Преждевременно раждане

• 836
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте!
След една много трудна и рискова бременност на 10.07 (термин 8.9) се роди сина ми Адриан с тегло само от 1300гр и 40см дълъг... Момчето ми разбира се е в кувиоз, интубиран е и се храни венозно...
За момента е стабилизиран, но казват, че е възможно да има увреждания в мозъчето или нервната система...
Много съм притеснена, пускат ме за много малко да го видя а сега след като ме изпишат от болницата ще може да го виждам само 2 пъти в седмицата ....
Много съм притеснена, направо се побърквам ...
Чудех се дали има други преждевременно родили мами, които да ми дадат малко кураж и да разкажат при тях как е???

# 1
Моята дъщеря се роди 53 дни по-рано.Беше в кувьоз, с кислородна палатка и сонда няколко дни.Но въпреки притесненията ми тогава, бързо навакса и след около 20 дни си я прибрахме вкъщи.После даже изпревари връстниците си, че и по-големите от нея в развитието си.Всичко ще бъде наред ! ❤️

# 2
Детенце от градината на дъщеря ни се е родило прежденвременно в 6 месец. Доста време е било в болница, но са успели да го спасят. Мисля, че неонатологията вече е доста напреднала в това отношение. 🤞 всичко да е наред.

# 3
  • София
Третата ни дъщеря е родена в 34 г.с. Беше 20 дни в кувьоз. Жива в, здрава е и наесен ще е студентка.
Дете на моя братовчедка се роди в 29 г.с. преди 30 г. и беше в болница няколко месеца. Единственото увреждане му е намален слух. Самият той вече е баща.
Довери се на лекарите и дано бързо да пуснат юначето вкъщи.

# 4
  • Телиш/Плевен
Чудех се дали има други преждевременно родили мами, които да ми дадат малко кураж и да разкажат при тях как е???
В този раздел можеш да прочетеш истории, подобни на твоята, които да ти вдъхнат малко кураж. Подкрепа можеш да получиш и във Фейсбук групата на фондация "Нашите недоносени деца".
Вярвам, че всичко ще бъде наред! Heart

# 5
Синът ни направо не се брои преждевременно в сравнение с други, но все пак се роди 4 седмици преди термин и 2500 грама. Постоя си в болница и той, най-вече защото не можеше да държи температурата си, та беше в едно затоплящо легло (както и да се нарича).
Вече е на 3 и половина, устата му не спира, ментално е напълно нормално дете, говори два езика (понеже му се налага де), висок е 106 см и стърчи над половината 4-годишни. Кара колело от тригодишен (минава по 7-8 км на ден понякога) и всичко си му е повече от наред.

# 6
Две близки дечица - едното, родено 28-а седмица, а второто 32-а седмица - вече са съответно на 17 и 15 години - здрави момичета, изключително целенасочени и умни. Нямат роднинска връзка помежду си. Първото изкара около 3-4 месеца в неонатология, после години наред ходеше на ерготерапевт и логопед. За сведение и синът ми, който се роди само 9 дни преди термин, също изкара години наред при същите специалисти. Пожелавам ти късмет и дано детето бъде здраво.

# 7
Близнаци, родени в 34та седмица - в много тежко състояние. Бяха критични 5 дни, интубирани, в кувьози 14 и 15 дни, единия почти до последно се хранеше със сонда. Другата седмица правят годинка. По - дребни са, но се справят добре за възрастта си.
Ще се справи и вашето детенце.

Общи условия

Активация на акаунт