Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 384 180
  • 13 233
  •   6
Отговори
# 30
Не разбрах, парите от Пламенка преди търга ли са искани, или след търга. Ако е преди търга няма логика да ѝ искат каквото и да било, не се знае кой ще го спечели. Ако е след търга, пак не се получава, защото не го е спечелила.
Не знам защо само Пламенка дъвчете. Ясно е казано:

Диан Иванов разкрил още, че многократно Коцев му обяснявал, че при възлагането на обществените поръчки във Варна, от спечелилите изпълнители трябва да се събира комисионна, която да отива за издръжката на ПП „Продължаваме промяната". Тази практика е станала причина за напускането на заместник-кмета, става ясно още от собствените му разкрития.

Много искам това да се потвърди в съда. БК директно извърча. А АВ да съди Пламенка колкото си иска. Да видим дали ще съди и ДИ.

# 31
Аз пък много искам да се установи истината. Ама не кой с какво впечатление останал и кой казал на друг че друг му казал нещо. Щото Пламенчето първо не спомена Диан Иванов а някакъв общински съветник, дето го срещнала в заведение случайно. После явно си е опреснила паметта и версиите.

# 32
Диан Иванов къде е бил досега? Защо не е подал сигнал навреме?

Не я "дъвчим" Пламенка. Просто тя се постави като главно действащо лице в казуса.

# 33
Аз пък не знам защо се избягва факта, че Пламенка е подала жалба срещу Диан Иванов, а после доразбрала всичко останало.

# 34
  • София
Фирмата на основната свидетелка срещу кмета на Варна е печелела безпроблемно обществени поръчки в продължение на 16 години, докато Варна се е управявала от ГЕРБ – https://www.segabg.com/category-observer/dimki-buhalki-i-peevski … ulchi-zashto-sega

Цитат
Миналата година обаче губи поръчка. Обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията и пред Върховния административен съд. И все губи. После изведнъж се сеща, че тя всъщност е изнудвана от кмета и се обръща към антикорупционната комисия. И тя на мига се мобилизира.
Цитат
Акцията "Боташ" е по разследване, образувано преди година, но сега рязко се налагат действия по неотложност на КПК и прокуратурата.

А като са такива борци против корупцията, защо не са реагирали срещу корупцията в Бургас:
Цитат
Скандалната поръчка за "Арена Бургас" е спряна тихомълком
https://www.segabg.com/hot/category-sport/skandalnata-poruchka-z … pryana-tihomulkom

# 35
Аз пък не знам защо се избягва факта, че Пламенка е подала жалба срещу Диан Иванов, а после доразбрала всичко останало.
И че сега Диан Иванов от обвиняем е свидетел. Доста любопитно.

# 36
Всички тези факти ще се доизясняват в съда. ДИ като адвокат е наясно с това.
Важното е:
1. Теорията на ПП за "бухалката" е смешна и издиша.
2. Корупцията в ПП е очевидна и няма да им се размине.
3. БК е крайно време да си ходи, а не да реве "мъжки", че иска да се прибере вкъщи при невръстните си деца.
Трагикомедия.

# 37
  • София
ПП дишат прахоляка на ГЕРБ и Певски в корупцията.

Но ми е чудно защо за "Арена Бургас" никой не подава оставки...

# 38
А ПП или някой друг променяш борец направи ли нещо за Иванчева?

# 39
Важното е:
3. БК е крайно време да си ходи, а не да реве "мъжки", че иска да се прибере вкъщи при невръстните си деца.
Значи фактите ще се изясняват в съда, ама важното е че ...1,2 и 3. За мен важното е истината да излезе и тя не изглежда в моите очи като тази в твоите. ДИ като е  адвокат не е хванал бога за шлифера ако не знаеш.

П.П. То тогава имаше ли ПП че да правят нещо за Иванчева?

# 40
ДИ, като адвокат, гледа да отърве кожата.

Е, как, те и Иванчева прилепиха към ПП, това е от първите корупционни скандали, които им насадиха. Grinning

# 41
Не присъства. Само е споменат.

За това, какво се е случило в съдебната зала, за прокурорите, съдията, доказателствата и абсурдите https://m.youtube.com/watch?v=WYT8dvwtnbA
Сигурно и тоя адвокат се излага.

Още сериозни процесуални нарушения изплуват от този разказ на адвоката по наказателно право, очевидец на заседанието.
Например:
Стеснен е кръгът съдии, от които е направен изборът на съдия докладчик. Другият съдия е бил от Спец съда, т.е. поне двама от общо 4 са били "свои хора". За другите двама няма информация, но може да се предположи.
Разпределението е направено в 11:42 ч., а за неизвестен депутат става ясно, че от прокуратурата са съобщили едва в 14 ч., а са посочили име- Асен Василев, едва в 18ч., в началото на заседанието. През това време не е имало основание за разглеждане от СГС и съдията е трябвало да откаже да се гледа от този съд.
Направих проверка за заседанията на 11.07. - съдия Стоян Михов е имал само едно заседание за целия ден по друго дело, от 13ч.  и е насрочил мярката за неотклонение чак за 18 ч. Имал е достатъчно време преди заседанието по другото дело, да се запознае и да отхвърли искането за мярка. Освен това е имал достатъчно време за по-ранен час за насрочване на среднощното заседание.
Защо не го е направил? Дали е чакал прокуратурата да си нагласи доказателствата за разглеждане в София - да измисли кой е депутата, да пооправят свидетелските показания на Пламенка?  
Зная, че спекулирам, но ако прокуратурата е разполагала с такива показания за участие на депутат, защо не ги е включила още в самото начало, а го е направила чак в 18 часа, в началото на заседанието?!

Да не говорим, че и съдия, и прокурори - все командировани.

Много сериозни съмнения будят тези "дребни" факти...

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 12:15 от Diorela

# 42
ДИ защо не е в ОПГто?

# 43
Важното е:
Значи фактите ще се изясняват в съда, ама важното е че ...1,2 и 3. За мен важното е истината да излезе и тя не изглежда в моите очи като тази в твоите. ДИ като е  адвокат не е хванал бога за шлифера ако не знаеш.

П.П. То тогава имаше ли ПП че да правят нещо за Иванчева?
Твоята истина ако се решава на улицата чрез протестен стаден принцип, моята се решава в съда.
Както и квалификациите ти за ДИ не са моите - в съда мнението му тежи, за разлика от твоето или моето.
Така че, очакваме резултатите.

# 44
А ПП или някой друг променяш борец направи ли нещо за Иванчева?

Сега може и да се сетят за нея.
-------

Иначе и на мен ми прави впечатление избягването на темата за Барбутов и Д. Иванов. Все "Пламенка е със силикон", обаче за собствените кадри се мълчи.

Общи условия

Активация на акаунт