъжете трябва да се изследват, а не да се лекуват на сляпо, според изследването на партньорката.
Добре е, че си пуснала хламидия и плазмите, да се надяваме, че няма нищо, защото за тях вече няма как без орален АБ.
И хубаво, че не правиш секс, така трябва. Излекувай се първо.
Просто бъди търпелива, наистина са много сложни за лекуване, едни от най-тегавите бактерии са, но с правилните лекарства всичко се оправя.

И аз до това заключение стигнах, сред като изчетох по темата. Ще настоявам за локално лечение, ако излезе сега пак положителен резултата.
Вчера си купих на своя глава Лактажин и от снощи почнах да го ползвам. Някои предпочитат Гинофилос, но реших да пробвам с Лактажин сега, не би трябвало да навреди. Също смятам утре да дам и урина за микробиология, да не се окаже че има огнище там, без да знам. Тъй като гинеколожкота ми прави преди 5 деня колкоскопия и според това което е видяла, би трябвало да съм чиста вече.
Но не смея да се радвам предварително преди да излязат новите резултати, особено като знам вече колко са упорити. Фокуса ми е сега и да си вдигна имунитета  тъй като очевидно нещо куца там. Това Видермина CXL, може ли да се купи и ползва без лекарско предписание?

# 9
За Видермина - да.
Ако ще пускаш стерилна урина утре, днес не слагай Лактажин, за да не обърка пробите.
Аз лично него не го харесвам, но на някои им действа добре.

Общи условия

Активация на акаунт